Reklama

Reklama

Ricky

Trailer 2

Obsahy(1)

Když Katie (Alexandra Lamy), obyčejná žena, potká obyčejného muže Paca (Sergi López), stane se něco úžasného a zázračného – je tu příběh lásky. Z tohoto svazku se pak narodí mimořádné dítě - Ricky. (ninon)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Netradiční pohled na jeden obyčejný partnerský svazek se závazky. Katie (Alexandra Lamy), matka samoživitelka, potkává svoji záchranu v osamělém tvrdém životě v podobě španělského dělníka Paca (Sergi López). Prvotní nadšené zamilování je vystřídáno všedností a náročností života obyčejných lidí, odcizením, odloučením a opětovným sblížením. Kořením vztahu je jejich společné dítě, létající Ricky (Arthur Peyret) a jeho postupné krůčky v létání, kterým vzbuzuje pozdvižení. Chtěli ho ukazovat jako cirkusové zvíře a vydělávat na něm peníze. On jim uletěl, aby získal svoji svobodu a možnost rozletu. Z dalších rolí zaujme malá Lisa (Mélusine Mayance), Katienina dcerka, která se musí vypořádat s tím, že už není středobodem života své matky, a nemocniční lékař (André Wilms), který by Rickyho nejraději zkoumal. Netradiční pohled se svou až zvrhlou představou malého anděla, který dává v nelehkém životě jistou naději. Lehce ironické a směšné zároveň. ()

SKreyn odpad!

všechny recenze uživatele

Uff, no grc, hovadina jak mraky. Na začiatku, teda prvá polovica filmu je ako keby dokumentárny film o rodine a ich každodennom živote, voľnom čase a práci. V druhej časti filmu sa to zmení na totálny odpad, keď malému decku, Ricky-mu, začnú rásť krídla. :D Je to neskutočne nudne natočené, tak vážne ako dráma a zrazu tieto fantasmagórie, to proste nejak nejde dokopy. Je to nehorázna, neskutočná hovadina, nemohol som to ani dopozerať. Neodporúčam to pozerať nikomu! Fakt to nie je vhodné pre nikoho, asi len pre toho, kto napísal scenár a plus ešte herci a ich rodiny, ale ako klasické b-éčko do TV je to vhodné, lebo tam je takýchto "sračiek", hlavne na večer, fakt hodne. ODPAD! ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film, který je pro mě velkou neznámou. Líbil ale zároveň mi tam stále něco chybělo. Na jedné straně se mi líbilo prostředí, v kterém se snímek nacházel a celkový děj filmu, ale něco mi tam stále vadilo. Rozhodně musím říct, že film byl pro mě velkým překvapením a něčím, co jsem neviděla. Závěr, který je pro každého zamyšlením také nezklamal...:) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bacha na hlavu! V komentáři kolem lustru poletují SPOILERY!             Maminčino Milé a Mazlivé, leč Monstrózně Morbidní Miminko. Film má sice 6 M, ale já uděluji jen dvě hvězdy. Jednu za snahu o originální drama, druhou za úchylný nápad. Přilepit nemluvněti kanagonem na záda ohyzdná kuřecí křídla? To jim snad poradil sám David Cronenberg! Kvůli tomu mě pak půl filmu strašila asociace na Což takhle dát si špenát, s kuchařskou etudou pana Nárožného: „Pečínka jako z nemluvněte!“ :-) Pardon. Ale to mě pak těžko může dojmout nějaké rodinné drámo. ()

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Z velice zajímavého,klasicky francouzského dramatu v úvodní čtyřicetiminutovce se vyklubala nehorázná kravina.Dítě,kterému narostou hnusná drůbeží křídla a její matku to ani trochu nepřekvapí?Když začal malý okřídlenec poletovat v supermarketu a zaměstnanci ho začali chytat,jako-by lovili holuba,nestačil jsem kroutit hlavou nad tím,s čím jsou dnešní režiséři schopni přijít.Tohle už je moc...Jedna hvězda za logické sociální drama z úvodu filmu a za Sergiho Lópeze,který svůj potenciál projevuje zdatně v každém svém filmu.A to i v takovém obludáriu,jako je toto... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Inspirací pro natočení filmu se pro Francois Ozona stala povídka Moth anglické spisovatelky Rose Tremain. (claudel)
  • Postavu dětského hrdiny Rickyho si zahrály čtyři děti. (claudel)

Reklama

Reklama