Reklama

Reklama

Legenda o Červeném draku

  • Hongkong Hung Hei Kwun: Siu Lam ng zou (více)

Obsahy(1)

Jeho žena byla zavražděna a společně s ní celá vesnice krutými Manchuovými vojáky. Přežil pouze bojovník Kwun (Jet Li) se svým synem Tingem. Vydávají se na cestu pomsty. Sedm let hledali otec se synem při cestě napříč celou starověkou Čínou příležitost k odplatě. Zůstávali ale vždy jeden krok za smrtící armádou, až do doby, kdy se Kwun setkává s bohatým mecenášem a pěti mladými shaolinskými mistry v jeho službách. Na jejich kůži je vytetována mapa vedoucí k bájnému pokladu, po které ale prahnou také Manchuovi vojáci. Otec a syn se spojí s mistry Shaolinu v boji na život a na smrt. Připravte se na starověké souboje bojových umění se světovými bojovníky a mistry mistrů! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Při prvním sledování tohoto "skvostu", jsem měl různé pocity. Kung-fu otesánci létající vzduchem mě skutečně nenadchli a celé to vypadalo, jako reklama z dob komunismu. Pseudokrasavice, kterou bych nebral ani po deseti letech ve vězení, mi také krevní oběh nezrychlila, takže jsem měl jasno - tohle je naprostý odpad!. Podruhé jsem k tomu filmu přistupoval trochu jinak. Nálada nebyla moc dobrá, tak jsem si řekl, že se podívám na tento čínský brak. Vyplatilo se. Dlouho jsem se tak nezasmál, i pocit, že autoři tohoto filmu, to díky bohu nemysleli moc vážně a celé to bylo pojato s velkou dávkou nadsázky (alespoň doufám), mi přivodil lepší myšlenky. Proto jsem musel hodnocení zvednou z naprosté nuly na krásných 30%. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príjemný akčňák s Jet Lim, ktorému nechýba priamočiary a akciou nabitý príbeh a atraktívne súboje s variabilnou kopijou v podaní hlavného hrdinu. Početnejší humor je na hongkonské pomery vkusný, baví a viackrát sa vydarily i hlášky. Občas to s wuxia prvkami bolo prehnané, privítal by som toho humoru možno o kúsok menej, ale celkovo ma to aj vďaka rýchlo ubiehajúcej stopáži bavilo. Divím sa trochu preto tunajšiemu relatívne nižšiemu hodnoteniu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenkrát to vyšlo ve Filmagu a vím, že to byl jeden z těch klasických Hong Kong filmů, které jsem viděl, tady ještě s tehdá ne příliš známou hvězdou Jetem Li, pravda je ale, že jednu scénu jak tam trénuje, si pamatuju, a tak tomu dám průměr, protože nevím, jak jinak bych takovýhle film ohodnotil, ale rozhodně vím jedno, že tyhle filmy rozhodně nejsou pro mě. ()

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Ako natočiť "roztomilú rodinnú kung fu komédiu s moralizujúcim podtextom". Neskutočná hovadina ktorá ani sama nevie čím chce byť a nezachráni to ani Jet Li. To čo zvyčajne býva v týchto filmoch zábavné je tu trápne, zároveň postrehnite príklon k srdcobôľnym apelom na význam rodiny a dobrých rodinných vzťahov. Filmu chýba aj dobre charizmatický záporák - tu je to nejaký osliznutý polojašter a transvestita v kňazskom rúchu. Radím vyhnúť sa veľkým oblúkom. ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Skutečně mě zamrzelo, že tento film měl na jiném TV programu konkurenci, jejíž sledování nezavánělo zvrhlým mrháním času. Pouhých úvodních několik minut tohohle ťamanského spektáklu stačilo, abych si notně pocvičila abdomen a překontrolovala funkčnost svěračů... u takto extrémních komedií netěsní, sakra... Komické herecké výkony, podpořené tragickými dialogy, posychrované humorným dabingem a okořeněné již tradičně absurdními akčními pasážemi, kdy jeden rákosník mává jednoruč čtyřmetrovým hořícím trámem a druhý, s děckem v báglu na zádech, po oné ve vzduchu svištící kládě běhá. To vše je zakončeno obzvláště povedeným manévrem, když žluťák s fakanem svým dvoumetrovým kopím PROVRTÁ ten čtyřmetrový trám po celé DÉLCE a svého poloskinheadího soka probodne (a tehdy jsem si v záchvatu bezmocného řehotu promáčela tanga šňůrku)! Myslela jsem, že vrcholem akční komedie je "Shoot 'em up!", ale Clive měl očividně kvalitního předchůdce. Kdybych "Legendu o Červeném draku" sledovala i po úvodních titulcích, sesbíral by za tu boží srandu možná i hvězdičku. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama