Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (154)

plakát

Hříšnice - Percy (2021) (série) 

Co se asi tak může stát, když si vysloužilý detektiv vyrazí na dovolenou? Ano, nachomýtne se k záhadnému případu. Pustí se do vyšetřování, i když jako důchodce už nemá pravomoce, a začne se mu odhalovat život místních obyvatel. Postupně se ukáže, že situace je mnohem komplikovanější, než se zdá na začátku. Seriál obsahuje spoustu podobných žánrových klišé, ale baví a napíná. Detektiv Ambrose je sympatický svým obsesivním přístupem k případu, protože divák nahlížející jeho perspektivou touží též přijít na kloub situaci.

plakát

Pokémon: Detektiv Pikachu (2019) 

Milý film, který jsem si užila já i děti. Doufám, že to není poslední hraný film s Pokémony.

plakát

Neortodoxní (2020) (seriál) 

Že si tvůrci jako protiklad k prostředí ultraortodoxních chasidů vybrali liberální prostředí plné diverzity, no dobře, to dovedu pochopit. Ale že by se v něm tak snadno hrdinka zorientovala a bez okolků a bez námitek jej přijala za své? Vzhledem k tomu, jak byla vychována a jaký svět doposud znala? Moc by mě zajímala předloha... Příběh je vyprávěn poutavě a newyorská část - sonda do života ortodoxní komunity - je z filmu nejzajímavější a mrazivá. EDIT po několika letech: Knihu jsem přečetla a v seriálu opravdu chybí docela velký úsek ze života hlavní hrdinky. Filmová hrdinka kvůli chybějící části vyprávění tak nepůsobí úplně komplexně a lidsky.

plakát

Bába z ledu (2017) 

Postavy synů občas k neuvěření, zejména jejich neústupné pozice (lpění na polévkové míse, atd.) Tíseň z "uvěznení" ve starém domě plném vzpomínek naopak zřejmá a dolehájící k divákovi. FIlm se mi líbil a líbí se mi komentář uživatelky JitkaCardova.

plakát

Kráska a zvíře (1991) 

Někdy víc než na vzhledu záleží na velikosti ... knihovny.

plakát

Supermaník se vrací (2018) 

Není to žádný výkvět kinematografie, ale hraje na struny sentimentálního vztahu k Luxusbursku. To na mě platí.

plakát

Koruna - Bubíšek (2019) (epizoda) 

Ještě nemůžu hodnotit celou sérii (nemám dokoukáno), ale tento díl mě obzvlášť nadchl. Radikální osobnost princezny Alice, víra a složitá propletenost svazků evropské šlechty...

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Od třetiny filmu jsem čekala, že to dopadne tak, jak to známe... a nebo to dopadne úplně jinak. A byla jsem napnutá, kudy se bude příběh ubírat. Výsledek nezklamal. Bavila mě parodičnost, všelijaké popkulturní narážky a Brad Pitt. Souhlasím s komentářem NinadeL.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Nejsem pravidelný divák štědrovečerních pohádek, takže nemůžu srovnávat se všemi, ale mezi současnými českými pohádkami, které znám, mi tahle nepřišla úplně špatná. Začít tam, kde většina pohádek končí, byl dobrý nápad.