Reklama

Reklama

Léto s liškou

  • Francie Le Renard et l'enfant (více)

Obsahy(1)

Pravdivý příběh o přátelství holčičky a lišky.  Dívenka Bertille zahlédne v lese lišku a chce se s ní spřátelit. Trvá dlouho, než se jí to podaří, ale liška si na ni postupně zvyká a projevuje jí čím dál větší důvěru. Bertille je šťastná, když si s ní může hrát a dovádět s jejími liščaty. Pak se ale začíná na lišku zlobit, protože ji neposlouchá a nechce si s ní hrát tak, jak si to holčička přeje. Jednou si ji přivede domů a chce si s ní hrát ve svém pokoji, ale liška začne být nesvá a proskočí ven oknem. Teprve pak Bertille lituje. Odnese lišku zpátky do lesa, a přestože se poraněná liška uzdraví, je to pro dívku velké ponaučení. Příběh je zarámován jako vyprávění matky, jíž se Bertille stala. Ve stejném pokoji jako kdysi ona teď bydlí její syn a ona mu vypráví před spaním o svém letním přátelství s liškou. Půvabný příběh se odehrává v krásném horském prostředí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

rekkky 

všechny recenze uživatele

Only one star for very nice shots + sounds from French nature. Otherwise it is little bit blunt and the story of chasing the fox doesn't fit at all. I would be worried if my child just run off everyday to the forest, don't you? Of course it is supposed to be educational, but kids are bit tricky in doing exactly what they saw on the screen. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Ak chcem vidiet zvierata, tak na to mam NatGeo Wild. Vizual a hudba potesi, ale celkovo ma to nejako neoslovilo. Fakt dost slabe. Bez deja a hlavne velmi naivne. Autori si asi povedali, ze sme vsetci prihluply, ked si mysleli, ze na takyto "vztah" skocime. Aj ked ako tak pozeram, ostatni na to skocili. Nepochopim to hodnotenie. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Skvostná kombinace přírodovědného dokumentu a dětského filmu bez jakýchkoliv rušivých elementů-děj se soustředí pouze na lišku a děvče. Nad nádhernými záběry kamery se mi občas zastavoval dech, zvlášt když je doplnovala vhodná hudba a drsný závěr byl snad úplně nejlepší. V rámci žánru dětského filmu téměř dokonalé. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Jeden z vánočních filmů, týdenního vánočního festivalu s rodinou nějstaršího syna. Program: Emil a detektivové, Léto s liškou, Odvážná školačka a Limonádový Joe. Pro mě představují filmy - jako je tento - dost závažný ambivaletní problém. Je to hezké, je to o zvířeti, které znám a není to padlé na hlavu. Na druhé straně tu ale jde o ostré vniknutí do soukromí zvířete. a jeho životního prostředí, a z toho moc radost nemám. Záverem je, že když už je to natočeno, tak se na to podívám, ale Kdyby se mě někdo zeptal, zda se má tento film natáčet, řekl bych rozhodně: ne. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Sen mnoha dětí (i můj) o tom, že naváže přátelství s divokým zvířetem. Jenže zvířata neumí myslet jako lidé. Tento snímek byl jako balsám na duši. Nejen že jste se nechali oddávat té krásné kameře a přenádherné francouzské krajině, celou dobu Vás při tom provází příjemná mladá herečka, která celý tento snímek zvládla sama. Krásné souznění člověka a přírody. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Lišky ve filmu hrálo celkem pět zvířat: Titus, Sally, Ziza, Scott, Tango a Pitchou. Titus byla liška ochočená Marie-Noëlle Baroni. Zemřela 17. března 2008 v pokročilém věku dvanácti let. (anaon)
  • Během filmu se v roli lišky prostřídalo okolo deseti různých lišek. (Stanislaus)

Reklama

Reklama