foto

Pavel Soukup

  • nar. 31.12.1948 (67 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Televizní herec a především výborný dabér, který propůjčil hlas mnoha zahraničním hvězdám se narodil v poslední den roku 1948 v Praze. Úspěšně vystudoval Fakultu žurnalistiky na Karlově univerzitě v Praze a v roce 1974 absolvoval DAMU. Jeho ročník vyučoval profesor Miloš Nedbal. Po škole přišla první angažmá v oblastních divadlech mj. v Olomouci a Liberci. Později se vrátil zpět do Prahy, kde účinkoval v Městských divadlech pražských, především v Divadle ABC. Divák si ho může pamatovat ale i z Hudebního divadla v Karlíně. Ztvárnil zde postavy v muzikálech Viktor – Viktoria (jako King Marchana) a Klec bláznů (jako Georges).

V televizi se poprvé objevil v roce 1980. Jeho role nikdy nebyly nijak velké a zásadní, ztvárnil jich na dvacet. Zahrál si vedlejší role v několika dramatech, komediích a hodně v pohádkách mj. RUBÍNOVÁ POHÁDKA (1986), BRATŘI (1987) v POHÁDCE O TOUZE z roku 1991 či v inscenaci podle scénáře Miloše Kratochvíla NEKLEJTE, PRINCI! (1993). Známější a větší role přišla v seriálu režiséra Jaroslava Hanuše ŽIVOT NA ZÁMKU, kde hrál profesora a později ředitele Karla Máru. Na obrazovkách České televize ho můžeme slyšet i vidět v televizních spotech STOP, které se věnují bezpečnosti silničního provozu (BESIP).

Jako dabér propůjčil svůj hlas mj. hercům Robin Wiliams, Gérard Depardieu, Michael Douglas, Harrison Ford, Bruce Willis, Robert Redford nebo Sylvester Stallone a možná nejznámější a nejvíce pamatovatelný je Arnold Schwarzenegger ale i kreslené postavičky mj. z filmů TOY STORY –PŘÍBĚH HRAČEK, 101 DALMATINŮ nebo ZA PLOTEM (jako RJ) a SPLÁCHNUTEJ (jako Le Žabák). Hlas propůjčil i mnoha dokumentům nebo jako vypravěč. V anketě TÝTÝ se v letech 1998-2003 v kategorii dabér umístil jednou bronzový, čtyřikrát stříbrný a v roce 2003 v kategorii zlatý. Odnesl si tak hlavní cenu, kterou je zakřivené zrcadlo.

Má rád sport, především tenis. Kdysi hrával závodně házenou. Kvůli pořadu STOP absolvoval tandemový seskok padákem. 23. února 2005 uváděl předávání cen soutěže “Dokument roku 05“ v Divadle U Valšů. Pavel Soukup má z prvního manželství dospělého syna Adama. Po převratu se pak oženil podruhé. Se svojí druhou, o 17 let mladší manželkou Isabelou má tři děti. Nejstarší je syn Pavel a poté dcery Patricie a nejmladší Pamela...

Zdeněk "Stocki" Blažek

Herecká filmografie

2015 Stopy života - Nejhorší zánět (TV film)
Ztraceni v Mnichově - vyp.
2012 Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
2010 Anděl (TV film)
Cesty domů (TV seriál)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Terapie šokem (S01E65)
Léčba Gottem (S01E57)
Vztah je dřina (S01E53)
Nemám domov (S01E47)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nech mě žít (S01E34)
Láska je závislost (S01E32)
Nikdy se nerozvedeš (S01E30)
Modré z nebe (S01E29)
Budu tě jistit (S01E27)
další epizody
Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Help For You (TV film)
Z pekla štěstí 2
1998 Nils a divoké husy (TV seriál)
1997 Cesta do Paříže (TV film)
Generální zkouška (TV film)
Hotelová vášeň (TV film)
1995 Cesta peklem
Holčičky na život a na smrt
Klekání zvoníme (TV film)
Nováci (TV seriál)
Sen o krásné panně (TV film)
Život na zámku (TV seriál)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Duhová hora (TV film) - vyp.
Inkarnace (TV film)
Pevnost
1993 Neklejte, princi! (TV film)
1992 Klíče na neděli (TV film)
Náhrdelník (TV seriál)
1991 Pohádka o touze (TV film)
Společenská hra (TV film)
1989 Foukaliště (TV film)
Hra na Barbaru (TV film)
Rubín má barvu krve (TV film)
1988 Kdo ví, kdy začne svítat (TV film)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
Třetí táta (TV film)
Všichni za jednoho (TV film)
1987 Bratři (TV film)
Fantom opery (TV film)
Kinkongova smrt (TV film)
Zaslepení (TV film)
Zatmění všech sluncí (TV film)
1986 Čtvrtá strana trojúhelníku (TV film)
Neklidná zimní sezóna (TV film)
Preceptor (TV film)
Rubínová pohádka (TV film)
1985 Dialogy pro klarinet, cimbál a bicí (TV film)
Mládě (TV film)
Mlčení Marie Zvoníkové (TV film)
O chytrém Honzovi (TV film)
1984 Jak se rozloučit s Odettkou (TV film)
Sanitka (TV seriál)
Sen noci svatojanské (divadelní záznam)
Světáci (TV film)
1983 Karel Hynek Mácha (TV film)
1982 Ale je ženatý (TV film)
Obyčejná historie (TV film)
1981 Měsíční tónina (TV film)
1980 Lovec (TV film)
1979 Brontosaurus
1976 Když vyjí vlci (TV film)
1974 Cesta do Pristolu (TV film)

Dokumentární

2015 13. komnata Pavla Soukupa (TV film)
2013 Ostrov na severu
2011 Nostradamus - Budoucnost z minulosti
Stará domovní znamení (TV film)
Šamani odcházejí (TV film) - vyp.
2010 Hrabě Zinzendorf - síla přesvědčení (TV film)
Krásy Čech, Moravy a Slezska (TV seriál)
O lese a vodě
2008 Bohové a proroci (TV seriál)
Dvaasedmdesát jmen české historie (TV seriál)
2006 Kronika česká: Svatopluk a Metoděj (TV film)
2004 Příběhy o telátku (TV seriál)
2003 Devět bran (koncert)
2002 Kamenné mystérium (TV film)
Nález století - Proces restaurovaní relikviáře sv. Maura (TV film)
Tichý muž (TV film) - vyp.
2001 Minuty dvacátého století: 17. listopad 1989 (TV film)
1999 Spartakiádní vrah (TV film)
1998 Jak chráníme přírodu - vyp.
Kronika česká: České baroko (TV film)
Průkopníci podnikání v českých zemích (TV seriál)
T. G. Masaryk a vznik ČSR (TV film)
1997 Kronika česká (TV seriál)
Příběh české a slovenské fotografie (TV seriál)
1995 Barokní divadlo v Českém Krumlově (TV film)
Pražské povstání v květnu 1945 aneb mezi Londýnem a Moskvou (TV film)
1994 Z rodu Přemyslovců (TV seriál)
1990 Oslovení hudby (TV film)
1989 Příběh čs. fotografie II - vyp.
1988 Okolnosti Bohuslava Martinů - vyp.

TV pořady

2014 Nikdo není perfektní (TV pořad)
2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
Umění dabingu (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Bubo bubo (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2008 Experiment (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Báječný ženský (TV pořad)
TýTý 2003 (TV pořad)
2003 Telebazar (TV pořad)
Volejte Novu (TV pořad)
2001 Stop (TV pořad)
2000 Na palmě (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Věšák (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1995 Pyramida (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
O poklad Anežky české (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Vaše velká premiéra (TV pořad)
V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace