Reklama

Reklama

Kimssi pyoryugi

  • Jižní Korea 김씨 표류기 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V dluzích se topící Kim se pokusí spáchat sebevraždu, což ho přivede do „divočiny" uprostřed velkoměsta, kde je nucen přežít jako opravdový trosečník. Tato událost změní nejen jeho život navždy. (hunty)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (272)

Ketri 

všechny recenze uživatele

O tomto filmu jsem věděla poměrně dlouho, ale jako většinu zde mě odradil ten plakát. Ta kachna prostě vypadala podezřele. Nicméně zase je všechno jinak, po konzumaci "Kimssi Pyoryugi" ve vás bude obrázek kachny vzbuzovat pocit bezpečí a domova. Ještě, že někdo stále přichází s originálními náměty ... jsem zvědavá, kde se bude odehrávat americký remake. Každopádně skvělý film. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nenechte se odradit plakátem! Kimssi Pyoryugi je velmi příjemný, originální příběh, na jaké příliš často nenarazíte. Vadila mi naivita děje a chování hrdinů, křečovitý humor a několik menších nechutností, vše ale zachránila opravdu vynikající kamera a střih a hlavně opravdu úctyhodná kreativita tvůrců této podivnosti. Film kličkuje mezi romantickou a absurdní komedií, v pozadí můžete vycítit snahu o zasažení vážnějších sociálních témat, když si zvyknete na trochu exaltované herectví mnoha zúčastněných, určitě si to užijete. A nejdojemnější byla kachnička, tak. ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Jedna myšlenka mně pořád lítala hlavou, "Dal bych si nějaký nudle." Nikdy jsem si nemyslel, že budu tak dojatej, když někoho uvidím jíst. Tohle je názorná ukázka korejské filmové ulítlosti v tom nejlepším slova smyslu. Na druhou stranu, i když to vypadá na happy and, Kimův dluh u banky se určitě sám od sebe nezaplatil:) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hlavně unikátní. Kde se setkáte s mužem, který ztroskotá uprostřed obrovského velkoměsta a s dívkou, která neopustí svůj pokoj? Dojemný příběh a hlavně fantastické zpracování. Vše tak nevynuceně a lehce. Až na pár slabších a téměř zbytečných míst moc povedené. Myslím, že zkrácení o pouhých 10 minut by film udělalo ještě zajímavějším. 5* ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[ArtFilmFest 2011, Trenčín] Ojedinelé neprijatie od pár sebaistých frfľošov si vysvetľujem iba na základe môjho hypotetického odhadu týkajúceho sa ich nezdravej predpojatosti-averzie vôčí ázijskému filmu, pretože iný dôvod mi pri pohľade na túto nevtieravú "feel good" romancu nenapadá. Pred premietaním odznelo niečo v zmysle-uvidíte to, čo v súčasnosti vymaňuje Juhokorejský "mainstream" z pretrvávajúcej stagnácie a ja sa bez dostatočnej znalosti tohto zázemia pripájam k tým, ktorí "Kimssi Pyoryugi" považujú za víťazný. Ako kľúčový ťah sa mi vidí zvolená taktika rozvrhnutia čerstvej a multifunkčnej premisy, ktorá popri sladkoústom vystavaní "unconventional-love" zápletky pokrýva aj viacero potlačovaných/ignorovaných tém. Či už je to neschopnosť/nemožnosť odpútania/oslobodenia sa od každodenných sterotypov ústiacich niekedy až do zdánlivo neriešiteľných hlavolamov alebo (ne)plánované uviaznutie vo vzduchoprázdne virtuálneho imaginéria v ktorom vládnu fiktívny dvojníci, komótne lži a prebdené noci. Tieto zlovestné výpady racionality sú tu-prostredníctvom uveriteľných hercov-ukázané ako závažné, no zároveň iba dočasné zábrany nevysvetliteľnej existencie ktoré možno odbúrať za podmienky absorbovania a zúročenia netušených impulzov. Za kamerou nestojí amatér, koncept natáčania má logiku (proporčné obmieňanie pečlivých detailov a celkov), zábery sú navzájom previazané-vývojovo na seba nadväzujú a v konečnom dôsledku vrcholia v (sic) odhadnuteľný, ale za to veľavýznamný (SPOILER) "happyend". Inými slovami, totálne snové znázornenie liečiteľnosti japonského fenoménu "Hikikomori." P.S. Aj keď sa to zdá prísne, tak za tie (SPOILER) eskrementy bod uberám, kritizujem za to aj fulminantný "South Park"+iných "fekálistov" a nerád by som robil výnimky-nejde o akúsi moju precitlivenosť, ale o obyčajnú výhradu vôčí prehnanému (mikroskopickému) zaobchádzaniu s výkalmi, ktoré pokiaľ nemajú extra opodstatnenie ("Black Book") alebo nie sú zakomponované s rezervou ("Mammuth"), patria do žumpy a nie na plátno. P.P.S. Ku koncu som mal nutkanie si pospevovať úryvok z piesne mojej čo raz viac favorizovanej kapelky: "Run, whirlwind run, further and further away, into the sun"... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Režisér filmu Hae-Jun Lee zvolil příjmení Kim pro oba hlavní hrdiny z toho důvodu, že se jedná o nejčastější korejské příjmení. Chtěl tak naznačit, že se příběh může týkat jakéhokoliv osamělého člověka v moderní společnosti, která je charakterizovaná čím dál větší anonymitou. (LilinkaW)
  • Herec Jung Jae-young (Kim Seong-geun) musel zhubnout 7 kg po dobu tří měsíců a nestříhat si nehty na rukou i nohou, rovněž si nestříhal vlasy, aby ztvárnil vzhled člověka, který se vydal na neobydlený ostrov. (Emo-haunter)
  • Oba hlavní hrdinové ve filmu komunikují anglicky, protože tím chtěl režisér reflektovat, že se liší od většinové společnosti, jejíž jsou součástí, která používá korejštinu. Chtěl tím docílit individuální komunikace, jazyka. (Emo-haunter)

Reklama

Reklama