Reklama

Reklama

Domov aneb Kam směřuje naše cesta

  • Česko Home (více)
Trailer 2
Dokumentární / Drama / Rodinný
Francie, 2009, 95 min (Special Edition: 118 min, Director's Cut: 120 min, Televizní verze: 2x55 min)

Obsahy(1)

Úchvatný portrét našej zeme - nafilmovaný zhora, z pohľadu pomaly letiacej kamery. Autori dokumentu zároveň upozorňujú na ničenie životného prostredia, v dôsledku konzumnej politiky ľudskej spoločnosti. (RTVS)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (585)

Ant 

všechny recenze uživatele

Úžasné scénérie, záběry a hudba, ale celý koncept je tak jednoduchý, jako by byl určen buď pro předškolní děti nebo úplné ignoranty. První hodina a půl se jen věnuje tomu, co všechno je špatně a o kolik horší to ještě bude. Což působí jak depresivně, tak zbytečně. Posledních patnáct minut zabývajících se tím, jak něco můžeme změnit vypadá naprosto nuceně. Nádherná forma, laciný obsah. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

FASTER and FASTER, MORE and MORE.....Nic není tak jednoznačné, vše má dvě strany mince, svůj rub a líc. Nicméně to nic neubírá na důležitosti, aktuálnosti, kvalitě a poselství tohoto pozoruhodného dokumentu. Kdyby již za " mého mládí " místo " kvalitních učebnic a zajímavých uspávacích " výkladů učitelky zeměpisu a přírodopisu nám byla pouštěna podobná DVD, mé ( nejen ) zeměpisné znalosti by ( troufám si tvrdit ) neobsahovaly tolik " hluchých míst ". Velice působivý dokument. 90% p.s. nemám nic osobně proti Z. Svěrákovi ( ba právě naopak ), ale v tomto případě jsem jeho doprovázející komentář vydržel poslouchat cca 3 minuty než jsem DVD přepnul na originál. komentář. Jeho hlas a " styl vyprávění " mi absolutně k tomuto dokumentu neseděl. ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Od počiatku vekov sú voda, vzduch a formy života úzko prepojené. Ale pred nedávnom, sa tieto väzby porušili. Ľudská rasa, jediný živočíšny druh, ktorý ničí všetko živé navôkol. S inteligenciou vyššou než väčšina živočíšnej ríše, homo sapiens nadobudol aj smäd po budovaní modernejšej a modernejšej civilizácií, rýchlejšie a rýchlejšie, vykorisťovanie zdrojov matky Zeme v tomto procese, čo negatívne dopadá na chudobné aj bohatšie krajiny, taktiež vymieranie iných druhov. Dokument sumarizuje všetky známe dôvody znečisťovania životného prostredia, ako aj živočíšne poľnohospodárstvo a rybolov. No chýba spomenutie, že dobytok uvoľňuje do prostredia plyn metán, ktorý ako bolo spomenuté, je 20-krát ničivejší než oxid uhličitý. Nakoniec dokument ponúka riešenia a nádej, avšak, ako sa od priemerného eko-dokumentu dá čakať, aj naďalej podporuje živočíšne poľnohospodárstvo a rybolov, ktoré podľa štúdií nie je udržateľné (teda, na kŕmenie ľudí vo vyspelejších častiach sveta). Podrobnejšie sa tomu venuje dokument Cowspiracy. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument nám ukázal, jak vyjimečný máme domov - naši Zemi a jak jí neskutečně rychle a bezohledně ničíme a vyčerpáváme, mám z budoucnosti celkem obavy. Komentář není tak špatný, jak tady většina píše a člověk se dozví plno zajímavých věcí. Myslím, že by tento snímek měli povinně všude pouštět, ať už se společnost vzpamatuje a začne něco dělat, aby jsme za pár desítek let neměli jen dokumenty, jak to tady vypadalo. Opravdu nádherné záběry shora, které berou dech ... Vím , že s naší planetou to není moc dobré, ale , že je to tak špatné jsem opravdu nečekal, hodně lidem by shlédnutí filmu otevřelo oči. Kde budeme žít, až se vše zničí a vyčerpá ... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Rozhodne sa tomuto dokumentu nedá vytknúť vizuálne prevedenie, to rozhodnie nie, ale dané podanie, že vlastne sa nič nerobí a v zapäti čo všetko sa robí a ako je toho veľa, ak sa pozrieme do minulosti a bla bla bla... proste pripadalo mi to ako referát na základnej škole (samozrejme polovica so mnou nebude súhlasiť...) Pohľad z hora ma miestami sr*l, ale taktiež to nevidím ako veľký problem... skôr skreslené informácie, ktoré neboli až tak pravdivé... určite, je potreba začať niečo robiť, ale až tak pesimistický by som nebol. "Na každom šprochu pravdy trochu..." 7/10 Nemalo to tú osobitú myšlienku, ktorá by ma takpovediac dostala do kolien... asi preto za 3, čoš je ale dobré hodnotenie. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (10)

  • Emise plynů vytvářejících skleníkový efekt, které vznikly při natáčení snímku Home, byla vyrovnána podporou projektů na ochranu životního prostředí. [Zdro: SPI] (POMO)
  • Na projektu Home se finančně podílela celá řada velkých světových společností, nejvíce firma PPR. (ČSFD)

Reklama

Reklama