Reklama

Reklama

Bengálský tygr

  • USA Burning Bright
všechny plakáty
Trailer

Napínavý film o mladé ženě a jejím autistickém bratříčkovi, kteří jsou během hurikánu uvězněni v domě společně s hladovým tygrem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to moc na horor ani nevypadá. Máme tu náhle osiřelé sourozence, z nichž jeden je dobře vypadající bruneta Briana Evigan a druhý je její mladší, autistický bráška. A pak je zde jejich nevlastní otec a parchant v jedné osobě, co sprovodil jejich matku kvůli tučné pojistce ze světa a za tyhle peníze si pořídil agresivního tygra z cirkusu, který záhy uteče z klece a začne v domě sourozence ohrožovat na životě. A protože je dům kvůli blížícímu se hurikánu zabedněn, mobily ani internet nefungují a otec někde nasává, není tím pádem z domu úniku a zběsilá naháněčka s tygrem v hlavní roli může začít. Je dobře, že po všech těch nadpřirozených monstrech a šílených zabijácích, je zde zase jeden film o reálné hrozbě, která tentokrát pochází ze zvířecí říše. Natáčelo se se skutečnými tygry, a to konkrétně se třemi a film nevypadá úplně nerealisticky, ačkoliv nedokážu přesně posoudit chování tygra v takovéto vypjaté situaci, protože na to nejsem odborník, ale měl jsem pocit, že tady nebyly žádné do očí bijící logické lapsy (tedy jeden výrazný tam byl, a to scéna, kdy tygr jakoby úmyslně rozšlápne mobil, který hrdince vypadl na zem) a režisér Carlos Brooks udržel film v mezích uvěřitelnosti. Film asi úplně originální nebyl, protože myslím, že existuje jeden starší film s podobným tématem, ale to je celkem jedno. V okamžiku, kdy tygr uteče z klece, film odsýpal a Briana Evigan většinu filmu pobíhala po domě v negližé. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Tygřík chodí po domě a má hlad. Celou dobu jsem přemýšlela, když už mu dva týdny nedali nažrat, jestli se chudáček dostane k něčemu dobrému.. Na začátku to vypadalo jako originální nápad- dům zatlučený prkny zvenku z důvodu hurikánu, vevnitř dva sourozenci, z nichž jeden je autista, no a aby toho nebylo málo (mně by to jako základ bohatě stačilo), tak jim tam pobíhá tygr. S úspěchem by se dalo říct, že scénář byl spíchnut po flámu partičky lidí čerstvě po oboustranné lobotomii, ale mělo to své světlé chvilky. Za jeden moment, kdy ten pruhovaný krasavec tak pěkně žmurkne do roury, přidávám třetí hvězdu. SPOILER fakt těžký SPOILER muhaha, tak se nakonec nažral :-). ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

A nakoniec som to predsa dvihol na štyri! Medzi slepými jednooký kráľom a medzi väčšinou tupých nízkorozpočtových hororov, víťazí ten, ktorý má najviac čo ponúknuť. Failov je tu dostatočne (hlavne mi vadilo, ako za sebou Briana takmer furt nechávala odomknuté dvere), napínavé je to bez prestávky a to je viac. V rámci žánru, tentokrát áno ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tygr v domě. Zatímco vyhladovělý kočičák postupně vyráží všechny dveře nahoře i dole, sexy na spaní oblečená Briana Evigan a její iritujícně problémový mladší bratr se mu snaží neskončit v chřtánu. Má to svoje blbosti (i takovou tu celkovou), nudnější začátek a ne až tak povedený konec, ale místy to bylo i docela dost napínavý, na hlavní hrdinku se dalo koukat a mělo to Meat Loafa, takže budiž odpuštěno. 6,5/10. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedený film. Čekal jsem budto nudu nebo béčkový film s digitálním tygrem, ale mýlil jsem se. Film se rozjede sice pomalu ale i tak jsem se celkem bavil. Poté co se ale tygr dostane ven tak je to paráda, napětí se dá krájet scéna kdy je hlavní hrdinak v tý rouře na prádlo jsem byl napnutej jak struna. On samotnej tygr je parádní a hezkej, naneštěstí se tu tvůrci nespolíhaly na efekty tak jich je tu minimum. Evigan hraje obstojně a i když občas udělá kravinu kterou bych teda nikdy neudělal tak byla obstojná. Horší to bylo s tím malým frackem kterej mě strašně štval. A konec nebyl podle mých představ, ale jinak moc pěknej film. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Film je založen na básni „The tyger“ z 19. století básnika Williama Blakese. (ARI50)

Reklama

Reklama