Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o lidech, kteří si tento druh hudby zvolili pro život. Postupně se podíváme do Brazílie, Japonska, Indie, Číny, Izraele a na Střední východ. Zjistíme, že jinde je tento styl brán jako postoj proti zažitým tradicím anebo proti represím daného režimu. (Kryton)

Recenze (62)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

O Global Metalu jsem se dozvěděla přes Tang Dynasty, takže zjištění, že metal se poslouchá a hraje i tam, kde by ho člověk vůbec nečekal, pro mě překvapivé není... (Čínskou rockovou a metalovou scénu pozvolna - velmi pozvolna, protože s jedním dobrým albem vydržím kolikrát týdny až měsíce - objevuju už pár let...) Nicméně jsem téhle hodince a půl filmového materiálu velmi vděčná za spoustu zajímavých tipů pro download sessions během dlouhých zimních večerů a možná ještě vděčnější za to letmé setkání s metloši celého světa. Headbangers of the world, unite! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

dobré, ale rozhodně z toho šlo vytřískat mnohem víc, za prvé jsem nepochopil, proč se film zabývá jenom jedním stylem metalu, já jako příznivec symfonickýho metalu, nebo folk metalu bych rozhodně ocenil pár slov třebas o vzájemném prolínání mezi žánry, nebo o co jsou ty které ukázané kapely obohaceny z místních tradic. Ovšem jakožto náhled na metalisty z některých kultur vzešlých funguje převelmi dobře. ()

Reklama

blitzer 

všechny recenze uživatele

Další zajímavej dokument Sama Dunna, tentokrát o tom jak metal propojuje rozdílné kultury celého světa, nehledě na náboženství, barvu pleti nebo cokoliv jiného. Dokument obsahuje rozhovory s fanoušky a záznamy vystoupení kapel v různých koutech světa: Brazílie, Japonsko, Indie, Čína (podle mě nejzajímavější), Indonésie, Izrael a Střední východ. Závěrečných 5 minut je momentem, na který navazuje Dunnův nejnovější dokument Iron Maiden: Flight 666, který rovněž doporučuju ke shlédnutí. Na závěr slovy JP: United, united; United we stand; United we stand one and all! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mám hodně rád metal, ale musí být melodický nebo nejlépe symfonický promíchaný třeba i s tradičními nástroji daného státu. Folklorní nádech já miluju stejně jako tyto kapely = Nightwish, Korpiklaani, Within Temptation, Kiuas, Hammerfall. Tady se však jednalo skoro ve všech případech o heavy nebo death metal, kde se jen řeže nesmyslně a nerytmicky do nástrojů a lidi mlátí hlavama na všechny strany. To už je podle mě na hraně hudební snesitelnosti. Pozitivně hodnotím konfrontaci metalu s politicko-náboženským vystupováním daných států. Negativně hodnotím úzkou zaměřenost dokumentu a především absenci návštěvy Finska - Mekky metalu. 60% ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Předchozí film byl o vzniku a tento jde ještě dál, jak je možné, že Heavy metal je tak globální záležitost? Co spojuje tuto undergroundovou kulturu po celém světě? Sam cestuje po celém světě po největších zemích a hledá odpovědi. Dozvíte se, že heavy metal je nezastavitelný, dokonce i v takové zemi jako Írán, kde nesmíte mít dlouhé vlasy, černé tričko a poslouchat metal jinak vás zbijí a zavřou, ale i přesto tam na zdech jsou ornamenty kapely Slayer. Jak to bylo v Číně, Japonsku, v Brazílii po převratu a tak? Naprosto unikátní záležitost, kterou ocení nejen fanoušci tohoto stylu. Sam opět komunikuje s největšími ikonami jako Maxem Cavalerou ze Sepultury, Lemmym z Motorhead, dojde i na Tank Dynasty a plno dalších. Každá kultura ho vnímá jinak, ale jisté je jedno, všechny spojuje pod jedním metalovým nebem. Heavy metal je globální, lidé nahoře se ho stále bojí, nikdy nevymře, bude tu vždy a bude všude, ve všech kulturách světa, ve všech zemích, jak je tomu i teď. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama