Reklama

Reklama

Dokument Flight 666 zachycuje heavy metalovou legendu IRON MAIDEN na první části jejího turné "Somewhere Back in Time World Tour" z počátku roku 2008. Speciálně upravený Boeing 757, nazvaný "Ed Force One", který převážel kapelu, realizační tým a 12 tun produkčního materiálu v rámci 23 koncertů na pěti kontinentech během 45 dní, pilotoval všestranně nadaný zpěvák kapely Bruce Dickinson. Dokument diváky zavede do zákulisí tohoto zcela výjimečného turné a mimo jiné také ukáže několik unikátních záběrů živých nahrávek kapely. (blitzer)

(více)

Recenze (101)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nenávidím metal. Hudba Iron Maiden se mi nelíbí. Nelze říct, že bych ji nesnášel. Iron Maiden dělají nejlepší metal. Jen se mi prostě nelíbí a dobrovolně bych si jejich hudbu nikdy neposlechl. Ovšem tento dokument nebyl pouze o hudbě. Byl o jednom obrovském turné jedné úspěšné matalové skupiny. A mnoho zážitků a prožitků ze zákulisí jsem shledal zajímavými, tudíž se na tento dokument dívat rozhodně dá. Ovšem má co říct zejména svým fanouškům a mezi ty nepatřím a ani patřit nikdy nebudu. Dávám takové pěkné 2*. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sam Dunn prokazal sve nadani pro hudebni dokument jiz ve filmu Global metal. Nyni byl prizvan pro tuto praci legendarni kapelou Iron Maiden, se kterou absolvoval velkolepe turne Somewhere Back In Time World Tour. A myslim, ze to zvladnul vice nez dobre. Uz jen fakt, ze ve 42 dnech stihli 23 koncertu v Asii, Australii, Severni, Stredni a Jizni Americe je vykon hodny respektu. Nechybi ani pohled do soukromi vsech akteru skupiny. Hudba sama o sobe je ve svem zanru legendou a vasnive davy fanousku na jednotlivych koncertech jsou dechberouci... ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Perfektní pohled do zákulisí turné Iron Maiden. Filmaři jsou v přítomnosti hvězd trochu nejistí a vypadá to, že neví, kam až mohou zajít, naštěstí střih je naprosto perfektní a zachraňuje to. Pár chybek to tedy má, třeba jsem doufal v důkladnější zdokumentování příprav celého turné, ale pro fanoušky kapely je tohle klenot. Záběry z koncertů jsou prokládány rozhovory, v den volna vidíme členy kapely hrát golf a tenis, chodit po památkách a smlouvat s prodejci suvenýrů, sem tam se objeví někdo z jiné kapely, jako Lars Ulrich... Ukáže se také, že kapela má fakt zajímavej smysl pro humor: You're a shit and you know it..?:) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

"Chci bejt dcerou Steva Harisse!" Iron Maiden neposlouchám s takovou vervou jako jiné kapely, ale jelikož hráli u nás doma celé mé dětství, nemůžu je překračovat jakoby nic. Navíc elán Bruce Dickinsona je pořád nevyčerpatelnej, takže má můj neutuchající obdiv. Flight 666 mapuje celou jejich koncertní šňůru po Matičce Zemi (Česko je vynecháno). Je to taková cestovní příručka pro lenochy, lidi, kteří chtějí vidět svět, ale nechtějí vstát z gauče. A pokud jim mají dělat průvodce členové kapely- o to líp (jejich humor je na úrovni). Byť jsou to chlapi, kteří už by mohli jít do důchodu (hrát golf, tenis, potápět se), tak oni mají tu tendenci jít dál a být lepší. Což se nedá říct o metalových skupinách z dnešní doby. Rocks! ()

GASTON73

všechny recenze uživatele

Skladby: 1.Aces High 2.Two Minutes To Midnight 3.Revelations 4.The Trooper 5.Wasted Years 7.The Number Of The Beast 8.Can I Play With Madness 9.Rime Of The Ancient Mariner 10.Poverslave 11.Heaven Can Wait 12.Run To The Hills 13.Fear Of The Dark 14.Iron Maiden 15.Moonchild 16.The Clairvoyant 17.Hallowed By Thy Name ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Letadlo, které kapela na cestu používá, je Boeing 757-200 zvaný Ed force one. (Bicman)
  • Po shlédnutí hrubého materiálu filmu požádala kapela o změnu, když se mluví o nalétaných kilometrech. Britové totiž měří v mílích. (MIchael90)
  • Ve filmu můžete vidět fotbalový zápas, kde hraje také vášnivý fotbalista Steve Harris (baskytarista skupiny). Ten poznamenal: "Dal jsem tehdy dva góly a oni s kamerou oba zmeškali." (MIchael90)

Reklama

Reklama