Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V průběhu americké občanské války se třem zajatým vojáků Konfederace podaří uprchnout z trestaneckého tábora v Missouri. Na útěku padnou do ruky tlupě desperátů sympatizujících s Jižany. Bandité nabídnou svým krajanům život výměnou za slib, že vydají do jejich rukou zásilku zlata dopravovanou potají ze Santa Fe do unijní pokladny v St. Louis. Zajatcům nezbývá než souhlasit, během týdnů na cestě se ale dozvídají, že válka mezitím skončila... (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměný western z období Občanské války. Film nabízí docela slibný začátek, nicméně potenciálu nevyužije a mění se v docela roztahanou nudu, ve které se vleče i těch pár napínavých scén. Zajímavé je obsazení stárnoucího idolu němé éry Ramona Novarra jakožto Dona Antonia Chavese, který se tu objevuje v jedné z vedlejších rolí. Lepší 2*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu film vůbec nemá hlavní postavu ani přípravu na to, kdo jí bude. Tři totálně zarostlí zztopáci nejsou těmi pravými hrdiny, zvlášť když hned v úvodu ubodají stráž. Pak je to trochu chaos, opět blbí indiáni, kteří krouží pod svahem a nechají se kosit revolvery (a pitomosti typu: "hodně prašte, ať si myslí, že nás je hodně" /když skupinka čtyř jezdců sjíždí z kopce, indiánům jak na dlani). Joel McCrea jako jediný má westernový potenciál. Slabší kousek od MGM. Arlene Dahl opravdu kočka. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Ide o celkom nudné putovanie kolóny naprieč indiánskym územím. Krátka prestrelka s červenokožcami to z nudy nevytrhne a tak sú hlavnými scénami s poriadnou minutážou nočná tancovačka a brod cez rieku. Aj napriek tomu, že dej nie je príliš pútavý, nejde ani o podpriemerný príbeh, postavy majú svoj vývoj a z trojice kamarátov sa postupne stávajú nepriatelia. McCrea neprekvapí na ktorej strane skončí. Zaujal ma tu James Whitmore, ktorý už v jednej zo svojich prvých úloh hrá staršieho muža, ktorému vo vojne zomrel syn. S tou bradou vyzerá fakt asi na 50, aj keď mal len 29. Vpodstate keď ho porovnám tu a v Shawshanku (o 44 rokov neskôr), tak vyzerá takmer rovnako, maximálne by som hádal rozdiel 10 rokov. :-) ()

Reklama

Reklama