Reklama

Reklama

The Blob

  • USA The Glob (pracovní název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho večera pozorují teenageři Steve (Steve McQueen) a Jane (Aneta Corseaut) pád meteoritu. Ze spadnuvšího tělesa se zanedlouho vyklube podivná, slizká forma života, která je očividně lidem nepřátelská, ba dokonce je na potkání absorbuje... (Pohrobek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

lamps 

všechny recenze uživatele

Monstrózní blbost, kde se nějaký sliz dostává ke slovu až po všech nesmyslných dialozích, které musely vypadnout asi z konverzace Rosamund Pilcherové s poblázněným puberťákem. Neutápí se to v křečovitých zvratech a scénář jede vyloženě na jistotu, takže ničím vyloženě neurazí, ale ani pozitivně nepřekvapí. Proč se to proboha tolik věnuje konfliktům rodičovské důvěry a mladistvé rebelie alá Rebel bez příčiny, když to má (a mohlo být) zábavné pokleslé béčko s ojedinělým monstrem? Jack Arnold byl prostě jen jeden... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: NEPOPSATELNÝ! NEZNIČITELNÝ! NIC HO NEMůŽE ZASTAVIT!____Zábavný sci-fi horůrek, jehož největší předností je fakt, že byl natočený v takové té odlehčené rovině, která vyvažuje rádoby děsivé momenty, kdy se mimozemský sliz nalepuje na pokožku nebohých lidských obětí a postupně je konzumuje. Dále pro film hraje skutečnost, že dialogy jsou docela vtipné a vkusné, herci v čele se začínajícím charismatikem Steve McQueenem (ve svých téměř 29-ti hraje mladistvého delikventa) také nejsou k zahození a barva v té době také nebyla přímo standartem. Útok rudého slizu na kino, nebo hospodu, snese na tu dobu přísnější triková měřítka (samozřejmě v rámci nízkorozpočtové tvorby té doby), zkrátka a dobře, tenhle i v dnešní době v zámořských TV stanicích reprízovaný kousek je dodnes celkem svěží. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen v hororu? To byla ještě do včerejška i pro mě šílená myšlenka, ale přesvědčila jsem se na vlastní oči a zkoukla Blob. Nějak jsem si Steva nedokázala představit v takovém typu filmů. Myslím, že je to jediný horor, ve kterém hrál. I když tenhle snímek je spíše komedie než horor. Do hororu má hodně daleko. Nikdo se tu nekoupe v krvi a zohavenou mrtvolu tu taky nenajdete. Jde tu o to, že něco spadlo z vesmíru a nechová se to zrovna moc přátelsky. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Slaboučký sci-fi horror plný naivních scén a jednoduchých dialogů. Ústředním motivem filmu je snadno předvídatelný příběh o záhadném slizu, který spadne odněkud z vesmíru a snaží se suplovat funkci momentálně absentujícího Otesánka. Tradiční klišé o apriorní nepřátelskosti všeho mimozemského je vyšperkované otevřeným koncem - snad předzvěsti ještě mnohem větší katastrofy... Mám podezření, že nálepka "komedie" byla snímku přidána až dodatečně, poněvadž film jako takový se tváří ukrutně vážně, mladý Steve McQueen hraje skoro jak o život..:-) Nicméně opravdu jde jen o úsměvnou záležitost, která pobaví nejen formou, ale snad i zdánlivou souvislostí se současnými problémy změny klimatu..:-) (viz Pohrobkův koment) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Začiatkom deväťdesiatych rokov minulého storočia, keď som bol v teenagerskom veku, som ako začínajúci nadšenec horrorovej tvorby, zohnal na burze nelegálnu kópiu filmu "Sliz" (The Blob), ktorý v roku 1988 natočil režisér Chuck Russell. Bola v príšernej obrazovej kvalite a s otrasným amatérskym dabingom. No i tak sa tento titul stal jedným z tých, ktoré do značnej miery ovplyvnili môj filmový vkus. Dodnes ho mám rád a považujem ho za kultové dielo v rámci americkej sci-fi horrorovej kinematografie. Vôbec som vtedy netušil, že sa vlastne jedná len o remake rovnomenného filmu z roku 1958. To som zistil až neskôr, a až teraz po dlhých rokoch som mal možnosť si ho pozrieť. No a poviem vám, že som sa pri ňom nenudil. Som rád, že som konečne zhliadol tento pôvodný snímok o mäsožravom vesmírnom slize. *** ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • The Blob bol inšpirovaný príbehom, ktorý sa odohral 27. septembra 1950 vo Philadelphii. Policajti John Collins a Joe Keenen vtedy tvrdili, že sledovali záhadný objekt, ktorý sa zrútil z nebies a po páde sa zmenil na fialovú želatínu. Collins a Keenen okamžite zalarmovali svojich dvoch kolegov, ktorí prišli práve včas, aby spoločne s nimi sledovali, ako sa hmota bez stopy odparila. Bola kontaktovaná FBI a zvolaná tlačová konferencia, na ktorej sa aktéri tohto incidentu stali terčom posmeškov. (Karamanlis)
  • Sliz byl v prvních záběrech tvořen upraveným meteorologickým balonem, v pozdějších záběrech byl vytvořen z nabarveného silikonu. (facojurka)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama