Reklama

Reklama

VOD (1)

Řetězová zpráva vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří všichni obdrží stejný dopis s varováním, že pokud ho nepošlou dál, zemřou. Zpočátku většina z nich varování ignoruje, dokud dva z nich – Johnny (Cohen) a Dante (Segan), kteří dopis nepřeposlali, zemřou hroznou smrtí. Inteligentní Jessie Campbell (Reed) začne mít podezření, že mezi jejich smrtí a řetězovým dopisem existuje spojitost, a záhy se rozpoutá souboj s časem, při kterém jsou studenti nuceni zjistit, jakým způsobem je vrah sleduje. Obracejí se s prosbou o pomoc na rodiče a policii, ale Jessiině teorii nikdo nevěří až do chvíle, než detektiv Jim Crenshaw (David) zjistí, že je sám štvancem zcela nového hororového zabijáka. Dokáží jeho běsnění zastavit, nebo je jedinou možností přežití přeposlání zlověstného dopisu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (98)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tedy zase až tak špatné, jak uvádí zdejší hodnocení, to nebylo. Nicméně, tento film je důkazem toho, že slasher nesnese sebemenší náznak nějaké myšlenky. Je sice hezké, že se snaží upozornit na rizika, která pro dnešní mládež představuje moderní technologie a že je velmi nebezpečné komunikovat po netu s někým, koho jste nikdy neviděli, nebo abyste prostřednictvím profilu nesdělovali naprosto cizím lidem citlivé informace o vaší osobě, ale pokud tento slasher chtěl být varováním pro běžné uživatele internetu, měl zvolit jiné prostředky pro svá naléhavá sdělení či varování. Americká mládež to opět schytá dost brutálním způsobem, protože vraždy jsou opravdu krvavě vyvedeny, ale zabijáka měl hrát někdo zajímavější, především někdo, kdo bude bližší divákovi v obecném měřítku. Hromotluk, který likviduje nesympatické fakany, na mě nijak nezapůsobil. Spíše jsem se těšil před filmem, jak si zatipuji, kdo bude vrah, ale vzhledem k tomu, že zabiják se svými fyzickými proporcemi nikomu z přítomných neodpovídal, tak tipovačka hanebně odpadla. Konec dvakrát uspokojivý nebyl, a to i přes nechutnou smrt hlavní hrdinky, vše jaksi zůstalo poměrně otevřené a nejasné. Finále mohlo být klidně o něco delší, protože vývoj událostí si přímo žádal hutné finále, ale to není evidentně případ tohoto slasheru, který se pustil do závažného tématu příliš horlivě, a nakonec byl rád, že ve finálním dojezdu raději rezignoval na svůj původní "osvětový" záměr. Jako slasher to však bylo velmi obstojné. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No jo, ja viem, tie teen vyvražďovačky už nikoho nebavia a ani sa tomu nečudujem. Zase na druhej strane to na čierne čísla nevidím, pretože poniektoré vraždy celkom ušli (najmä to rozpučenie hlavy reťazou bolo fakt podarené). Ináč to nie je žiadna sláva, čo sa aj dalo čakať. Ale páčilo sa mi to o štipku viac ako My Soul to Take. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lajkuj, četuj, hackuj, surfuj... v železářství řetěz kupuj. Maniak vše stíhá, velká nuda číhá." Velmi otravný film a nepovedený hybrid, který podivně střídá varovné zvedání prstu nad přetechnologizováním moderní společnosti, plodícím na netu a mobilech závisláckou mládež, s rádoby hororovým chrastěním skutečnými, masivními řetězy, koupenými za množstevní slevu v železářství U Rotta. Takový živočich (inteligentní hacker zkřížený s primitivním krvavým řezníkem), je divnější než ptakopysk, to nemají ani u nás v ZOO Plzeň. Btw, tam jsem měl radši zajít, místo ztrácení času s touhle ptákovinou. P.S. Po přečtení tento komentář zkopírujte a v csfd poště ROZEŠLETE PĚTI DALŠÍM UŽIVATELŮM ! Kdo řetěz přeruší, zemře bolestnou smrtí – přejedu ho tam a zpátky svým dabldekrem! ()

Anarvin odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nehorázná ptákovina. Jde o poměrně klasický slasher, ve kterém postavy vraždí dvoumetrový zástupce jakéhosi tajného spolku, který už po staletí bojuje proti technologii. A mládež ji samozřejmě používá nejvíc. Jenže vrah je trapný a drtivá většina úmrtí bez nápadu, špatně nasnímaná a nasvícená. Takže ani milovníci bezduchého násilí si na své dvakrát nepřijdou. Nic moc dalšího totiž film nenabízí. Chybí děs nebo vtip, místo nich je tu jen nuda. Nemastným "hrdinům" se nedá fandit, detektivní pátrání po vrahovi nikam nevede a vůbec celá story nedává nijak zvlášť smysl (už třeba jen to, že bratrstvo, které nesnáší technologii používá samo tu nejmodernější). Takže všechno špatně, vyhněte se tomu! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Že řetězy a moderní technologie nepatří k sobě, vás přesvědčí tahle nová teenagerská vyvražďovačka. V ní obrovskej psychopatickej zabiják, co má výbornej přehled v telefonech a počítačích (!), zabijí všechny hříšníky, co neposlaly řetězovou sms nebo mail. Znáte to: "pokud neodešleš tuto zprávu alespoň pěti dalším lidem, tak bla bla bla..." Už jenom tohle nejde dohromady. Bodycount je tentokrát nižší, než jsem očekával, a jediný kozičky ve filmu ukáže blondýnka, která neumí zahrát ani svou smrt. Každopádně závěrečný twist se docela povedl a velkou pozornost si zaslouží asi tři extra brutální gore-mordy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Betsy Russell, ktorá vo filme stvárnila seržantku Hamill, hrala aj v snímke Saw (2004). Keď jedna z osôb - Neil (Cody Kasch) - dostane prvý krát email, v pozadí beží práve tento film. (beso74)

Reklama

Reklama