Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (184)

wampilenka 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám "štěstí" na filmy, které pohřbívá kýčovitý příběh. V tomto případě to nevnímám jako jedinou slabinu díla, protože i obraz na mě působil všelijak, ale rozostření a přepaly bych ještě dokázala prominout jako jakýsi pokus o "atmosféru". Postavy se dělily na nechutně dobré a nechutně zlé /i když občas tam nějaké drobné kolísnání bylo, nejzřetelnější, a pro film nejdůležitější, bylo v postavě Inka/. Kariérismus a snaha o úspěch za každou cenu jsou hodnoty nejzápornější, a takové vábí zlé Inkuby (neplést se sexuálními démony, tito jsou téměř bezpohlavní). Na druhé straně stojí otcovská láska, jejíž důležitost je ve filmu téměř zbožšťěna, a za tu (a za krásné sny) bojují hodní Vypravěči. V centru pozornosti většiny postav je malá roztomilá holčička, což už je samo o sobě docela "hraní na city". Záběry na šťastnou rodinku v poli slunečnic jsou pak opravdu těžký kalibr. Abych pouze nerýpala, uznávám, že Inkubové byli nádherně/odporně děsiví s těmi svými "dokonalými" úsměvy... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri pohľade na rôznu škálu hodnotení sa vôbec nečudujem. Neznámy Jamin Winans nám predkladá mysteriózny príbeh s nesúrodým scenárom, ktorý sa dosť dlho rozhoduje, čím chce vlastne byť. Neskôr sa to vykryštalizuje a treba povedať, že tým najlepším smerom. Ink prekvapil veľmi silným emocionálnym, až katarzným záverom, ktorý je lepšie vopred nevedieť a nechať sa príjemne prekvapiť. Bohužiaľ je na spracovaní patrné, že nebolo dostatok financií a že Winans ešte nemá písanie a réžiu dostatočne v krvi a svoj výtvarný štýl zatiaľ iba cibrí. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Netradičně začnu hudbou, protože ta je prostě geniální. Když už vás nedostane ona, tak asi nic. Ne, počkat. Je toho mnohem víc, co se mi na Inkovi líbilo a musím jenom chválit. Příběh odehrávající se ve dvou časových liniích s jednoduchou, ale originální pointou na závěr nenechá jedno oko suché. Velice povedené jsou také efekty, alespoň co se jejich originality a nápaditosti týče. Opravdu nečekaně povedený kousek... 80% ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi vadil šíleně klipovitý střih (nejen) u akčních scén spolu se zastavovačkami a jinými podivnostmi, ale ty se tak nějak samy vsákly a čím víc se film blížil k tomu, o čem opravdu je, tím víc mě do sebe vtahoval. A nakonec skončil jako něco, o čem si myslím, že je možná jeden z nejlepších filmů, co jsem za poslední roky viděl. Takovou věc si musím nechat projít hlavou, než se film uleží, ale každopádně to je myslím zpracováním jedinečné, atmosférou geniální a vyzněním přinejmenším podnětné v umím si představit že pro někoho klišoidním směru, ovšem podle mě se tenhle motiv nikdy nemůže ohrát. Protože je aktuální a skutečný. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film začíná famózně....tik tak a z chlapa je vrak...při této scéně jsem se doopravdy leknul. Ze začátku jsem byl strašně zmatený, nevědomost a docela deprimující hudební doprovod byl jen úvod zmatku. První souboj " dobra a zla " to jen okořenil. Zmatená kamera a divné střihy tomu moc nepomohli. Raz, dva, tři, čtyři....Scéna z názvem : "Někdo musí zastavit proud" byla moc a moc povedená a efektní.... CITÁT - Všichni jsme součást písně a já jen slyším hudbu. Na konci jsem i uronil slzu, ale asi to byl záměr scénáře. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)

Reklama

Reklama