Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (184)

Dever 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa nedivím, že žiadne väčšie štúdio neprejavilo o Ink záujem. Práve aj z tohto dôvodu, keď malinká spoločnosť Double Edge Films, musela nakoniec všetko robiť a uhradiť sama, vznikol druhotriedny film, ktorého špeciálna schopnosť unudiť diváka takmer k smrti je očividná. Toto je výsledok toho, keď sa do filmu pustí malá spoločnosť, nesympatický druhotriedny herci česť výnimkám (Quinn Hunchar - Emma) a neschopný režisér. Ako samotný csénar nieje zlý, ale nato, aby film spĺňal moje očakávania, sa do toho musí obuť niekto iný. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

K Ink budu shovívavější. A to přesto, že amaterismus a lacinost z něho kouká na každém třetím kroku. Protože o podobné filmy člověk zakopává jen vzácně, protože nejedna zdejší postava, myšlenka či scéna má větší hloubku než většina americké hollywoodské produkce a protože pro jinakost já mám slabost. Vzhledem k více úrovním a několika možnostem interpretace si to ale celé budu muset dát ještě jednou. // 75% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ink na mě většinu stopáže působil přesně tím dojmem, že se režisér snaží zakrýt svojí neschopnost pokusem o umění - zbytečný filtry, přepálený barvy s extrémním kontrastem, zběsilý střih kvůli neutralizování špatné choreografie soubojů atd. Naproti tomu ale několik scén tohle obvinění nahlodává, protože úplný lempl by je určitě nenatočil. Nicméně převážně mě ten film dost štval, takže nedoporučuju. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Tomuto skvostu som sa tak dlho bránil? Nádherná vizáž klasického príbehu boja dobra zo zlom, ktorý sa dennodenne odohráva v našom podvedomí. Klasický scenár citového návratu a predsa je tento film v niečom odlišný. Jednak dejovou líniou, ktorá nedovolí mozgovým bunkám vydýchnuť a jednak soundtrackom tak depresívnym a súčasne tak nádherným. Od hercov, od ktorých som nič nečakal som dostal taký nával emócií, ktoré trvali ešte dlho po uplynutí záverečných tituliek. Chápem rozporuplné hodnotenia, pretože film je ďaleko od komerčných blockbusterov, a nie každému na prvé zhliadnutie zachutí. Avšak tento ťažký intelektuálny film sa oplatí vidieť. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli to byl záměr, že chvílemi mi snímek připomínal studentský film na festivalu Amatérské kamery. Možná jo. Ale ten děje, který se zamotal sám do sebe a do věčného boje dobra a zla. Dobrých snů a těch špatných. A ještě do toho dáme jednoho workoholica, co je otec dcery se znovuobjeveným rodičovským citem, aby to jakože bylo patetický. Tak jo. Tak ne. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)

Reklama

Reklama