Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezapomenutelný britský komik Peter Sellers je znám především jako hlavní představitel z úspěšných snímků o Růžovém panterovi. K jeho nejlepším hereckým výkonům patří také hlavní role v komedii Večírek. Ztvárnil zde podivného indického herce Hrundiho V. Bakshiho, jenž se snaží uchytit v Hollywoodu. Tento věčný nešika a smolař nejdříve znemožní natáčení klíčové scény v závěru historického velkofilmu, když předčasně odpálí maketu pevnosti. A není divu, že doslova k nepříčetnosti rozzuří jeho producenta. Později je nedopatřením pozván na setkání tvůrců, kteří se na vzniku tohoto snímku podíleli. Bakshi svojí bezelstností a bezradností při orientaci v neznámém domě nechtěně rozpoutá nekonečný gejzír komických náhod a absurdních situací. Nekončící katastrofě nezabrání ani Bakshiho okouzlení Francouzkou Michele Monetovou, nově objevenou hvězdičkou… Film natočil známý hollywoodský režisér Blake Edwards (Snídaně u Tiffanyho, série snímků o Růžovém panterovi, Velké závody), který komediální příběh zaplnil jemným humorem i řadou nepřekonatelných slovních a akčních gagů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sellers měl mnoho filmů, ve kterých si zaparodoval cizince. Aspoň některé z nich byly lepší. Abych byl konkrétní, například Hon na lišku nebo Naked Truth. Večírek postrádá scénář, nápad, dobrý námět a Peter Sellers popravdě neměl moc co zahrát, takže jsem se nejvíc smál opilému číšnikovi, ale rozhodně ne slonovi. Dabing: Vyrobila: Tvůrčí skupina Aleny Poledňákové a Vladimíra Tišnovského, Česká televize 1995 + studio Bär pro MGM 2007. Viděno v tom starším (ovšem v pořadí až druhý celkově). ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Nezny zmatkar Peter Sellers a jeho party. Nejdrive parodie na nudny vecirek, ktery se zahy rozjede v penovou party se slonem. Vecicka ktera pobavi a zahreje. Celou dobu je vam toho nesiky lito a to je Peter Sellers, ktery pobavi a zaroven dojme. Cele to defakto lezi na nem a na vravorajicim sluhovi, ktery brilantni Petera doplnuje. Nejen ziv je panterem . . . ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Večírek jsem viděla kdysi na ORF a pořád o něm básnila svému značně skeptickému manželovi. Pak ho dávali v TV u nás a my jsme se na sebe v jednu chvíli krátce po začátku podívali s úplně stejným úsměvem jako Hrundi a ten nám vydržel až do konce. Manžel dokonce neusnul, touto poctou se může pyšnit jen pár filmů. SUPER! Neskutečně milá groteska v nejdivočejších barvách. Jako interiérový labužník jsem si též smlsla na domě. Po včerejšku (16.5.2011) dodávám, že je to velmi účinná náplast na depresivní filmy typu Prokletý ostrov....A manžel opět neusnul! Chechtali jsme se fakt hodně, nejvíc tentokrát opilému číšníkovi. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší film Petera Sellerse po nepřekonatelném a nepřekonaném Being there..... Inteligentní komedie s častými prvky crazy, která ale nikdy nesklouzne a množství nádherných originálních nápadů....Anebo variace na téma, že existují lidé, kteří prostě nemohou za to, že ztělesňují odjištěný granát... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jeden večer, jedna párty a jeden hrdina? Naštěstí ne, protože po více jak 40ti letech jsou některé fórky Petera Sellerse trochu trapné (naprostá většina je ale i s tak velkým odstupem času - zvláště pro komedii - geniální). Další komickou postavou je věčně nalitý číšník. Figurka, která se jen občas objeví a zase zmizí, ale každý její výstup je zábavný. Sellers pro mě trpí nejvíce dabingem, ale jinak je Večírek pořád úžasná komedie. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo neobvykle ve chronologickém pořadí. Než herci pokračovali v natáčení, prohlédli si vždy nejdříve předcházející část, aby byli lépe uvedeni do děje. (Terva)
  • Peter Sellers hrál Inda také ve filmu The Millionairess a podobného nešiku v postavě Inspectora Clouseaua v sérii „Růžových panterů“. (melipa)
  • Lidé blízko Elvise Presleyho tvrdí, že to byl jeho oblíbený film. Elvis Presley byl známým fanouškem práce Petera Sellerse. (melipa)

Související novinky

Blake Edwards: 1922 – 2010

Blake Edwards: 1922 – 2010

17.12.2010

Ve středu v noci se na svůj poslední večírek někde tam nahoře vypravil velký filmař, držitel čestného Oscara za celoživotní dílo Blake Edwards. Všichni si jej pamatujeme především jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama