Reklama

Reklama

Ricky

Trailer 2

Obsahy(1)

Když Katie (Alexandra Lamy), obyčejná žena, potká obyčejného muže Paca (Sergi López), stane se něco úžasného a zázračného – je tu příběh lásky. Z tohoto svazku se pak narodí mimořádné dítě - Ricky. (ninon)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

SKreyn odpad!

všechny recenze uživatele

Uff, no grc, hovadina jak mraky. Na začiatku, teda prvá polovica filmu je ako keby dokumentárny film o rodine a ich každodennom živote, voľnom čase a práci. V druhej časti filmu sa to zmení na totálny odpad, keď malému decku, Ricky-mu, začnú rásť krídla. :D Je to neskutočne nudne natočené, tak vážne ako dráma a zrazu tieto fantasmagórie, to proste nejak nejde dokopy. Je to nehorázna, neskutočná hovadina, nemohol som to ani dopozerať. Neodporúčam to pozerať nikomu! Fakt to nie je vhodné pre nikoho, asi len pre toho, kto napísal scenár a plus ešte herci a ich rodiny, ale ako klasické b-éčko do TV je to vhodné, lebo tam je takýchto "sračiek", hlavne na večer, fakt hodne. ODPAD! ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Měl jsem zato, že Ozon své dva přístupy (odlehčený, stylizovaný, fantastický x umírněný, rezervovaný, civilní) ve filmech moc nemíchá – až doteď. Na druhou stranu se mi jen potvrdilo, že zřejmě není vynalézavější filmař co do práce s žánry, jejichž pravidla si svérázný filmař tisknout na toaletní papír. Ricky je totiž fuck-up. Plakát navodí dojem, že jdete na francouzskou verzi „Kdopak to mluví“, ale první záběr uplakané zoufalé matky na sociálce Vás ukonejší, že tomu tak není a vy s budete moci vychutnávat naopak nasírací sociální drama. Všechno tomu nasvědčuje do okamžiku, který na sebe nechá dost dlouho čekat; ani po zásadním zvratu se ale žánrové kolo nezastaví... Když pominete vynikající filmařské kvality snímku, nejzajímavější je tedy Ozonova hra s diváckými očekáváními a podivné dojmy a poznání, která nejen o filmu, nýbrž i o sobě v průběhu sledování příběhu divák vědomě (to když si pleská o čelo, když pochopí, že a proč naletěl) či nevědomě (to když se mu to zdá nějaké divné) nabývá, v čemž sice není Ozon tak árijsky brutální jako takový Haneke, ale na nikoho jiného, podobně vyčůraného jsem si až doteď, 2 hodiny po projekci nevzpomněl. Nízké hodnocení filmu považuji za ...velký úspěch filmu. Divákům se nelíbí, co se o sobě dozvěděli. Čtyři a půl zaokrouhleno nahoru. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Podivný film. Zo začiatku dráma o obyčajnej frantícko - španielskej rodine sa v polovici sťaby mihnutím čarovného prútika zmení na akési zmagorené fantasy, ktorého ústrednou postavou je decko lietajúce po izbe a obchoďáku s rastúcimi krídlami s vypelichaným perím dosť podobnými sliepke. Dívať sa na ten blanitý "aparát" na chrbte malého dorastenca však vo mne vzbudzovalo neurčité pocity. Ale možno má film nejaký hlboký filozofický podtext, ktorý mne chlapcovi z dediny ovšem unikol. Do kina absolútne nevhodný film, ale aspoň už viem, ako to myslia niektorí ľudia, keď vravia: "Ten váš malý je ale anjelik" :) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bacha na hlavu! V komentáři kolem lustru poletují SPOILERY!             Maminčino Milé a Mazlivé, leč Monstrózně Morbidní Miminko. Film má sice 6 M, ale já uděluji jen dvě hvězdy. Jednu za snahu o originální drama, druhou za úchylný nápad. Přilepit nemluvněti kanagonem na záda ohyzdná kuřecí křídla? To jim snad poradil sám David Cronenberg! Kvůli tomu mě pak půl filmu strašila asociace na Což takhle dát si špenát, s kuchařskou etudou pana Nárožného: „Pečínka jako z nemluvněte!“ :-) Pardon. Ale to mě pak těžko může dojmout nějaké rodinné drámo. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nadějná zápletka, která se cestou k závěru poztrácela v rozpačitém scénáři. Sociální drama a fantasy motiv prvního člověka s křídly zní opravdu lákavě, navíc se podařilo vybrat výborné herce (malou dívenku v roli Rickyho starší sestry nevyjímaje), kteří dokáží zachovat přirozenou mimiku i v krkolomných obratech, ale celkový potenciál byl oproti výslednému dojmu naprosto jinde. 50% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Inspirací pro natočení filmu se pro Francois Ozona stala povídka Moth anglické spisovatelky Rose Tremain. (claudel)

Reklama

Reklama