Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Byli tu tací, kteří mu říkali Ikarus. Jinak ho většina lidí znala jako rozvedeného otce pracujícího v investiční společnosti. Ale nikdo neznal jeho druhou tvář, tu zlou. Icarus byl v zabíjení lidí jednička. Když se Sovětské impérium rozpadlo, zjistil, že se ocitl v úplně jiné zemi, kde se nedá nikomu věřit. Rozhodl se vymazat svou temnou stránku a začít s novou identitou. Při náhlé nehodě v Hong Kongu vyjde najevo jeho pravá identita a on si uvědomuje, že cílem je nyní on sám. Lidé, kteří chtějí jeho smrt, se nezastaví před ničím. Jeho manželka a dcera se ocitají v nebezpečí. Nastává boj o holý život. Icarus je nucen čelit démonům ze své minulosti, aby ochránil své blízké. Musí zjistit, komu může věřit a komu ne, pokud už není příliš pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Doplh Lungren není zrovna mistr v rozepínání podprsenek, ale pozbytek tohohle béčka si držl docela slušnej výkon.Na to, že už patří mezi tu starší várků bouchačů, tak dobrý. Únava jde na něm vidět, ale formu má pořád dobrou a po dlouhý době si zahrál konečně i v hlavní roli ve filmu, který sám režíroval. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Lundgrenův nejlepší režisérský počin. Sice je to klasický schéma, jak se zabiják někomu znelíbí a sám se stává terčem, ale proč ne. Akce je natočená celkem dobře, Dolph je víceméně civilní a na nic si nehraje a hlavně to nenudí a uteče to jako voda. Sice je člověku jasné co se stane ještě dřív než se to stane,ale to už tak u akčních filmů bývá. Jen by to chtělo lepší střih. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tohle byla vykrádačka všeho možného tisíckrát viděného. Navíc nesnáším ty nervní klepající se kamery, postavené našišato, už i proto, že není pořádně vidět akce. Tady i přesto je ta akce naprosto bez nápadu - jako bych se díval na nějaký díl stařičkého Knight Ridera. Milionkrát provařená klišé jako bývalá manželka a jejich dcera v nebezpečí. Pitomé dialogy včetně toho, že holčička je s maminkou a řve: "Mami, tati!" ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

"Byt najomnym vrahom ma aj svoje negativne stranky, mozu zabit aj Vas." Perly takehoto kalibru chrli Dolph "Icarus" Lundgren zo svojich cynickym usklabkom zahnutych ust, pomedzito s vysokou davkou ucinnosti anihiluje vsetko, co sa mu postavi do cesty, hoc v dosledku totalnej chaoticnosti deja a nesmiernej davky reziserskej invencie, je niekedy tazke urcit, koho to Dolph prave skolil. Podstatne je, ze Dolph to opat raz zvladol, znovu sa zblizil so svojou milovanou zenou a pocal s nou dalsie dieta...Ake z toho vyplyva ponaucenie? "Je jedno kolko ludi zabijte, podstatne je tvarit sa pri tom dostatocne drsno." ;) Oujeeeeeee 1,5/5 * ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

25.5.2010 ~ Akční béčkové překvapení. Dolph Lundgren chce, ale nemůže. Oni ho odejít nenechají aneb když žijete na hraně, nezakládejte si rodinu! ~ Dolph je nájemný zabiják. Nájemný vlastně moc není, pracuje pro pro mafii, která si ho v USA našla, když sem zdrhnul co by agent KGB Icarus po rozpadu Sovětského svazu. Chtěl mít klid, založil si rodinu, ale minulost ho zastihla a tak byl, pro dobro rodiny, nucen ji opustit, živit se naoko jako investiční makléř a také si najít novou přítelkyni. Exmanželka s dcerkou si taky našli náhradu. A všichni by takhle žili šťastně až do smrti, kdyby se Dolphovo krytí neprozradilo díky jeho dobrosrdečnosti a nebylo třeba se ho zbavit. Dojde Dolph klidu? A co jeho rodina? Dozvíte se po krátké přestávce... ~~~ --- krátká přestávka --- ~~~ Ačkoliv si o Dolhovi, Van Dammovi, těchhle dvou dohromady a béčkových akčňácích myslím spíš své, samotného mě překvapuje, jak mě Icarus překvapil. Dolph totiž nejen že hraje hlavní roli, on si film i zrežíroval a myslím, že je to na filmu vidět a navíc si sehnal někoho schopného s kamerou. Pravdou totiž je, že je tenhle akční hrdina už trochu postarší pán a pohyblivosti ladné laňky jaksi pozbývá. To ovšem vůbec nevadí, protože tady se nemasakruje pěst na pěst, ale kulka na kost. Akční scény jsou poměrně zdařile sestříhané a natočené takovým akčním rozházeným pohyblivým stylem, že těžkopádnost Icarových pohybů nemá moc možností vyniknout. A i když je to celé béčko, snaží se to stále mít hlavu a patu a kupodivu to funguje i bez explozí půlky měst, klišoidních dialogů a dementních hereckých výkonů. Ty sice zdaleka nejsou na Oscara, ale taky už jsem viděl mnohem horší. ~ Ve výsledku je to komorně akční oddychovka s neprůstřelným Dolphem a lehce neobvyklým koncem. Je to zvláštní, ale mě se to líbilo :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • V tomto filme hrajú Dolph Lundgren (Edward Genn) a Bo Svenson (Vadim) Rusov. V skutočnosti sú obaja zo Švédska. Matka Bo Svensona však pochádza z Ruska. (beso74)
  • Dolph Lundgren povedal, že americký názov filmu "The Killing Machine" (v preklade "Stroj na zabíjanie") sa mu nepáči a zdá sa mu až príliš hlúpy. Pôvodný názov Icarus je podľa neho viac záhadný a fascinujúci. (m.a.t.o.)
  • Dolph Lundgren sa pôvodne do natáčania tohto filmu nechcel púšťať, kvôli tomu, že mal opäť hrať zápornú úlohu. Scenár bol nakoniec zmenený, pretože producentom sa nepozdával tiež. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama