Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller určený divákom, pre ktorých bol Da Vinciho kód iba začiatkom. Mladá archeologička pátra po skrytých tajomstvách templárskych rytierov... Keď sa Mira Sorvinová ako manhattanská archeologička Tess Chaykinová stane svedkyňou krádeže podivného predmetu z Metropolitného múzea, ktorý ulúpia štyria muži na koňoch odetí v brnení templárskych rytierov a ozbrojení mečmi, jej život sa obráti hore nohami. Nasledujúce udalosti ju spolu so špeciálnym agentom FBI Seanom Daleym zavedú na fantastickú a dobrodružnú cestu, precestujú Turecko i Grécko a na záver príde k šokujúcemu odhaleniu vo Vatikáne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je taková o řád horší vykrádačka Šifry mistra Leonarda. A film tuto už tak nepříliš duchaplnou předlohu podementňuje o několik dalších řádů. Především scénáristi udělali z vcelku normální archeoložky Tess druhou Laru Croft, asi aby to bylo víc akční. Takže už v úvodní scéně, kdy čtyři rytíři vyplení Metropolitní muzeum v New Yorku, Tess je pronásleduje na koni a jednoho z nich vyhodí v turnajovém stylu ze sedla pomocí biskupské berly (!). Tvůrci filmu ovšem neměnili jen knižní předlohu, ale i historii (místo Acre (Akkonu) je tak roku 1291 muslimskými nájezdníky vypleněn Jeruzalém) a zeměpis (Jeruzalém je ve filmu přístavním městem !!!§§) ()

Ev.D. 

všechny recenze uživatele

Jak už bylo mnohokrát řečeno kniha je vážně skvělá ,ale z filmu jsem bylo hodně zklamaná. Z Tohohle více než dobře vyhovujícího témata by se dal udělat opravdu vynikající velkofilm. Uplně mě štvalo co všechno ve filmu ošidili a taky ,že se tu našlo pár nesrovnalostí. Závěr knihy byl o mnoho lépe zakončen a v rolích bych si taky dokázala představit úplně jiné tváře. Pokud se někdo rozhodně vytvořit remake opravdu podle knihy tak by to bylo super ,protože tahle kniha si to zaslouží.. ()

Reklama

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Hledání pokladů mám rád a proto se mi Poslední Templář celkem líbil. Neřeším, jestli se odkazy na historii zakládaly na pravdě a vlastně mě to ani nezajímá. Důležité je, že film to dokázal využít ve svůj prospěch. Ústřední dvojice mi byla velice sympatická (Mira Sorvino o poznání více :) ) a líbilo se mi takové to klasické konverzační popichování. No a protože neuznávám jakékoliv náboženství, škodolibě jsem se těšil na jeho destrukci :)) Nestalo se, ale to nevadí. Tenhle film nenadchne, ale ani neurazí...a to je na TV produkci docela dobrý výsledek, ne? ()

kabul 

všechny recenze uživatele

Hodnotím 2*, čo ma dosť mrzí vzhľadom na skoro perfektnú knižnú predlohu. Námet je zaujímavý, čo je ale v tomto prípade dosť irelevantné, keďže je to iba sfilmovaná kniha, i keď z dosť veľkými rozdiemi (ako to už býva zvykom). Celkovo hodnotiť dej nemá zmysel, ale nebyť knihy tak práve za ten by som dal lepšie hodotenie. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, moooc jsem se snažil to přetrpět. Míchanice bordelu z kdysy a teď, marná snaha zaujmout chudáka mě hovnama o templářský snaze spasit náš úžasný svět. Snažil jsem se to brát jako pohádku na zkurvený nedělní odpoledne. Ale ani tak jsem moc nerozuměl smyslu točit takový bohapustý bláboly... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Román Poslední templář byl debutem Raymonda Khouryho a na listině bestsellerů New York Timesu se udržel 22 týdnů. (hippyman)
  • Adaptácia románu Raymonda Khouryho - "Posledný templár" (The Last Templar). (Smok)

Reklama

Reklama