Reklama

Reklama

The Horseman

Trailer 1

Obsahy(1)

Australská variace na populární téma pomsty nám v komorním podání přináší příběh otce, do jehož rukou se nečekaně dostane videokazeta s nahrávkou jeho zavražděné dcery. Návštěvou distribuční společnosti hledání pravých viníků smrti mladé dívky teprve začíná. (Ricky_CZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (65)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nasraný otec se mění v bič na dcerorasty a dcerovrahy a jeho pomsta není pokrm podávaný za studena, ale ještě horký a krvavý biftek a tak krájí a vůbec všelijak upravuje všechny, kdo zprznili jeho milovaného potomka. A i když je to obyčejnej tatík a na své cestě vesměs potkává samé vypracované muskulatury, jeho vztek jej mění v terminátora, který nezná slitování..pravda tady se nám uvěřitelnost ztrácí společně s jednou z otcovských bradavek, nicméně neřekl bych, že u tohohle typu filmu se na to někde vůbec hraje. Očividně je to nízkorozpočťák, tak se nedočkáme nějakých vymazlených ( fuj, já vím) gore scén, ale všechno to dohání ty možnosti, které našeho otce, mimochodem povoláním deratizéra, napadnou. Takové nafouknutí penisu může být docela bžunda... Na své cestě potkává i mladou holčinu a tak se celá jeho pouť kapičku ke konci zkomplikuje, ale všechno nějak dopadne, nebojte se. Co mě ale překvapilo byl ale jeden opravdu citlivý rozhovor mezi "bičem" a tou dívčinou o dětech a tak dál - jedna věta byla naprosto uzemňující: "Nikdo tě neobejme tak, jako tvoje vlastní dítě " ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Při sledování Horsemena jsem dostával pěkný kapky. Jedná se o velice drsný, nekompromisní revenge thriller, naprosto nevhodný pro slabší nátury. Film je perfektně odvedený, co se týče kamery, hudby, režie a hereckých výkonů, tak jsem byl nadšený. Koukám, že se tady rozebírá otázka oprávněnosti pomsty hlavního hrdiny. Mě osobně právě kontroverze okolo chování mstícího se otce dost bavila. Výborně vybraný Peter Marshall, hraje svého taťku, jako zatraceně bad-ass antihrdinu. Jako chlápka, který ztratil poslední co měl, a chce se pomstít, i kdyby to měla být poslední věc kterou udělá, nehledě na to, co je správný a co ne. Svou dceru má ve svých vzpomínkách jako malou sladkou holčičku, a nesnese pomyšlení na tu hrůzu, kterou se dozvěděl. Možná se zlobí i sám na sebe, ale to už si divák musí přebrat sám, z filmu se o jeho minulosti a vztahu s dcerou moc nedozvíme. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Já tyhle maskry až tak moc nemusím - jsou dost přímočaré, pokrytecky točené často jen kvůli nahotě a neudrží moji pozornost. Horseman má několik zajímavých zvratů, o sex v něm nejde (jo jo námět říká něco jiného) a násilí je spáš mimo ýíbr - takže gorefest se nekoná. I přes nizounký rozpočet je to kvalitka, která je o ždímání emocí. A ty ždímá zatraceně dobře. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je dost nešťastné, že ve snímku, který se tváří hrozně drsně a sází na syrové akční scény, se neobjeví ani dva údery po sobě bez střihu. Neuvěřitelně mě to sralo. Příběh je naprostá klasika o pomstě - v tomto případě dosti neopodstatněné, kdy otec hodil chyby své zanedbané výchovy na partičku lidí, kteří si užili s jeho dcerou hezké chvilky. Příjemné bylo, že se snímek vrhl do akce prakticky ihned. [30 %] ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Australské exploitation-drama, ve kterém psychicky zničený otec jde po stopách tvůrců porna, kteří zfetovali a znásilnili jeho dceru v jednom takovém videu. Zhrzený muž nachází jednoho po druhém a díky své výbavě pro hubení škůdců je nejprve vyslechne, a na to co nejdrsněji popraví. Není to ale o nějakém systematickém popravování, hodně času se to tam řeže holýma rukama, nohama a vším, co je zrovna po ruce. Takhle nějak to občas vypadá v žižkovských barech :) ne, tohle je rozhodně řezničina, a i když mnohdy docela přehnaná (šest chlapů na jednoho a on je stejně všechny zlikviduje, se mi realistická moc nezdá), má to spád, koule, a jelikož se pracuje s tmavými filtry, tak je to i dostatečně depresivní. Těch 80 procent tomu sluší. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama