Reklama

Reklama

Fong Shi Yu II: Wan fu mo di

  • Hongkong 方世玉續集 (více)

Obsahy(1)

Kantonský hrdina Fong Sai Yuk je členem tajného bratrstva "Červený květ", které se snaží svrhnout mandžuského císaře a vrátit zpět na trůn dynastii Ming. V realizaci úspěchu však překážejí nejen císařovi lidé, ale také jeden z členů bratrstva, jenž se snaží převzít velení. Fong Sai Yuk tak musí vyřešit konflikt mezi svou láskou a dívkou, kterou si má vzít pro dosažení cílů bratrstva. (Tamten)

(více)

Recenze (13)

HAL 

všechny recenze uživatele

Jednička v bledě modrém - nepříliš zajímavý děj, docela povedená byť přehnaná akce, a velmi hrozná snaha o humor, uječení a pitvořící se číňané mne opravdu nebaví. "vtipné" scény a dějové prvky jsou tu tedy ještě o řád nesnesitelnější než v porvním dílu a postavy Jeta a obzvlášť jeho matky taktéž, ale zas scény akční už místy opravdu stojí za to - obzvlášť až poeticky krásná a esteticky vytříbená bitka před finálním soubojem, která je až tak povedená a prodchnutá nekompromisní osudovostí, že vypadá jako by sem omylem přišla z úplně jiného filmu. Už kvůli ní tedy lepší hodnocení než prvnímu dílu, byť rychloposuv je i zde velmi doporučeníhodný. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s výýborným Jet Lim, ktorý je pokračovaním nedávnej jednotky. Má zaujímavý príbeh o snahe získať posvätnú schránku, kvôli ktorej sa musí hlavný hrdina vzdať svojej ženy, aby získal inú, ale potom sa ešte rozvinie o potrebe poraziť nového vládcu, ktorý je tyran. V porovnaní s jednotkou tu radikálne ubudlo humoru, ale aj tu sa nájde niekoľko dobrých vtipných scén. Rovnako ako jednotka aj tento film má väčšinu času takú pohodovú atmosféru, ktorá neskôr zvážnie. Akcie je tu celkom dosť a som s ńou spokojný, ale Jet Li vie predviesť aj lepšie súboje. Je o niečo lepšia ako v jednotke a opäť sa tu nachádza súťaž o ženu, ale tu je jej prevedenie iné. Najviac sa mi tu páči táto súťaž, ale hlavne výborná scéna, kde si Jet Li zaviaže oči a mečmi pozabíja mnohých protivníkov. A táto scéna je pôsobivá aj vizuálne. Herecké obsadenie sa od jednotky moc nezmenilo, hlavné postavy ostali rovnaké a okrem Jet Liho potešia hlavne všetky ženské postavy. Celkovo som spokojný, jednotka sa mi páčila a toto pokračovanie je ešte o niečo lepšie. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 74%. ()

Reklama

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Film je rozhodně slabší než jednička. Na rozdíl od první části Fong Sai Yuka tu něco chybí. Celkem dlouho jsem se snažil přijít, co byl ten rozdíl. Oba filmy totiž vznikly víceméně hned po sobě s totožným týmem herců i tvůrců. A rozdíl jsem nakonec našel po akční i příběhové stránce. Akce je tady totiž pořád kreativní ale je jí minimálně pocitově méně a je míň velkolepá. Ještě horší je to ale s dějem. Zkrácená anglická verze pravděpodobně jeho velkou část vynechává, a tím jsem se nedokázal s postavami sžít a fandit jim. Je to škoda, potenciál byl velký. Takhle film navždy zůstane ve stínu své lepší jedničky. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je menej vtipna, ale obsahuje viac bitiek, vdaka comu by sa mohla priaznivcom absurdne predratovanych bitiek pacit viac. Bohuzial mne tento styl nesedi. Pri predratovanych scenach necitim dostatocnu namahu akterov a tym padom to pre mna nie je ohromujuce, kedze herci pôsobia ako babky zavesene na lanach. Naviac su tentoraz bitky aj dost zrychlovane, takze ma prakticky vsetky nudili. Aj samotny pribeh mi pripadal menej zaujimavy. Jedinym svetlym bodom bola Jetova blazniva matka, ktora ma aspon obcas rozosmiala. Z hercov mozno niekoho potesi hlavny zaporak Chun Hua Ji znamy z Jetovej trilogie Shaolin Temple. No a este zaujme legendarny choreograf a reziser Corey Yuen, ktory tu stvarnil vedlajsiu postavu a konecne sa ukaze aj v jednej bitke. Paradoxne nic extra nepredvedie. Dvojka je teda pre mna po kazdej stranke horsia ako uz tak nie prilis uchvatna jednotka. 5/10. ()

DiableBlanc 

všechny recenze uživatele

Možná jen nerozumím čínské filmařině, ale za mě prostě slátanina - akce, komedie, romantika, dobrodružství, trocha fantasy s rychlými střihy... Jediná výhoda snad je fakt, že nemusíte před tímto dílem vidět jedničku :D vše se dá hladce odvodit a co jsem tak nějak odvodil, koncept obou dílů je víceméně stejný ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama