foto

Meat Loaf

  • nar. 27.9.1947 (68 let)
    Dallas, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký zpěvák a herec se narodil v texasském Dallasu. Je dítětem Orvise Weysley Adey a Wilmy Artie Hukel. Jeho otec byl alkoholik. Vlastním jménen se jmenuje Marvin Lee Adey. Meat Loaf je přezdívka, kterou získal na střední škole. Trávil většinu času u své babičky.

V roce 1967 opustil rodný Texas a přestěhoval se do Los Angeles. Živil se různě. Dokonce pracoval jako obsluha parkoviště. Objevuje se se skupinou Meat Loaf Soul (pak Popcorn Blizzsrd). V roce 1970 začal zpívat v muzikálovém představení HAIR. Vystupoval v Detroitu a na Broadwayi. Od roku 1972 hrál v dalších 76 muzikálových rolích. Od roku 1973 hrál v newyorském divadle Rainbow a při jedné z nich se v roce 1974 seznámil s dramatikem Jimem Steinmanem, který byl jeho blízkým spolupracovníkem. Steinman se stal jeho ústředním skladatelem.

V roce 1977 debutoval s operně laděným albem Bat out of Hell. Deska se udržela na americkém žebříčku Billboard 82 týdnů a jen v Usa si ji koupilo 14 milionů fanoušků. V roce 1975 hrál v ROCKY HORROR PICTURE SHOW . V roce 1979 dostal role ve filmu AMERICATHON a v následujícím hrál ve filmu ROADDIE. Celkově se objevil asi v 60 televizních a filmových rolích.

Velkou slávu mu přineslo album Deadringer (1981), na němž se výrazně podílel i Todd Rundgren. Album zaznamenalo úspěch v Anglii. Steinmam vedl Meat Loafovu koncertní kapelu, kde byla jeho partnerkou Karla De Vito a od roku 1981 Pamela Moore. Album Deadringer bylo na prvním místě britské hitparády a obsahuje hitový duet se zpěvačkou Cher - Dead Ringer for Love. Po té nastal částečný pokles jeho popularity.

Album Bat out of Hell II - Back into HellL, které vyšlo v roce 1993, bylo pro Meat Loafa velkým comebackem. Opět spolupracoval se Steinmanem. Z alba pochází hit I´d do anything for Love (But I won´t do that) . Získal cenu Grammy, 24 krát platinové a zlaté ocenění od RIAA. V roce 1998 si zahrál v muzikálu DOWN THE WIND.

Meat Loaf má dceru Amandu. Je diabetik, barvoslepý a vegeterián.

Markéta "blackrain" Rejzková

Herecká filmografie

2015 TCB Baby
2014 Stage Fright
Wishin' and Hopin'
2013 Moment, The
Vánoční koleda pro Cindy
2011 Snitch
2010 Burning Bright
Krásný chlapec
Polish Bar
2009 Glee (TV seriál)
Vražda v mé rodině (TV film)
2007 Urban Decay
2006 Králové ro(c)ku
Pleasure Drivers, The
2005 BloodRayne
Extrémní seznamka
Mistři hrůzy (TV seriál)
Stopař duchů
Šílená láska
2004 Dr. House (TV seriál)
Hole in One, A
2003 Learning Curves
2002 Nebezpečná přání
Salton Sea
2001 Face to Face
Formula 51
Ohnisko nenávisti
Polish Spaghetti
Rustin
Útěk z pekla (TV film)
Zlatokopové na divoké řece (TV film)
2000 Černý jezdec (TV film)
Meat Loaf: To Hell and Back (TV film)
1999 Klub rváčů
Léto v Alabamě
Tekerőlantos naplója, A
1998 Černý pes
Gangsteři z Atlantic City
Max a Kevin
Smrtící zóna
Vše, co povznáší (TV film)
1997 Městečko South Park (TV seriál)
Spice World
1996 I'd Lie for You and That's the Truth (TV film)
1995 Chyťte Yetiho (TV film)
1992 Muž zázraků
Proměna Betty Lou
Psyched for Snuppa (TV film)
Wayneův svět
1991 Lightning Force (TV seriál)
Motorama
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1987 Dítě štěstěny
Medium Rare
1986 Štvanci
1985 Formel Eins Film, Der
1980 Roadie
1979 Americathon
Scavenger Hunt
1975 Rocky Horror Picture Show
1962 State Fair

Dokumentární

2010 Meat Loaf Live in Dublin (koncert)
2007 Meat Loaf: In Search of Paradise
2004 Meat Loaf: Live with the Melbourne Symphony Orchestra (koncert)
2003 Party in the Park 2003 (koncert)
2001 Galaxy Far, Far Away, A
1999 Classic Albums: Meat Loaf - Bat Out of Hell
1997 Behind the Music (TV seriál)
1995 Rocky Horror Double Feature Video Show
1994 Bat Out Of Hell II: Picture Show
1991 Meat Loaf - Hits Out Of Hell (koncert)
1988 Nelson Mandela 70th Birthday Tribute (koncert)
1987 Meat Loaf: London Meltdown Concert
Stand by Me: Aids Day Benefit
Vandemonium Plus (TV film)
1983 Musicourt
1981 Dead Ringer

TV pořady

2009 2009 Game Show Awards (TV pořad)
2006 David Tench Tonight (TV pořad)
2004 Strictly Come Dancing: It Takes Two (TV pořad)
2001 Crossover (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
TV total (TV pořad)
1998 Smash Hits Poll Winners Party 1998 (TV pořad)
1997 On Tour (TV pořad)
1993 '70s Celebration: The Beat Is Back, A (TV pořad)
1988 One More Audience with Dame Edna Everage (TV pořad)
1987 Grand Knockout Tournament, The (TV pořad)
1974 Rockpalast (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

1981 Meat Loaf feat. Cher: Dead Ringer for Love (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace