Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický velkofilm o legendárním ninjovi. Japonsko na konci 16. století je zmítáno nepokoji a boji o moc v nejvyšších kruzích. Obyčejní lidé trpí, dokud nepřijde ninja Goemon, který trestá nepravosti a nezalekne se ani šlechty. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír. Svým počínám se ale neodvolatelně sám zaplétá do vysoké hry a jeho cesta ven bude dlouhá a krvavá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (154)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Velmi obtížně hodnotitelný film. Mám rád všechnu tu japonskou úžasnost, historii a mytologii, ale zároveň evropsky nikdy nepochopím zbytečnou složitost vyprávění těhle asijských příběhů. Nebýt toho, že jsem se kdysi o japonské dějiny letmo zajímal, tak se zde nechytám. Tzv. éra Sengoku je oblíbeným a vděčným stádiem pro japonské filmaře, neboť odtud pocházejí všichni ti legendární hrdinové s meči. Goemon má zásadní problém - je na půl historickým dramatem, ale též comicsovou fantasy. Dalo by se říci takové Snyderovo 300. A tak se tu mísí úžasné scény ze tmy vystupujícíh bojovníků shinobi, spektakulární souboje na desítkách kilometrů prostoru, nejhlubší hlasy zlořádů nádherně v sekavé japonštině oznamující smrt nepříteli či zradu. A já pláču radostí. Pak se však musí řešit politicko-vládní intriky a já s tužkou a papírem nestíhám načrtávat schéma, kdo koho vlastně zabil, kdo je komu přítel a je-li to přítomnost děje či jen zase vzpomínka. Vizuál filmu je fantastický a zcela přesný k tomu co se v danou chvíli právě odehrává. Opravdu už dlouho jsem nebojoval s oznámkováním filmu, ale musím zůstat u průměru i když závěr Goemona je na 6 hvězd. ()

Vraccas 

všechny recenze uživatele

Ano tento japonský režisér stále drží skvělé tempo ba i se vyzdvihuje. Film nemá tak oslňující hudbu jako Casshern. Ale 128 je opravdu akorát. Od předchozí Casshernu je grafická stránka ještě o mnoho dál. Děj je zpočátku komediální, chvílemi jsem pociťoval inspiraci ze západních filmů jako je Indiana Jones až po Matrix a Pána Prstenů. Prostřední pasáž filmu je velice utahaná a režisér se snaží trochu vysvětlit prostředí. To ale vzápětí nahrazuje rychle gradujícím finálem. Sečteno podtrženo 5*. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Japonská řezanice, která je mixem anime a počítačové hry. Neexistuje zde záběr, který by nebyl více či méně doladěn nějakou animací. A že v mnoha případech spíše připomíná nějaké to herní intro. :-) Jak je již u tohoto typu zvykem, důležitou roli hraje příběh, který je obsáhlý jak na postavy a jejich jména, která doporučuju si někde poznamenat :-), tak na spoustu citových výlevů jednoho nebo více válečníků... :-) Bohužel se jedná o ten případ, kdy všeho moc škodí a tady je všeho opravdu hodně! Vlastně počkat, soubojů je hodně málo... :-) 50% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kreténskou řežbu ve stylu Kenshina a dalších rákosnických demencí a dostal jsem parádní kurevskou fantasy řežbu ve stylu... Hm, těžko říct. Každopádně to mělo špičkový vizuál, skvělé souboje, příběh, vlastně tak nějak všechno. Jenom to mohlo být o malinko kratší, což je ale moje jediná výtka. 90% ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Slováci majú Jánošika, Angličania Robina Hooda, Švajčiari Williama Tella a japonci Goemona. Už z prvej vety je jasné o čom film je. O romanticky vykreslenom zlodejovi samozrejme s typickými japonskými prvkami. Katany, hviezdice, ninjovia, assassini, lietanie a ruky rýchlejšie ako zvuk. Toto všetko zasadené do až prehnane digitálneho prostredia. Takže celý film vyzerá ako zostrihaný zo sekvencií, ktoré dopĺňajú dej nejakej počítačovej hry. Ako to býva u väčšiny japonských filmov, tak ani tu dlho človek nevie kto je kto a o čo mu ide. Naštastie sa to postupom času pokrája a vypitve, čiže ku koncu tomu už človek začne chápať. Čo vo filme funguje? Jednoznačne Japonky síce odeté ďaleko od časového obdobia v ktorom sa dej nachádza, ale keď už preháňať, tak už vo všetkom. Funguje tu samotná čistá agresivita. Oddelené končatiny, podrezané hrdlá, sťaté hlavy. Na podobné ázijské veci sa pozerám rád. A tak isto funguje hudba. Koniec. Herci, triky, dej, a celkové spracovanie je zlé, zlé, zlé. A to by malo byť pri fantasy filmoch asi to najdôležitejšie. Sledujte dve hodiny radšej rozmŕzanie kurčaťa, ako na toto. Umelecký zážitok budete mať približne rovnaký. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Když Goemon zavraždí dvojníka, je celý od krve. Na chodbě, kde se vyhýbá strážným, na sobě nemá ani kapku. Poté vběhne za Chachou do pokoje a je znova celý od krve. (Geriel)
  • Filmová koncepce vychází z života legendárního bojovníka a zároveň obávaného bandity z 16. století Ishikawy Goemona. Ten s oblibou kradl cennosti bohatým a dával je chudým. Navzdory jen strohým historickým faktům o jeho životě se z něj brzy stala legendární postava hrdinských příběhů převážně tradovaných ústní formou. Filmová verze postavu interpretuje v novém nástinu. (Conspi)
  • Názov filmu sa objaví až v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama