Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Ninkaa 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček za Lemmyho - upřímnějšího muzikanta a lamače ženských srdcí aby člověk pohledal...něco jako příslovečný pan Darcy nadopovaný speedem, litrama Jacka Danielse s cigárem v hubě a baskytarou v ruce, vedle kterého i Rob Trujillo a Henry Rollins vypadají jako neškodná koťátka - teď už chápu, kde vzal ten tísíc ženskejch:-) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ne, není na světě moc lidí, co by si tak zasloužili nálepku 49% motherf**ker 51% son of a bitch. "Ace of Spades" svýho času uhranulo i mě samotnýho a tenhle opravdovej člověk, všechna čest, znamenal chodící starosvětskou esenci heavy metalu a rock n rollu. Po dokumentární stránce moc fajn, ač jsem si rozmazleně přál o trochu spojitější vyprávění. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lemmy je dost bizarní figurka, že pár zajímavých situací vygeneruje, ale jinak je tu (opět) jen banda přestárlých a velmi nudných rockerů, kteří mluví a mluví o tom, jak byl jejich život fajn, což jim ani za mák nevěřím, protože vypadají velmi unaveně tou rutinní coolovostí opotřebovaně. Kdyby to aspoň nemělo skoro dvě hodiny! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Je v celku smutné, že jsem se ke sledování filmu "přemluvil" až nyní... teoreticky asi dva měsíce poté, co jsem začal aktivně a pln lásky poslouchat tvorbu Motörhead a v den smrti pana Lemmyho. Co říct o tomto člověku? Byla to inspirativní osobnost plná celoživotních zážitků a osoba, která žila asi svůj život zcela na plno. Smekám před jeho formátování smyslu pro humor (vyprávění o tom jak Paulova matka přišla o panenství mě dostala do kolen). Smekám, před jeho geniálním a progresivním způsobem hraní na basovou kytaru, která ovlivnila tisíce hudebníků. Smekám před jeho způsobem života, který byl sice zcela hříšný, ale nějakým kouzelným způsobem uspořádaným. V podstatě zde komentuji Lemmyho život a netento dokument jako takový, ale vlastně komentuji obojí, jelikož tenhle film byl prostě Lemmy takový jaký byl. K tomu se nedá nic říct. Krásné memento, na otce heavy metalu a jednoho z největších osobností rock'n'rollu. Děkujeme Lemmy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja, jakozto obrovsky fanda Motorhead musim ist sakramentsky vysoko. Lemmy je kult sam o sebe, to, co dokazal on /hlavne ta spotreba Jacka Danielsa ....../ - tak o tom sa mnohym moze len snivat. Takto ma vyzerat prava rock´n´rollova hviezda. "Dokdy minite takhle zit? Asi tak do roku 2045, pote se trochu zklidnim". 100 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)
  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama