Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Gervais (Eric Judor) už po léta honí krále zlodějů Curtise (Ramzy Bedia). Nyní má jedinečnou šanci - z Paříže náhle zmizeli všichni obyvatelé a zůstal pouze jeho protivník. Francouzskou akční komedii natočili herečtí představitelé obou hlavních postav.  Francouzská akční komedie vám předvede město plné světel - Paříž, jak jste ji doposud nikdy nespatřili. Gervais (Eric Judor) je policejní detektiv, který už po léta honí mazaného krále zlodějů Curtise (Ramzy Bedia). Ten mu zatím vždycky unikl a udělal z něho hlupáka. Jednoho rána se však Gervais probudí v liduprázdné Paříži, z níž zmizeli všichni obyvatelé. Vlastně ne úplně všichni. Zůstal tu Curtis, který se řítí prázdnými ulicemi rychlostí závodníka formule 1. Jsou tu jenom oni dva, Paříž je pouze jejich. Není to ta nejlepší příležitost pro zakopání válečné sekery? Jenže to neznáte Gervaise. Ten má jediné přání - dostat Curtise za mříže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

predators odpad!

všechny recenze uživatele

Po počátečních "inspirativních" hodnocení si troufám tvrdit, že tihle blbouni klesnou ještě mnohem hlouběji. Komedie s jediným dobrým nápadem, vykrádající však W. Smytha a jeho Legendu. :-) Nic víc a jinak všechno ostatní míň. :-) Nezasmál jsem se ani jednou, a jak oba hlavní protagonisté hráli, tak i režírovali :-) Zajímavosti: .... spolu s lidmi mizel i celý natáčecí štáb...škoda jen, že se vždy vrátili a stihli to dotočit... :-) 5% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Naprosto ulítlý nápad bohužel jen málokdy dokáže přinést ovoce nebo v tomto případě tedy divácký úspěch, z mého pohledu se totiž jedná o velmi zvláštní komedii, která je založena na naprosto šíleném nápadu, který nemá absolutně žádné opodstatnění. Už je dost divné, že všichni lidé zmizí a ve městě zůstanou jen dva lidé, ale ještě divnější je, že ti dva, co úplnou náhodou zůstanou ve městě sami, jsou docela velcí nepřátelé. S prominutím dějově naprosto neskutečná kravina, kterou snad ani tvůrci nemohli myslet vážně. Tenhle film měl ale docela štěstí, že jsem se na něj plně nesoustředil, protože jsme u něj ještě vykonával jinou činnost, takže mi zase nepřišel tak strašný, ale kdyby měl být můj zrak upřený jenom na obrazovku, tak bych asi hodnotil ještě podstatně hůř. Takhle můžu konstatovat, že jako podkres to nebylo nikterak špatné, ale i přesto mi neuniklo, na jak imbecilním příběhu tenhle film staví. Závěrečné vysvětlení, proč dochází k pohybu hlavních hrdinů v časoprostoru, je velice chabé a celkově mám z tohoto filmu dost smíšené pocity. Tentokrát se bohužel francouzská komedie příliš nevyznamenala a kdyby nikdy nevznikla, tak by to rozhodně žádná velká škoda pro světovou kinematografii nebyla. Z mého pohledu je to hodně slabý film, který balancuje v podprůměru, a proto hodnotím dvěma hvězdami. ()

Reklama

misulka03 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že nemůže být řeč o nějakém skvěle udělaném filmu, u kterého by každý vyzdvihoval jeho kvalitu. I já toto přiznávám, přestože mé hodnocní bylo poměrně vysoké. Pro mě je tento film cenný úplně jinak. Jedná se o film s úžasným francouzským humorem, na který si já dost potrpím. Smála jsem se od začátku do konce - pro mě úžasný zážitek. ()

JaguarN 

všechny recenze uživatele

Tak se začínám smiřovat s tím, že Francouzi už neumějí natočit kloudnou komedii. :-( Začíná to jako tuctová komedie o hloupém, ale snaživém policajtovi a „chytrém“ grázlíkovi – paradoxně ten trochu akční začátek je nakonec na celém filmu to nejzábavnější… Se zmizením lidí (a to jsem se na něj tak těšil!) totiž začíná neuvěřitelná nuda, která bohužel trvá až do konce. Lidé mizí a zase se objevují a mizí a zase se objevují… No prostě hrůza. Navíc mě oba hlavní představitelé po celý film příšerně štvali. Nevím, jestli to bylo tím, že hráli tak mizerně, nebo to bylo tak úděsně napsané, ale koukat se nedalo ani na jednoho. Takže slabých 40 %. ()

Vlkodlak13 

všechny recenze uživatele

Miluju francouzské komedie, tak jsem neodolal, zkoukl jsem to a po dlouhé době jsem se vážně pobavil. ----- Hned na začátek, nechci se nikoho dotknout, je to každýho názor jak se komu tento film líbil, ale setkávám se tu často se slabým ohodnocením u výborných filmů.. Narozdíl od ostatních, co zde označili nulou hvězdiček nebo odpadem, dokážu ocenit snahu a kvalitu ať pojetí, tak i ztvárnění filmu. ----- Tak tedy, komu se alespoň trochu zalíbil styl humoru v sérii filmů "Taxi", tak toto doporučuji shlédnout. Sice to není typicky americky akční až na pár pasáží a scénu s F1, ale za shlédnutí to určitě stojí. Také to není jeden z těch monotónních filmů, kde víte jak se děj vyvrbí půl hodiny před koncem filmu, ale každá další scéna, kterou by jste moc nečekali vás uzemní. Hlavní pointa filmu, která stojí určitě za zmínku je to vylidněné město, na takový film bych to vůbec neřekl (to spíš na nějaký mnohem víc komerční), jen ze zvědavosti by mě vážně zajímalo, co vše museli udělat pro ty záběry samoty. Také mě zaujala ta "druhá realita", ale co tam nebylo moc vysvětleno (což je v mnoha ohledech i dobře) je věc, jak ty dva co byly "pryč" vnímal svět "v této realitě". Co všechny ty blbosti, F1čka, květiny před domem a hlavně ti dva padouši co je vzali s sebou do "své reality"? ----- Ve zkratce: výborný, nápaditý, vtipný a jedinečný francouzský styl. Vtipné scény, výborný nápad (vylidněné město, střela v potrubí fabriky a následně v krku střelce + první pokus, fotbalový stadion a vlasy v zavlažovači, záznamník..), pojetí a natočení. Jediné mínus a taky škoda je v tom, že nejde natočit druhý díl..už by neměl moc pointu. Teda pokud by ti dva tam zůstali (kdyby neměnili herce jako např. ve filmu "Síť - The Net"), tak by museli přijít s dalším originálním nápadem. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Gervais (Eric Judor) vyslýchá na služebně malého kluka, přičemž se však mění rozmístění buřtů na stole. (mkmikes)
  • Film byl natočen v pařížských exteriérech i interiérech, které byly pro potřeby natáčení kompletně uzavřeny pro dopravu a pro chodce. (Terva)

Reklama

Reklama