Reklama

Reklama

Recenze (10)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Luc Merenda opet za borce, mechanika a byvaleho zavodnika, kteremu zabiji pri unosu syna a on se rozhodne vyridit si to s unoscema po svym... Potesila tez Irina Maleeva i znama Valentina Cortese. Nejlepsi je ale Vittorio Caprioli jako policejni sef. Toho zeru, a neni to poprve... :-) Moc peknej film. P.S.: zvlastni postavou je ta mala mlcici holka, co pokazde nakukuje k Lucovi do garaze. Jeji vyznam jsem uplne asi nepochopil, a nikde se mi nepodarilo dopatrat ani jeji jmeno. Tak to jen tak jako poznavaci poznamka... :-) 4+ ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Pozor, obsahuje spoilery. Drsné drama s protikapitalistickým akcentem, které je v první půli psychologickým thrillerem a v druhé půli thrillerem akčním. Je unesen chlapec z rodiny bohatce a spolu s ním, vlastně náhodně, i chlapec z rodiny automechanika. Pro bohatého otce jsou však peníze až na prvním místě, handrkuje se o výši výkupného, takže gang, aby jej přiměl k placení, neuřízne sice jeho synu prst, jak by se dalo čekat, ale rovnou zabije syna automechanikova. Zdrcený otec zabitého chlapce se nespolehne na policii, která je zde vylíčena dost nelichotivě, a pátrá na vlastní pěst, zřejmě dobře věda, že spravedlnost platí hlavně pro bohaté. Od poskoků zločinu se pomocí dosti násilných metod propracuje k vedení - ke správní radě počestné obchodní firmy, která si obstarává kapitál nepočestnými metodami. Nepochybně je vybití této správní rady, které by lépe neprovedlo ani komando Rudých brigád, jedním z vrcholů jeho msty. Ale tím pomsta nekončí, strůjci jsou sice mrtvi, ale vlastní vrah jeho syna zůstal ještě naživu... Velice dobrý prog-rockový hudební doprovod. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Merenda je štramák a docela mu sednou role jednoduchých akčních hrdinů, jakmile má ale něco hrát, je to už trochu horší. V první psychologizující půli akčního dramatu o únosu dětí není naštěstí ponechán svému hereckému osudu a pomocnou ruku mu při emotivních scénách vždy podává živelný Vittorio Caprioli jako komisař Magrini. Přesto mi ta první půlka přišla zbytečně natahovaná a až nezvratně tragické vyústění ji v závěru dodalo trochu šťávy. A plynule přecházíme do druhé, akční polohy snímku a tady už Merenda předvede svůj pohodový standard drsoně.  Závěrečná odplata zločineckým šéfům pak ale patří k nejhůře natočeným masakrům, co jsem měl možnost v italském poliziotteschi zatím vidět. Že se zrovna Di Leo posere a celou scénu natočí bez jediné kapky krve, to bych opravdu nečekal. Zvláštní, že ve finálním souboji s vrahem Collelova syna se už té krve zase dočkáme. Jen neurážející průměr, bohužel. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré eurocrimi (poliziotteschi), na téma únos, výkupné a vyděračství. Film dvou velmi dobrých a vyvážených polovin, první skvěle rozebírá charaktery a nahlíží do nitra jednotlivých osob, druhá, tedy ta akčnější už je čistá detektivka na téma pomsty se vším všudy! Dva malí kluci-kamarádi jsou uneseni italským zločineckým syndikátem, oba pocházejí z úplně odlišných sociálních vrstev, jeden je syn bohatého obchodníka (James Mason), druhý syn mechanika (toho hraje Luc Merenda). Až pitomé dohadování a vyjednávání toho bohatšího otce o výkupném a tragédie v podobě násilné smrti toho chudšího, udělá z tohoto filmu výchozí bod pro pomstu, kterou vykoná výborný Luc Merenda, který je alespoň v první polovině filmu neuvěřitelně citlivý (především ve scéně u mrtvého syna na sále) a skvělý otec. Parádní pronásledovací akce (nikoliv ale ta nejpamátnější) a dobré napětí, Merendovo pomalé ale velmi efektivní a zničující postupné šplhání od tzv malých ryb k těm největším je tu velmi dobře nastíněno, film dále obsahuje vzrušující automobilové honičky, nějaké to násilí, střílečky a na duhou stranu je to celkem i zábava, konec byl vážně vypečenej! Není to sice úplně ten nejlepší film od klasika klasiků v tomto žánru Di Lea, ale vidět se dá..Osobně tedy doporučuji, skvělá práce..! Komentář zde jako první v pořadí.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chlapci Fabrizio a Antonio jsou kamarádi. Když si únosci vyberou Antonia, syna bohatého podnikatele, Fabrizio se mu snaží pomoci, a tak ho únosci naloží do vozu také. Jeho otec Mario je zoufalý, ale má jen opravářskou dílnu, a proto by případné výkupné nezaplatil. Antoniův otec vyčkává, stejně jako policie, snaží se s únosci vyjednávat o nižší částce, než požadují. První část filmu se nese čistě v rovině psychologického dramatu. Když nastane zlom, přijde na řadu pomsta. Občas jsem měl pocit, že se Mario chová naivně a hloupě, ale postupně se ukázalo, že měl vše dobře promyšlené. Honičky, střelba, mrtvoly. Slovy komisaře: „Stát se to mně, rozpoutám peklo na zemi." Asi tak. Děkuji PetruPanovi za titulky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Colella uniká s mliekarenským autom, zadná časť auta vyzerá stále inak poškodená, cca v čase 1:08:40-1:09:15, a v čase 1:10:52 je nepoškodené, nenabúrané. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama