Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický velkofilm o legendárním ninjovi. Japonsko na konci 16. století je zmítáno nepokoji a boji o moc v nejvyšších kruzích. Obyčejní lidé trpí, dokud nepřijde ninja Goemon, který trestá nepravosti a nezalekne se ani šlechty. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír. Svým počínám se ale neodvolatelně sám zaplétá do vysoké hry a jeho cesta ven bude dlouhá a krvavá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (154)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Šílená zhovadělost s nejdivnějšíma efektama, který jsem kdy ve filmu viděl (nejsou špatný, nejsou ani dobrý, prostě se tam hodí). Grafiku to mělo jak nejnovější díl prince z Persie (vlastně tak působí nejen efekty, ale i celej film), akce byla šílená a v několika momentech strhující (např. bitva na lodi), děj nepřehlednej (ale ne v tom smyslu, že by se příběh nedal pochopit) a hudba v pár situacích nesnesitelná. Spousta kladů a stejně tak záporů, ale film je to určitě nadprůměrnej, ale větší dojem na mě dělal krátkej trailer, než film jako celek. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý film od tvorcu jedného z mojich najobľúbenejších filmov, ktorým je Casshern. Má dobrý príbeh o Goemonovi, skvelom bojovníkovi a zlodejovi, ktorý ukradne z panovníkovho trezoru skrinku, ktorá je ale pre panovníka dôležitá a tak na neho pošle zabijakov. Tento na prvý pohľad jednoduchý príbeh je ale dosť prepracovaný, ale podľa mňa nie moc zaujímavo. Na tomto filme je potrebné vyzdvihnúť v prvom rade úžasnú vizuálnu stránku, ktorá určite patrí medzi tie najlepšie, aké som kedy videl. Scény sú často ladené do určitej farby, interiéry sú skvelo prepracované a exteriéry a to hlavne mimo mesta sú veľmi pekné. Najviac sa mi páčia nočné scény pri vodopádoch alebo tanec žien. A výborné sú aj kostýmy. Akcie tu nie je až tak moc, ale páči sa mi. Ale nie po stránke choreografie alebo nápaditosti, ale tiež hlavne po stránke vizualizácie. Po akčnej stránke určite najviac zaujme záverečná fáza filmu, kde hlavný hrdina zabíja desiatky protivníkov. Takže tento film sa mi páči, ale aj tak som veľmi sklamaný. Casshern považujem za jeden z najkvalitnejších filmov s podľa mňa geniálnym príbehom obsahujúcim množstvo abstraktných prvkov, ale tu je príbeh po tejto stránke až príliš obyčajný. Taktiež som sa tešil na hudbu, ktorá ma tiež v Cassherne očarila, ale tu je veľmi nevýrazná. A veľmi dôležitý rozdiel je aj v emóciách. Casshern je po emocionálnej stránke jeden z najsilnejších filmov, aké som kedy videl a tu som necítil takmer nič. A aj herci sú tu slabší. Ja si uvedomujem, že film ako Casshern sa nenatočí každú chvíľu, niečo tak kvalitné sa objaví veľmi zriedka, ale aj tak som dúfal, že sa mu Goemon priblíži a to hlavne kvôli päťročnému rozdielu výroby oboch filmov, takže som dúfal, že ich tvorca si dá viac záležať, ale nanešťastie sa tak nestalo. Toho, kto Casshern nevidel alebo ho nezaujala jeho pravá podstata by Goemon mal zaujať, ale myslím si, že tí, ktorých uchvátil budú väčšinou sklamaní. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 72%. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Japonská řezanice, která je mixem anime a počítačové hry. Neexistuje zde záběr, který by nebyl více či méně doladěn nějakou animací. A že v mnoha případech spíše připomíná nějaké to herní intro. :-) Jak je již u tohoto typu zvykem, důležitou roli hraje příběh, který je obsáhlý jak na postavy a jejich jména, která doporučuju si někde poznamenat :-), tak na spoustu citových výlevů jednoho nebo více válečníků... :-) Bohužel se jedná o ten případ, kdy všeho moc škodí a tady je všeho opravdu hodně! Vlastně počkat, soubojů je hodně málo... :-) 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V očekávání jsem si tenhle film opravdu užil. Skvělé souboje, létající bojovníci ( až do oblak!), intriky, krvavé řežby, temné obrazy, líbivé obrazy, kýčovité obrazy...prostě paráda. Jen mi vadí, že při vší té fantazii jsou některé záběry naprosto dokonalé, ale jiné vypadly z nejstarších počítačových her... Zatraceně, rok vzniku 2009! Japonci přece nemůžou mít mizernější software než Američani nebo novozélandská WETA Digital! Některé scenérie berou dech - krajina s vodopády a světluškami či boje v paláci, ale být trikově propracovanější, tak se u toho divák udusí... Je vidět, jak si s obrazem tvůrci vyhráli. Akce jde až na hranu, často nabírá podobu comicsu. Karnevalový průvod v úvodu připomene prvního Batmana od T.Burtona, zato mnohé další křiklavě barevné obrazy spíše Batmany od J.Schumachera. Na rozdíl od nich mě ale tohle fakt bavilo. Jen to umírání berou Japonci zřejmě jinak....jeden aby nestačil ždímat kapesník. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Opulentná, vizuálne úchvatná epopeja. To je Goemon. Príbeh, ktorý je vizuálne dokonalý. Príbehovo dojemný a heroický. Každá postava má v príbehu miesto a opodstatnenie. Rovnako ako aj každý záber. Nič tam nie je na viac a ničoho tam nie je menej. Režisér dokázal, že dokáže natočiť silný príbeh, na ktorý sa dobre pozerá už svojim predchádzajúcim opusom Casshern. Goemon je o niečom inom. Je presne o tom o čom je V ako Vendeta alebo 1984. Je to o sile ľudí a o ľuďoch, ktorý majú moc o akým sa vysoko postaveným politikom ani nesnívalo. Jediné čo na to treba je jednotlivec. Katalizátor. Spúšťač ich hrdinstva. Ale aj keď má príbeh z týmito dvoma filmami veľa spoločného, jeho hlavnou myšlienkou je niečo iné. Je to boj o slobodu. A je to o odvahe tú slobodu dosiahnuť. Rovnako ako Casshern aj Goemon sa zameriava na myšlienku hodnú filmov Walta Disneyho o dobre a zle, pričom ale využíva podstatne viacej krvi a zábavy pre dospelých. Tancujúce ženy, sporo odetí muži, lietajúce končatiny, romantická krajina. Je jedno že je to všetko natočené pred zeleným plátnom. Príbeh vizuál diela dokonale dotvára. Bez neho by bol film rovnako nepozerateľný ako Avatar, bez trikov. Na rozdiel od Avatara je tento film ale menej silený. Je to skôr zábava. Neskutočne dobre natočená a zahraná. Hodná druhého pozretia, ale hlavne hodná zapamätania. Pretože ako som písal v prípade režisérovej prvotiny, je to film, ktorý využíva všetky možné a nemožné filmové prvky a pritom je stále sám sebou. Čo sa tak často dnes nevidí. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Když Goemon zavraždí dvojníka, je celý od krve. Na chodbě, kde se vyhýbá strážným, na sobě nemá ani kapku. Poté vběhne za Chachou do pokoje a je znova celý od krve. (Geriel)
  • Filmová koncepce vychází z života legendárního bojovníka a zároveň obávaného bandity z 16. století Ishikawy Goemona. Ten s oblibou kradl cennosti bohatým a dával je chudým. Navzdory jen strohým historickým faktům o jeho životě se z něj brzy stala legendární postava hrdinských příběhů převážně tradovaných ústní formou. Filmová verze postavu interpretuje v novém nástinu. (Conspi)
  • Názov filmu sa objaví až v ôsmej minúte. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama