Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (184)

misterz 

všechny recenze uživatele

Niekomu tento snímok sadne, niekomu nie. Mne sadol. Všetky tri žánre sú tu pekne vyvážené, pričom spolu tvoria pekný, melodramatický príbeh, ku koncu trochu emotívne ladený. Forma natočenia je taká zvláštna, miestami trochu poetická, snová, akoby z iného sveta, preto chápem tie rozporuplné hodnotenia, nie každému vyhovuje niečo také. Výborná hudba všetko ešte umocňuje. Dejová linka je tak trochu zamotaná, prekvapivý záver núti človeka premýšľať, hlavne čo sa týka okolností bytia postavy INK. Ja som spokojný, u mňa nadpriemer. 75/100 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jamin Winans .. Úvodních zhruba 20 minut je příšerných. Utrápené snové flashbacky, stínohry, bubáci, rodinné fragmenty, vše vrstvené bez nějakého rozmyslu a směrování. V tu chvíli jsem měl velké obavy, aby nešlo jen o 105 minut (pře)exponovaných a nesourodých obrázků nějakého nízkorozpočtového experimentu. Někdy za polovinou stopáže sice tyto obrázky začnou dávat v jistých konturách smysl, nelze však pominout, že scénář je i tak dost slabý a na celovečerní film nedostatečný. Něco málo působivých scén se ke konci už dokonce najde, výrazně jim pomáhá "vykradená-předělaná" skladba Surface Of The Sun, ale výslednému dojmu už to významně nepomáhá. Celkově snímek působí amatérsky, lacině a v úvodu až odstrašujícím dojmem. Jamin Winans má přes sebou dlouhou cestu do kvalitní ligy. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod se musím přiznat... Zrovna jsem film dokoukal a mám slzy v očích, to už se mi dlouho nestalo. Je pravda, že Ink sice místama působí poloprofesionálně (popravdě nevím přesně čím; možná určitými záběry, efekty, nasvícením, obrazem atp.), ale tohle je absolutně pro mě věc, kterou nemá smysl se za daných okolností zabývat. Opravdu, pokud dokážete ocenit skutečnou podstatu tohoto fantasy a přijmete režisérovu vizi. Přitom se nejedná úplně o ryzí amaterismus, protože film kypí velmi zajímavými (nejen) vizuálními nápady! Tak například prolínání nehmotného světa s hmotným, originální zpracování démonů, vracení se předmětů do původní polohy, počáteční scény s nočními můrami a spousta dalších. Scénář mě vůbec nenudil, naopak, protože většinu času se odehrává v abstraktní dimenzi, která se místama mísí i s naší realitou. Příběh pojednává hlavně o vnitřní cestě a svým snovým pojetím mě velmi dostal. Kdo je vlastně onen tajemný tvor INK, který unese duši malé dcerky Emmy? Vše se krásně vybarví samozřejmě v závěru ze kterého, jak jsem se zmínil na začátku, jsem skutečně na měkko. Přesvědčil sám sebe, že je Bůh. My mu jen připomněli, že jim není. Vzpomenout si, kdo opravdu jsme, to chce pokoru. Jestli přijme svoji hanbu, ta malá má šanci. Jestli ne, děvče je ztracené. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku mám velice smíšené pocity, nedokážu nazvat co jsem cítila při sledování filmu. Nikdy jsem nic podobného neviděla, ale udělalo to na mě nesmírně silný dojem. Úžasně fiktivní děj mě naprosto pohltil již v úvodu a konec mě překvapil v šílené záplavě slz. Vážně uvažuji, že film zařadím do svých oblíbených filmů. Soundtrack ve filmu ve mě též zanechal hlubokou stopu. Krásné, inspirativní, fascinující, ohromující, opravdu velice sofistikovaný příběh. Nemám co namítat, 5/5 si zaslouží. :) ()

predators 

všechny recenze uživatele

Netradičně začnu hudbou, protože ta je prostě geniální. Když už vás nedostane ona, tak asi nic. Ne, počkat. Je toho mnohem víc, co se mi na Inkovi líbilo a musím jenom chválit. Příběh odehrávající se ve dvou časových liniích s jednoduchou, ale originální pointou na závěr nenechá jedno oko suché. Velice povedené jsou také efekty, alespoň co se jejich originality a nápaditosti týče. Opravdu nečekaně povedený kousek... 80% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)
  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)

Reklama

Reklama