Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o lidech, kteří si tento druh hudby zvolili pro život. Postupně se podíváme do Brazílie, Japonska, Indie, Číny, Izraele a na Střední východ. Zjistíme, že jinde je tento styl brán jako postoj proti zažitým tradicím anebo proti represím daného režimu. (Kryton)

Recenze (62)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Metal je vychytralý potvorák. Našel si cestičku i do míst, která jsou chráněna neprostupnými hranicemi, vírou či zarputilými ochránci tradic. Global metal mi nabídl víc informací, než jsem potřeboval, rozdrnčel struny míň, než jsem nadšeně očekával, ale při celkovém pohledu na věc u mne převládá spokojenost. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

"Zní to, jako když za řevu leteckých motorů bičují divoká zvířata. Mastňák třese hrncem plným kamenů a blije u toho do kovové roury." Tolik k názorům mého fotra, který se svého času decentně rozplýval nad tím, když Brouci spustili na svou dobu brutální "All my loving". Dříve jsem vždycky jen pohrdlivě pohodil mastnou, bujnou kšticí a poslal ho do hajzlu! Teď už nemám moc čím pohazovat, ale do hajzlu jej posílám furt. A vsadím se, že podobnými "vtipnými" bonmoty jej kdysi častoval i jeho fotr, jenž se cítil jako největší frajer, když žoviálně protáčel babku u nějakého, tehdy kůl extravagantního, swingového kvarteta. A tak to jde z generace na generaci. I já, když teď slyším nějakého DJ Pitchuse s kšiltovkou dozadu, jak za konstantního duc duc techno trancu hobluje vinylové desky a čtrnáctky napuštěné extází se u toho můžou posrat, intenzivně přemýšlím, jak udržím své děti od téhle kakofonie disharmonického šílení. No, až tak to zas neprožívám! Mám totiž kovové srdce, bořím zdi Jericha a vím, co je Zákon, který nás všechny drží v jednotě svobodné! Ať už ťaman, arabáš, židák, pandžábský kočovník nebo normální člověk, "We need it as a liquid in our veins instead of blood!!!!" ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Rebelie, nasranost na všechno, na život, na to, že musej vyrůstat v takový díře... a asi v ní i umřou... takže co udělají? Začnou poslouchat METAL!!!... Tento film je o postoji ostatního světa o kterém (očividně) nic nevím k HM. Pohled do Brazílie, kde je SEPULTURA vnímána stejně jako Pelé a že Japonci jsou v metalu stejně ,,švihlí“ jako ve filmech tolik nepřekvapí. Kromě toho, že je v Indii lidí jako sraček, Indonésii ,,zdobí“ 40% nezaměstnanost a v Číně (kde každej jezdí na kole) znamenají dlouhý vlasy sílu - mohou tyto kultury nabídnout taktéž tvrdou muziku. Takový TANG DYNASTY a jejich Ritual Day fakt stojí za poslech. Pravda – Irák či Dubaj už tak zajímavý nejsou, ale je třeba, aby sbírka byla kompletní. Zajímavá fakta z historických (metalových) událostí, doplněné archivními záběry plní učel: rozšířit si obzory. Třeba jednou začnu poslouchat X JAPAN. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dokumentu jsem se docela bál. Nenávidím totiž metal. Dokument je však postaven tak, že hudba zde není primární záležitostí. Spíše zde metal prezentuje, jako nějakou filosofii, zejména, mladé generace. Co musím na dokumentu rozhodně ocenit, jsou velmi exotické destinace, které má divák možnost navštívit. Takže i lidé, kteří nenávidí metal nebudou na konci znechucení. Nějak se však nezbavím pocitu, že podobný dokument by bylo možné natočit na bázi každého hudebního žánru. Dávám pěkné 2*. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Předchozí film byl o vzniku a tento jde ještě dál, jak je možné, že Heavy metal je tak globální záležitost? Co spojuje tuto undergroundovou kulturu po celém světě? Sam cestuje po celém světě po největších zemích a hledá odpovědi. Dozvíte se, že heavy metal je nezastavitelný, dokonce i v takové zemi jako Írán, kde nesmíte mít dlouhé vlasy, černé tričko a poslouchat metal jinak vás zbijí a zavřou, ale i přesto tam na zdech jsou ornamenty kapely Slayer. Jak to bylo v Číně, Japonsku, v Brazílii po převratu a tak? Naprosto unikátní záležitost, kterou ocení nejen fanoušci tohoto stylu. Sam opět komunikuje s největšími ikonami jako Maxem Cavalerou ze Sepultury, Lemmym z Motorhead, dojde i na Tank Dynasty a plno dalších. Každá kultura ho vnímá jinak, ale jisté je jedno, všechny spojuje pod jedním metalovým nebem. Heavy metal je globální, lidé nahoře se ho stále bojí, nikdy nevymře, bude tu vždy a bude všude, ve všech kulturách světa, ve všech zemích, jak je tomu i teď. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno