Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tradičně ve filmech láska čeká na postavy, které odpovídají normám většinové společnosti. Provokativní japonský režisér Sion Sono v absurdně nadsazeném čtyřhodinovém ponoru do světa perverzí, mánií a fantasmagorií naopak do cesty Amorovým šípům staví úchylné a psychicky labilní jedince. Ve vyprávění protkaném psychoanalýzou a katolickou věroukou se pak láska stává ultimativním vykoupením. Film pojednává o tenké hranici mezi perverzností a normálem, přičemž se zaměřuje také na vágní mez dělící katolickou církev od fanatických sekt. Autor ovšem nevytvořil zanícený pamflet proti všemu svatému, nýbrž groteskně pokřivenou love story, v níž neduhy moderní společnosti nabývají bizarní podoby. Stylově film evokuje afektovanost japonských animovaných seriálů pro dospívající mládež a současně na mnoha místech vzdává hold bohaté historii japonského exploatačního filmu. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Shion Sono v tomto bezmála čtyřhodinovém filmu stihl zkombinovat velké množství žánrů, aniž by to budilo dojem jakékoliv nesourodosti. Právě neobvykle dlouhá stopáž mu dovolila dostatečně rozvinout množství dějových linií, které se v závěrečné kapitole (film je rozdělen do čtyř kapitol) protínají. Vedle centrální romantické linie film pojednává o křesťanství a fanatismu, o úchylkách, dospívání a o rodinných problémech, přičemž Sono se při psaní tohoto eposu nezdráhal kombinovat jednotlivá témata do originálních a vcelku odvážných vzorců (např. fakt, že hlavní hrdina – syn pedantského kněze – hledá svou „Pannu Marii“ skrze fotografování kalhotek nic netušících dívek, které je zde prezentováno jakožto specifický druh umění). Jedná se o velmi zábavný, nápaditý a myšlenkově podnětný film. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

První shlédnutí filmu Ai no mukidashi jakožto lehce přiopilá a s lehce přiopilými spoludivačkami na mě zapůsobilo poněkud jinak, než shlédnutí druhé v naprosto střízlivém a osamoceném stavu - obojí však velmi silně. Stále je to film, ve kterém je obsaženo naprosto všechno - vtip, láska, bitky, sex, víra, zoufalství, perverze, bezmocnost, ale hlavně láska... prostě život ve více či méně absurdní rovině. Napodruhé ve mě ale po skončení zůstaly pocity vážnějšího rázu, byť jsem teď byla přes prvotní šok a pobavení schopna vidět ve filmu i spoustu nedokonalostí. Ty byly ale s přehledem převálcovány naprosto skvostnými hereckými výkony a přinejmenším osobitým příběhem a 'poselstvím' filmu. Celek je něco naprosto epického, ve kterém si troufám tvrdit najde něco každý. Pro mě to bylo ověření toho, jak snadné může být rozložení lidské psychiky do poslední molekuly. Zakončení mě zahřálo u (mého bohužel čím dál tím víc skeptického) srdce a nechalo v něm kousky naděje. Co víc si od filmu přát? ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

4 hodiny připoután k posteli a každé vyrušení od toho filmu, ať už nějaké potřeby nebo někým mi byly na obtíž. Když bych měl obsáhnout vše co k tomu filmu mam, tak se dneska nevyspim, takže to zkrátim jen na pár bodů. Herecké obsazení výtečné a jejich výkony i nezapomenutelné, režisér pečlivě vybral správnou osobu pro každou roli, to že někteří asiati vypadají zženštile se mu zde i hodilo do scénáře. Hudba nebyla výrazná, ale hezky doprovázela celý film, možná někde však chyběla. Stopáž celkem dlouhá, ale zase kdyby to mělo jen 2 hodiny, tak si řeknu, že chci ještě, takhle mi to vyhovovalo. Témata, která tam byla omílána jsou určitě aktuální. Vyzdvyžené úchylky už jsou celkem známé i u nás a není to jen výsada japonců, jen o nich se to víc ví. Celkem film hodnotim za 95% ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Asi by sa to zislo pozriet este raz, ale neviem, ci mam na to gule. Aspon zatial nie. Zacalo to trochu k zabavnej / kritickej fraske, aby to skoncilo ako mrtne cierna fraska; ako, kriza rodiny, beznej komunikacie a "normalnosti" a vobec. Malym "sebavysvetlenim" dlzky je veta z ust hlavneho hrdinu: "zamiloval som sa do jedneho dievcata a miesto toho, aby som jej to rovno povedal, hladal som ine cesty a takto to skoncilo". ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na doporučenie užívateľa Pedross800 som sa pustil do šialeného mixu žánrov s ešte šialenejšou stopážou, ktorá má takmer rovné 4 hodiny! Kupodivu to vôbec nenudí a keď som si pred spustením myslel, že si film rozdelím na 2x, tak som po dvoch hodinách film nechal bežať ďalej a dal som to naraz. V prvom rade je to love story, ale okolo tejto hlavnej linky sú tu namotané ďalšie dramatické, krvavé, bojové, erotické...Je toho dosť, samozrejme zopár minút navyše sa tu nájde, ale na moje prekvapenie strihať by veľmi nebolo z čoho, pretože zaujímavé to je. Ak by niekto chcel vidieť film kratší, tak len na úkor zaujímavých scén. Takýto mix, by som určite čakal od Kórejcov, ale nie od Japoncov. Spokojnosť. 80%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Při chvílích erekce hlavního hrdiny byl použit umělý penis. (Frajer42)
  • Film byl natočen podle skutečných událostí. (Frajer42)
  • Původní verze filmu byla 6 hodinová, ale na přání producentů ji režisér Sion Sono musel sestříhat na 4 hodiny. (DailyDreamer)

Související novinky

Reklama

Reklama