Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Sheldon (Robert Wilcox) ťuká na dveře s označením Department of Justice. Jako vládní agent dostane číslo 64 a úkol prozkoumat situaci na ostrově Mrtvého muže, kde, jak se zdá, se dějí podivné věci. Pronikne tam složitě – je obviněn z vraždy a jako jiní propuštěn na podmínku s tím, že nastoupí do práce v dolech právě na tomto ostrově. Tak získává majitel dolů Stephen Daniel (Peter Lorre) pracovní síly. Vězňové tam kopou diamanty v šílených podmínkách a sadistický Daniel s nimi zachází jako s otroky. Trápí i svou manželku Lorraine (Rochelle Hudson), jakkoli chodí ověšená klenoty a v drahých róbách. Sheldon s pomocí spoluvězně Corta (Charles Middleton) chystá vzpouru a útěk, ale zrádce vše prozradí Danelovi. Podaří se přesto vězňům dostat se z područí šílence? (Peabody)

(více)

Recenze (2)

Peabody 

všechny recenze uživatele

Příběh je pitomoučký, takhle složitě se dostat na ostrov jistě není jediná možnost, ale Lorre je tady k sežrání, dokonalý úchyl s nehybnou tváří, skleněnýma vypoulenýma očima, jeho monotónní hlas skládají opravdu krásnou ukázku magora. To, jak zastřelí sluhovi opičku a pak to smutně komentuje, nemá chybu. Hned pak nechá bičovat neposlušného dělníka, ale exekutorům uloží, aby byl druhý den schopen práce a popřeje mu s mírným úsměvem dobrou noc. ()

CaptainPixel 

všechny recenze uživatele

Ne kazdy film, ve ktere se rodak z Rozumberoka predstavil, je Maltezsky sokol. Jednoduchost pribehu by nebyl problem, pokud by si film udrzel tempo, nebo dokazal vytvorit poutavou atmosferu. Aneb: "Kde nic neni, ani Peter Lorre nedokaze zazraky." ()

Reklama

Reklama