Reklama

Reklama

Ve slovníku internetem žijící mládeže znamená zkratka „lol“ kopec legrace a metrák veselosti navrch. Stejně tak se ovšem za spojením těchto tří písmen může skrývat lidská bytost. A patnáctiletá francouzská dívka Lola, které všichni její přátelé přezdívají Lol, rozhodně lidská bytost je. Jen do smíchu jí momentálně moc není. Její prozatím pozvolné a plaché rozkoukávání se po krajině lásky narazilo na první velkou překážku. Končí prázdniny, měla by se začít těšit do dalšího roku na střední škole, ale jediné, co se Lole momentálně honí hlavou, jsou problémy s jejím klukem Arthurem. Právě se totiž přiznal, že Lolu nedávno podvedl a dívka netuší, jak se s tím vyrovnat. Pomoc ani radu bohužel nenalézá ani u své matky Anny, kterou hraje nestárnoucí kráska Sophie Marceauová. Ta totiž Lolu pořád bere jako dítě a popravdě si neumí poradit ani sama se sebou, jelikož se nedávno rozvedla s Loliným otcem. Aby toho nebylo málo, začne Lola cítit, že ji cosi přitahuje na mladíkovi jménem Mael, který je však nejlepší kamarád Lolina „ex“ Arthura. Dospívání zkrátka není jednoduchá věc. A když ho opepříte generačními střety se stejně nezralou matkou, je jasné, že na cestě k dospělosti zažijete nejedno dobrodružství. Ale také spoustu legrace. V komedii nominované na Césara, kterou v roce 2008 natočila Lisa Azuelosová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Matrinx 

všechny recenze uživatele

Tenhle týden jsem ho viděl už potřetí a světe div se, pořád mě nepřestal bavit a mám chut na další repete. Film určený pro inteligentní mladé lidi - pro ty ostatní jsou tu americké bejkárny jako Prci Prci Prcičky... Tohle má svojí úroven, inteligenci, vtip, krásnou francoužštinu a vážně pěkné mladé francouzky (hlavně Charlotte a.... Lola) ... Plus vážně pěknou hudbu. LOL je pro mě docela velkým překvapením, vždyt "z venku" vypadá tak nenápadně... Pět hvězd, americký remake - ODPAD! ()

tomo41 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný francúzsky film o matkách a dcérach, ich problémoch aj radostiach. Konfrontácia svetov dvoch generácií vyšla perfektne, európske prostredie fungovalo výborne a herecky to bolo tiež veľmi slušne zvládnuté. Uveriteľný film, ktorý nie je zbytočne vážny a neraz aj pobaví. Vydzvihnúť tiež treba aj výborný soundtrack. Škoda len slabšieho záveru. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tohle původní francouzské zpracování jsem čekala o dost lepší než to v podání USA. Ale tak nějak ve finále mi to přišlo hodně podobný, místama úplně stejný. Zvolila bych jiný typ herců .. To, co měli tady na hlavě byla docela hrůza ... A nedalo se na to vůbec koukat. Holky byly v pohodě. I když je to moje oblíbená tématika, tak se obávám, že k tomuto filmu už se asi nevrátím. 55%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Život puberťáků pod drobnohledem. Kdo si pamatuje svoje "telecí" léta, nebude asi ničím překvapen. V podstatě je film úplně o ničem, stejně jako celá slavná puberta. Ovšem ten film je o pubertě, o těch nesnesitelných tupounech co chodí po ulicích a furt se blbě hihňají. A jejich rodiče to s nima musí přežít, mít je rádi, tahat je ze sraček a ještě se jich zastávat, sami přece kdysi nebyli lepší. Sophie Marceau je coby maminka opravdu výborná a stále krásná, pubescenti taky vcelku jedou. Je to na těch pěkných 70% s tím, že si to už nikdy pouštět nebudu, a hlavně si nikdy nepustím ten následný americký remake, to už musí být opravdu peklo.... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Príjemný film o vzťahoch medzi ľuďmi, mladými aj staršími, s krásnou francúzskou atmosférou, ktorá sa dosť líši od klasických amerických tínedžerskych filmov. Aj americký remake s Lolou mal niečo do seba, ale tento originál je lepší. Hlavná hrdinka s výzorom mladej Geislerky, jej mamou je Sophie, čo viac mi bolo treba... Len som celkom nerozumel tým obrovským účesom na hlavách chlapcov. –––– Od tý doby, co je ti 40, nejsi schopna najít si jinýho chlapa, než zase tátu! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Režisérka Lisa Azuelos natočila stejnojmenný film LOL (2012) také o 4 roky později. Svými příběhy se však liší. (iampatrik)
  • Christa Theret se objevuje už podruhé v celovečerním filmu jako středoškolačka, kterou sužují problémy s láskou. Předtím si zahrála ve filmu Et toi, t´es sur qui? (claudel)

Reklama

Reklama