Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

Easykk 

všechny recenze uživatele

Aneb soutěž, kde Vás po infarktové výhře v řádu několika sto až tisícikorun, pozná každá babka ve vlaku a budete pro ni národní hrdina. A to nedejbože když trefíte bonus a Aleš s neskrývaným nadšením zvolá na celé studio: Ale to je pěkné, vyhrál jste krásných 5500,- Kč a od příště (aby nás to nezruinovalo) začínáme opět na krásném pětitisícovém bonusu za kterým se sem nevyplatí ani jezdit :) ()

PB2 

všechny recenze uživatele

Jediná ze soutěží, která se udržela. Riskuj, milionář a podobné jsou pryč, ale AZ kvíz běží každý den. Je to taky jediná z těch soutěží, která není jen o znalostech, ale i o strategii (aspoň trochu). Taková klasika, na kterou se rád podívám, když přijdu z práce. Pokud jste ještě neviděli, doporučuji zhlédnout na youtube video "AZ Kvíz - I takhle se dá(dalo) vyhrát". Komentáře tady na ČSFD bohužel vystihují ubohost uživatelů, kteří nepřekousnou, že někdo ví víc než oni a ke štěstí jim stačí, že někdo pracuje jako "pěstební dělnice". A poznámka pro zabedněnější komentující: bankomat je tak pěkně obarvený jen pro diváky, soutěžící vidí všechny políčka stejnou barvou. ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Svět filmu pomalu zahlcuje 3D na úkor 2D, Česká televize nahradila 3D Pyramidu (co se votáčí!) za 2D pyramidu z písmen a čísel (co se ani trochu nehejbá!). Mezi podmínky, které musí soutěžící splnit, přibyl požadavek alespoň částečné lobotomie a tramtadadá, mámen novou soutěž. Hlavně hodně barevnou, to lidí přitahuje. A ke všemu se nám Evička vdala :(. Vratťe mi Pyramidu! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ano, na jednu stranu dobře fungující, inteligentní a snad i lehce taktická vědomostní soutěž, ovšem neuvěřitelně suchá, bez napětí, bez důvtipu a bez výrazného moderátora. Opravdu mě to moc nebavilo, ale oceňuji, že se vyhýbá komerci a nesnaží se své soutěžící lákat pomocí milionů upoutávek na miliony pěněz... PS: Tom Riddle - protože ho nevidí :) 5/10 ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)
  • Moderátoři vidí otázky až při vysílání. (M.B)
  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno