Reklama

Reklama

Byla jednou jedna planeta

(seriál)
  • Francie Il était une fois... notre Terre (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Další nová série francouzského animovaného projektu "Byl jednou jeden..." je tentokrát věnována problémům ekologie a trvale udržitelného života. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

Noviik 

všechny recenze uživatele

Už to není náš starý známý Byl jednou jeden... Ale i přes modernizaci animace se mi to hodně líbí a myslím, že zde ta pravidla ekologie, kterou téměř nikdo nechápe, nejsou tak hrozně vnucována, spíše se lze zamyslet. Nevidím to tak zle jako ostatní zde. Jen dál v podobných seriálech (teď nemyslím ekologických, ale celkově zábavně naučných), děti sedí u televize, ale alespoň k něčemu je to dobré. Chytlo to i mě, v mladistvém, leč dospělém věku, stejně jako když jsem byl dítě a díval jsem se na staré Byl jednou jeden... ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Planetu jsem zblýsknul v televizi úplně náhodou, vůbec jsem netušil, že něco takového existuje. Ale když jsem zjistil, že jde opravdu o následovníka slavných Byl jednou jeden... úplně jsem se opotil, orosil, zhrozil, až jsem byl málem vůbec celý ill. Nechci hodnotit témata, která se tu probírají, protože jsem viděl jenom kousek, ale ta počítačová animace je naprosto šílená. Kam se ztratila ta dokonalá hravá kresba z Vynálezce a Objevitele? Škoda. ()

Reklama

gumbo 

všechny recenze uživatele

OMG...tohle má být poučný seriál pro děti? Když tam dětská postavička prohlásila "Průmysl je bezpochyby jedním z prioritních faktorů zapřičiňujících globální oteplování." nevěděl jsem jestli se mám smát nebo brečet. Takhle se to nedělá ...Vzpomínám se slzou v oku na Byl jednou jeden život ... 15% P.S. Možná už vím díky čemu napadlo pana Klause, že globální oteplování neexistuje ... tento seriál mi přijde ve svém záměru bojovat proti znečišťování a ničení přírody značně kontraproduktivní ()

Santek odpad!

všechny recenze uživatele

No tak první díl je těžce nestravitelný ekofašistický blábol. Problémy jsou, ale takhle to podat. To jsem nezažil. Je to plné ekologických klišé, které jsou jako z úst ekofanatiků, kteří jen umí kritizovat, ale kloudné řešení nevymyslí. Tohle je vymívárna pro dětské mozky a omezuje jejich vlastní pohled a možné nové řešení věcí budoucích. Cpát dětem do hlavy ekofašistické klíše, to fakt neberu. ()

HarveyDent odpad!

všechny recenze uživatele

Podělaná ekologická agitka, která by měla vyvíjet u dětí myšlení ohledně ekologických otázek. Ale jelikož je to konstruováno jako agitka tak nerozvinuje, ale přesvědčuje a myšlení dětí je naopak omezováno. Není to vůbec objektivní a od reklam komerčních výrobků znečišťujících "matičku Zemi" se to liší jen opačným extrémem. Třeba si pustťe nějaký televizní agitační klip z dob před ´89 a porovnejte to - rozdíl bude v animaci a v tématu. Když se 4 minuty před koncem ten "vědátor" zeptal na "názor" dětí málem jsem se poblil, když ty děcka udělala rekapitulaci všeho, co řekl zaujatý "mistr". Za tohle bych ty lidi, kteří to vytvořili, nezavíral, já bych je střílel. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama