Reklama

Reklama

Legenda o Vánocích

  • Česko Vánoční pohádka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před stovkami let se zrodil největší příběh světa. Mladý Nikolas přišel při nehodě o rodiče. Vesničané se rozhodli o sirotka postarat společně, a tak jej každá rodina vychovává jeden rok. Vždy ke konci roku, na Boží hod, se Nikolas stěhuje do nového domova. Aby vesničanům nějak projevil vděčnost, na rozloučenou vždy pro děti domácích vyrobí hračky. Jak se během let počet Nicolasových adoptivních rodin zvětšuje, skoro každý dům mívá na Boží hod na prahu nějaké dárečky. Když však vesnice trpí nedostatkem jídla, pošlou Nicolase do učení k poustevnickému tesaři. Pod jeho krutým vedením se Nicolas naučí vyrábět ještě lepší dárky, a mnohem rychleji. Lisakki, který děti nenávidí, mu to však zakazuje. Tradice vánočního dávání dárků je ohrožena! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

lucascus 

všechny recenze uživatele

Konečně krásný, nekomerční film o Vánocích a legendě, kterou to všechno začalo. Nyní všechny děti na celém světě jsou alespoň jednou ročně obdarovány a šťastny. Zní to kýčovitě a lacině, ale je to krásné. Laponsko-finská legenda v tomhle směru působí věrohodněji, než kdyby film natočili Američané s mnohem nadupanějším rozpočtem. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Film naplněný nenucenou naivitou a pozitivní energií v tom nejlepším slova smyslu. Nespojujte si to však s americkými snímky, které naprosto nezvládají balancovat na této tenké hranici a jejich děj se vždy zvrhne do neúnosných mezí patolízalství. Zde nikoli. Příběh o Nikolasovi je tak krásný, svěží a dojemný, až vás to na konci donutí k zamyšlení, jestli Vám nějak nezměkl mozek. Nezměkl, film se zkrátka velmi povedl. Těším se, až si jej na Vánoce zopakuji, našel jsem nového favorita na štědrovečerní nostalgii. 90% = 4+/5 ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +příběh, hudba, obraz -asi žádný/// Tohle je vlastně legenda a zdařilí životopis o Svatém Nikolasovi (Ježíškovi, Santovi) podán formou rodinného filmu. Není nouze o dramatické scény, překrásný kolorit přírody, fantaskní příběh a nebudou chybět ani dojemné scény. Stačí jen uvěřit. A vězte, že děti uvěří. Pustě jim tohle a jestli měli pochybnosti...já jsem dojat z toho jak nádherný to je film./// Celkem 86%/// ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Nádherná fínska príroda, veľa snehu, fajn herci a pekný príbeh, ktorým tvorcovia "vysvetľujú" vznik tradície nosenia darčekov Santa Clausom. Stručná stopáž hodiny desať v kontraste s príbehom ktorý sa rozpína cez 60 rokov síce nedovolí sa do filmu a postáv viac zažrať a veľa udalostí v ňom tým pádom pôsobí ako z rýchlika, na druhú stranu film aspoň nestihne nudiť. Podobné príbehy zvyčajne nevyhľadávam, ale vo vianočnom období mi to prišlo ako nenáročná jednohubka obstojné. 55-60% ()

Mary19 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání o filmové senzaci z Finska byla asi příliš velká a Legendě o Vánocích se bohužel naplnit nepodařila. Pořád se ale jedná o pěknou, avšak lehce odlišně pojatou vánoční pohádku, která rozhodně není pro všechny... Určitě ale palec nahoru a kdo ví? Třeba předvánočí repríza s trošku lepší náladou změní mé hodnocení směrem nahoru... 70% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

  • Lisakki Järvenpää byl ve skutečnosti slavný finský nožíř. Žil na přelomu 20. století a založil nožířskou firmu, která funguje dodnes. (Facillitant)

Reklama

Reklama