Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o lidech, kteří si tento druh hudby zvolili pro život. Postupně se podíváme do Brazílie, Japonska, Indie, Číny, Izraele a na Střední východ. Zjistíme, že jinde je tento styl brán jako postoj proti zažitým tradicím anebo proti represím daného režimu. (Kryton)

Recenze (62)

Kryton 

všechny recenze uživatele

První dokument je spíše dokumentem o stylu jménem metal (Headbanger yourney). Tento druhý dokument je dokumentem o lidech, kteří si tento druh hudby zvolili pro život. Postupně se podíváme do Brazílie,Japonska,Indie,Číny, Izrael a střední východ. Postupně zjistíme, že jinde je tento styl brán jako postoj proti zažitým tradicím anebo proti represím daného režimu. Osobně mě někdy připomněli to co se tu kdysi dělo za komunismu. Nezažil jsem to, ale slyšel jsem a četl jsem o tom hodně. Co mě mrzí tak se nepodívá na východní evropu, kde tento styl hrál taky svojí revoltující roli a život nebyl peříčkem pro lidi s dlouhými vlasy a džískou. Važme si tedy nyní co máme. Jinde by za to dali i život! ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

O Global Metalu jsem se dozvěděla přes Tang Dynasty, takže zjištění, že metal se poslouchá a hraje i tam, kde by ho člověk vůbec nečekal, pro mě překvapivé není... (Čínskou rockovou a metalovou scénu pozvolna - velmi pozvolna, protože s jedním dobrým albem vydržím kolikrát týdny až měsíce - objevuju už pár let...) Nicméně jsem téhle hodince a půl filmového materiálu velmi vděčná za spoustu zajímavých tipů pro download sessions během dlouhých zimních večerů a možná ještě vděčnější za to letmé setkání s metloši celého světa. Headbangers of the world, unite! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Rebelie, nasranost na všechno, na život, na to, že musej vyrůstat v takový díře... a asi v ní i umřou... takže co udělají? Začnou poslouchat METAL!!!... Tento film je o postoji ostatního světa o kterém (očividně) nic nevím k HM. Pohled do Brazílie, kde je SEPULTURA vnímána stejně jako Pelé a že Japonci jsou v metalu stejně ,,švihlí“ jako ve filmech tolik nepřekvapí. Kromě toho, že je v Indii lidí jako sraček, Indonésii ,,zdobí“ 40% nezaměstnanost a v Číně (kde každej jezdí na kole) znamenají dlouhý vlasy sílu - mohou tyto kultury nabídnout taktéž tvrdou muziku. Takový TANG DYNASTY a jejich Ritual Day fakt stojí za poslech. Pravda – Irák či Dubaj už tak zajímavý nejsou, ale je třeba, aby sbírka byla kompletní. Zajímavá fakta z historických (metalových) událostí, doplněné archivními záběry plní učel: rozšířit si obzory. Třeba jednou začnu poslouchat X JAPAN. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nijaký dokument o metale ale i o inom hudobnom štýle nemôže nikdy dosiahnuť dokonalosť! Prečo? Lebo sa natáča. Kamery nútia ľudí robiť zo seba nikoho kým niesú. A strčte kameru pred metláka. Ukáže povestné gesto, zaručí a vyplazí jazyk. Tento dokument nám dokázal, že toto správanie je uniformné po celom svete. (Fór na začok.) Metal je nástrojom globalizácie! V tomto duchu sa nesie celý dokument, ktorý nás zavedie do zdanlivo nemetalových a exotických krajín. Od Sepultúrie či pardon Brazílie, kde je je undergroundová scéna dôsledok demokracie, cez pokytecké Japonsko v ktorom sa 35 kilová Japonka po trojsekundovom prejave spomenutom v úvode sa chichotaním stratí zo záberu až po islamistické krajiny, kde je metal dokonca zakázaný zákonom, ale prežíva. Rozhovory s celosvetovými legendami či lokálnymi priekopníkmi metalovej scény spolu so záznamami z koncertov umožňujú divákovi aspoň nahliadnuť do situácie v akej sa nachádzajú. Mne ako punkáčovi s metalistickou minulosťou prešli niekoľko krát po chrbte zimomriavky. Či sa už jednalo o kultové hudobné podmazy, alebo stotožnenie sa z 30 000-mi Indami a opätovné si pripomenutie pocitu z môjho prvého koncertu. Dokument nielen pre metalistov, o tom že si musia vážiť aj to čo tu je, lebo mohlo byť horšie! \m/_ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Metal je vychytralý potvorák. Našel si cestičku i do míst, která jsou chráněna neprostupnými hranicemi, vírou či zarputilými ochránci tradic. Global metal mi nabídl víc informací, než jsem potřeboval, rozdrnčel struny míň, než jsem nadšeně očekával, ale při celkovém pohledu na věc u mne převládá spokojenost. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno