Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický velkofilm o legendárním ninjovi. Japonsko na konci 16. století je zmítáno nepokoji a boji o moc v nejvyšších kruzích. Obyčejní lidé trpí, dokud nepřijde ninja Goemon, který trestá nepravosti a nezalekne se ani šlechty. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír. Svým počínám se ale neodvolatelně sám zaplétá do vysoké hry a jeho cesta ven bude dlouhá a krvavá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (154)

bartias 

všechny recenze uživatele

Velkolepá fantasy podívaná založená na v Japonsku známém mýtu sází na speciální efekty a digitálně animované prostředí. Tak moc, že chvílemi působí jako částečně animovaný film. Komplikovaný příběh s typicky asijsky dramatickými emocemi ale pořádně mate. Goemonovi se nedá upřít myšlenka. Jenže zapamatuje si ji v tom zmatku někdo? ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Tak si to přeberme hezky od začátku. CGI - více než malé množství, spíše na škodu, některé scény působí tak levně, jako bychom byli na počátku 90. let a učili se animovat na PC. Příběh - ne až tak zajímavý jako v případě Casshern. Hudba - pěkná, slušně podtrhuje atmosféru, ale tolik na mě zas nezapůsobila. Je zde pořád vidět zajímavá stylizace, ale opět si neodpustím srovnání s předchozím režisérovým dílem, které bylo zajímavější svým námětem a také celkově temnější. Jiné je to už s herci a byl jsem nadmíru spokojen s jejich výběrem, především Takao Osawa a Ryoko Hirosue jsou mi po zhlédnutých filmech, ve kterých hráli, nyní bližší. Bohužel není rok 2004, a co jsem dříve byl schopný tolerovat, již dnes neplatí. Po takové době jsem čekal značné zlepšení vizuálního podání, které bude 100% a přesvědčí mě o svých kvalitách. Nestalo se tak, velmi dobré, nikoli však výborné. (8/10) ()

Reklama

prome 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý počin, který vyniká celkovým audiovizuálním pojetím. Stylizace a celková atmosféra je totiž téměř dokonalá. Hlavním kamenem úrazu je často zmiňované CGI. Někdy je použito zbytečně(například souboj na zelené louce), v některých scénách působí komicky a jinde zase příliš levně. Kdyby tam takových scén bylo méně, tak by mé hodnocení bylo snad i vyšší. Mimochodem, Ryoko Hirosue je zase půvabná jako vždy. Jí to snad sluší ve všem :-). ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Začíná to hezky. Japonský Robin Hood jde vykrást banku a vezmi z ní takovou malou krabičku, která se tváří strašně důležitě, ale s dějem nemá nic společného??? Pak utíká po střechách, přeskakuje stometrový vzdálenosti a létá z větve na větev v Narutovském stylu. Stejným způsobem působí i metání kunaiů na protivníky a dokonalý obraz Naruto/Sasuke je vidět v soboji Goemon s kunaiem vs. Saizo s mečem. Je blbost ale ubírat hodnocení kvůli věcem, které tam jsou zcela schválně, například rozsekání milionové armády jedním mužem atd. Někdy před polovinou filmu jsem se jako obvykle ztratil ve jménech a tudíž jsem naprosto nepochopil, kdo po kom jde a proč, takže celý film na mě půdobí jako animačka k nějaké straší PC hře (kvůli té přiblblé grafice) Co se hudby týče, nemám výhrady, líbila se mi. Suma sumárum, docela pěkná ulítlá rubačka. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

japonská kombinace sin city,300 a čert ví čeho ještě,která sice dějově nepřináší nic nového a formou zapadá do škatulky východních historických akčňáků (Hrdina,Kletba zlatého květu,...).Naštěstí vizuál tady lecos zachraňuje a to i přes to,že v některých scénách je vše digitální až moc a působí možná až moc lacině.Každopádně jako celek na mě Goemon docela zapůsobil a dostal sem víc,než sem čekal,tudíž...80% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Názov filmu sa objaví až v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)
  • Když Goemon zavraždí dvojníka, je celý od krve. Na chodbě, kde se vyhýbá strážným, na sobě nemá ani kapku. Poté vběhne za Chachou do pokoje a je znova celý od krve. (Geriel)
  • Filmová koncepce vychází z života legendárního bojovníka a zároveň obávaného bandity z 16. století Ishikawy Goemona. Ten s oblibou kradl cennosti bohatým a dával je chudým. Navzdory jen strohým historickým faktům o jeho životě se z něj brzy stala legendární postava hrdinských příběhů převážně tradovaných ústní formou. Filmová verze postavu interpretuje v novém nástinu. (Conspi)

Reklama

Reklama