Reklama

Reklama

Hra smrti 2

  • Hongkong Tower of Death (více)
Trailer

VOD (1)

Volné pokračování Hry smrti. Hra smrti 2 přinese klasickou zápletku o pomstě, ale především díky umění Bruceho Lee je tento film zvedán do popředí. Přítel Billyho Lo (Bruce Lee), mistr bojových umění, záhadně umírá. Billy je odhodlaný odhalit, co se skrývá za jeho smrtí. Sám je ale zavražděn. Billyho bratr Bobby pokračuje v pátrání. Zároveň touží pomstít smrt svého bratra, který byl pro něj vždy velkým vzorem. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

majo25 

všechny recenze uživatele

O čosi lepšie ako jednotka. Za prvé cítiť, že je to čisto honkonský film, bez americkej koprodukcie, za druhé, má to aj nejaký príbeh a za tretie, nehrá sa to na Bruce Leeho s ním, či bez neho. Dej všeliako kolíše, nie všetky jeho pasáže boli rovnako dobré, niektoré sú naozaj stupídne, ale zachraňuje to záverečná kung-fu pasáž, vďaka ktorej som sa priklonil o hviezdu vyššie. Tai Chung Kim ukázal, že aj on má toto čínske bojové umenie v krvi a na plátne ho vie ukázať. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jestli se Hra smrti 2 chtěla přiblížit jedničce ve skutečnosti nevím, ale z diváckého pohledu se jí to rozhodně nepodařilo! B.Lee, který se díky svému nešťastnému osudu ve filmu pouze mihne nemá prostor vyniknout jak bojově, tak herecky, a tak celé to břímě vzal na sebe dvojník Tai Chung Kim, který by udělal mnohem lépe, kdyby vykročil "nekopírováním" Bruce ale "svoji" samostatnou kung-fu cestou. Celé to totiž v jeho podání vypadá jako parodie Bruce (což věřím že byl i režisérský záměr), která Vás donutí přemýšlet , jaké by to bylo kdyby Lee dožil ještě pár let a opřel se do své filmové kariéry naplno! Dvojka smrti tak drží tempo s jedničkou pouze v akčních pasážích, které jsou famózně propracované a drží tak hrdě hodnocení nad 50%! ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak po mnoha letech se mi podařilo tento film shlédnout. No ... s Brucem to vlatně ani nemuselo mít nic společného, ale budiž. Těch prvních pár záběrů z jeho filmů mi nevadilo. Jinak mi to připadalo jako taková pohádka, dokonce to i tak vypadalo - myslím prostředí (japonci se moc nevytáhli...). Příběh, dialogy, ... no prostě srajda a ještě větší, než je u "honkongských kung fu mlátiček" většinou zvykem. Ale o to zde vůbec nešlo. Hlavní byly samozřejmě pro mne "fighty" a ty jsou super. Střihem dopomoženo jen lehce a decentně, Bruceho "lehký" styl versus tradiční "kungu fu štrapácie" byl dobrým nápadem a podívanou. Průprava hlavního herce/bojovníka Tai Chung Kima je naprosto špičková, stejně jako v první "Hře smrti". Já na toho chlapíka prostě nedám dopustit. Když se tohle spojí ještě s excelentní choreografií Samma Hung Kam-Boa, máme zde dobrou desítku perfektních a kvalitních soubojů na jeden příjemný večer... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Film doplaca hlavne na prvu polovicu, v ktora je zlepencom novonatoceneho materialu so zabermi s Bruce Leeho filmov. Nieje to ani zdaleka tak tragicke ako v pripade katastrofalneho prveho dielu, no mixovat film takymto sposobom je proste kravina sama o sebe. A je to celkom skoda, pretoze je to paradne natocene a suboje (Yuen Woo Ping) su prvotriedne. Potesia aj velmi pekne citacie z Bruce Leeho filmov. Kym sa vsak hrdina dopracuje do druhej polovice a k paradnemu zaveru (4 dlhe suboje, mimo Jang Lee Hwanga tu ucinkuje aj veteran Lee Hoi San), strasti necakaju len jeho, ale aj divaka. Ak by tvorci zvolili rozumnejsi pristup a nesnazili by sa silou mocou tlacit do filmu Bruceovu slavnu tvar, bola by to skvela pocta majstrovi a jeho tvorbe. Nedotiahnute, no urcite to vsak aj tak stoji za to. (7/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt opět trošku debilně nucených záběrů Bruce Leeho a jeho následné implantace do příběhu, byl by film zajisté ještě lepší. Film totiž spolehlivě funguje i bez Bruce. Hlavně závěrečné bitky mají šťávu a v mnohém mi vytanuly na mysl nekonečné souboje Jackieho Chana ve starších filmech. Tady má vše ovšem novější háv 80. let, takže spokojenost co se týče čistoty obrazu. Hra Smrti 2 je určitě mnohem mnohem lepší než první díl. 50% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Když při závěrečném souboji Chin Ku (Jang Lee Hwang) rozseká černý šátek, sekne celkem pětrkát. Na zem se však snese o mnoho více kousků šátku. (Claude Speed)
  • Před závěrečným bojem mezi Bobbym Lo (Tai Chung Kim) a Chinem Ku (Jang Lee Hwang) je rakev zavřená. Po souboji však Chin Ku (Jang Lee Hwang) upadá do otevřené rakve. (Claude Speed)
  • Natáčelo se v japonském Tokyu a v lokacích v Jížní Koreji. (Epistemolog)

Reklama

Reklama