foto

Kevin Dillon

  • nar. 19.8.1965 (50 let)
    Mamaroneck, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec Kevin Dillon se narodil 19. srpna 1965 do rodiny s šesti dětmi. Jeho matka Mary Ellen je žena v domácnosti a otec Paul Dillon malíř a investiční bankéř. Kevin je irsko-amerického původu a je mladším bratrem herce Matta Dillona. Kevin studoval na Mamaroneck High School.

Debutoval v u nás neznámém televizním snímku NO BIG DEAL, a poté hrál v taktéž nepříliš známem filmu HEAVEN HELP US. Zato jeho další snímek je dnes již kultovní mezinárodní klasika ČETA, legendárního režiséra Olivera Stonea. V tomto slavném snímku hrál psychopatického vojáka Bunnyho a měl šanci si zahrát po boku herců jako Willem Dafoe, Charlie Sheen, Johnny Depp, Forest Whitaker nebo Tom Berenger. Po této skvělé příležitosti se ale opět objevoval hlavně v neznámých snímcích mezi něž můžeme počítat filmy ZÁCHRANNÁ AKCE a WAR PARTY. Následoval snímek známější, a sice béčkový horor SLIZ, režiséra Chucka Russella, v němž se Kevin zhostil hlavní role.

V roce 1989 přišly role ve snímcích WHEN HE´S NOT A STRANGER a DÍTĚ NA ZAKÁZKU a za obě tyto role byl nominován na cenu Young Artist Award. Dva roky poté získal roli ve filmu DOORS, který mapuje život Jima Morrisona a především jeho kariéru v legendární rockové skupině The Doors, kde Jim figuroval jako zpěvák. Jima Morrisona zde ztvárnil Val Kilmer. Tento snímek režíroval Oliver Stone a pro Kevina to byla již druhá spolupráce s tímto režisérem. Ve vedlejších rolích zde můžeme vidět Meg Ryan, Kyla McLachlana nebo Michaela Madsena. Další snímek,který Kevin natočil je válečné drama HLÍDKA V ARDENÁCH, kde se objevil po boku Ethana Hawka a Garyho Sinise.

Mezi další snímky ve filmografii Kevina stojí za zmínku například akční scifi ÚTĚK Z ABSOLONU, drama ZLOČINNÁ SRDCE, thriller SKUTEČNÝ ŽIVOT nebo horor VŮNĚ KRVE. Za pravý průlom v jeho kariéře se ale určitě dá považovat až jeho role v seriálu VINCENTŮV SVĚT. Tento seriál se stal ohromně populárním, čítá zatím šest řad a byl nominován na několik cen a získal například několik cen Emmy a Zlatý Glóbus. Kevin si střihl roli Johnnyho Chase a byl za ni nominován na tři ceny Emmy, taktéž tři ceny Screen Actors Guild Award a na Zlatý Glóbus. Zahostoval si také v několika seriálech jako například 24 HODIN (3 epizody) a NYPD BLUE. V poslední době jsme ho také mohli vidět ve filmech POSEIDON nebo HOTEL PRO PSY.

22. dubna se oženil s Jane Stuart s níž žije dodnes. 17.června se jim narodila dcera Ava Dillon. Kevin má ještě jednu dceru z předešlého vztahu, která se jmenuje Amy Dillon.

Monika "nipandelm" Š.

Herecká filmografie

2015 Postradatelní agenti
Vincentův svět
2013 Compulsion
Hurá na fotbal
2011 How to Be a Gentleman (TV seriál)
2009 Hotel pro psy
2006 Foursome, The
Poseidon
2004 Vincentův svět (TV seriál)
Vůně krve
2003 Karen Sisco (TV seriál)
2001 24 hodin (TV seriál)
2000 Mrtvý v řece
Takový je život (TV seriál)
1999 Hidden Agenda
St. Michael's Crossing (TV seriál)
1998 Bastard
1997 Dítě Medúzy (TV film)
Stag
1996 Gone in the Night (TV film)
Stopař (TV film)
1995 Skutečný zločin
Zločinná srdce
1994 Útěk z Absolomu
1993 Policie New York (TV seriál)
1992 Hlídka v Ardenách
U Frankieho (TV film)
1991 The Doors
1989 Dítě na zakázku
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
When He's Not a Stranger (TV film)
1988 Remote Control
Sliz
War Party
Záchranná akce
1986 Četa
1985 Heaven Help Us
1983 No Big Deal (TV film)

Dokumentární

2011 Hollywood Sunset: A Tribute to Entourage (TV film)
2010 Teenage Paparazzo
2009 Home for Everyone: The Making of 'Hotel for Dogs', A
2006 Ničivá vlna (TV film)
2005 American Express Jam Sessions (koncert)
1992 HBO First Look (TV seriál)
1987 Dear America: Letters Home from Vietnam (TV film)

TV pořady

2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2008 60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
2006 Comic Relief 2006 (TV pořad)
2004 Tony Danza Show, The (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1997 View, The (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace