Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kto nemá v hlave má v nohách, žeano Yudha? Keď sa rozdávajú lakťovky spokojnosť, ale filmu by výrazne prospel škrt celej úvodnej pol hodiny a zasadenie fightov do atraktívnejších lokácii (bambusové lešenie a hlavne výťah je na mastných 5 hviezdičiek). Škoda toho príbehu. Väčšinou ma pri ázii nudí, teraz ma vytáčal rovnako ako svojho času prvý Ong-Bak. 55% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Začátek je docela pomalý, ale očekávatelně se dostaví strhující akční finále. A kromě toho, příběh není tak jednoduchý, jak jsem čekal (on je jednoduchý, ale přece jen tam jde o více, než o slona), akce je slušně choreograficky zvládnutá a dostatečně drsná, záporák slizký, hlavní hrdina sympatický. Určitě příjemné překvapení. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

No dobře. Choreografie a opravdovost bojových scén je výborná. Nedovedu ale odpustit určitou naivitu a snahu být citlivý (která se nepovedla). Nedovedu například uvěřit, že SPOILER!!! dívka schovává mladšího bratra do nějaké díry ve zdi, nekonečně času ho přesvědčuje, aby byl zticha, zatlačuje jeho prsty za plech snad půl minuty a když začne zdrhat, přesně v ten moment se za ní vyřítí pronásledovatelé. Kdyby, kua, zdrhali oba, byli by dávno v prachu! KONEC SPOILERU. V neposlední řadě mě iritoval český dabing, který jsem musel poslouchat, protože indonéská jazyková verze je na DVD bez (!!!) titulků. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Co se filmové a herecké stránky týče, tak Tony a jeho Ong Bak dostal na prdel, Iko Uwais je nejen zručný v lámaní kosti a mlácení badass, ale má i větší herecké nadání než právě Tony. Jenže, co se kaskadérských kousků, antigravitačních vylomenin a různých skopičin týče, tak Toník stále drží a ještě zřejmě hoodně dlouho držet bude výtězné žezlo. Co se příběhu týče, tak celkem klasika, ale místo slonů se tu zachranuje pěkné děvče. Bitky jsou pěkné, až působí trošičku uměle a sem tam skřípně nějaký ten méně podařený speciální efekt, hlavně ty pády na lanech by to chtělo trošku líp vychytat. Závěrečná trojbitka nijak extra nepřekvapí, ale nai nezklame, víc mě zaujala kontejnerová vybíjená než konečný trojboj. Konec bych takový rozhodně nečekal, tvůrci sebrali odvahu a film zakončily vcelku zajímavě...žádný dech vyážejicí závěr se sice nekonal, ale konečný tuctovce sme se přeci jen vyhli. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Film i samotné indonéské bojové umění působí jako umírněnější verze soudobých thajských mlátiček a muay thai. Méně krkolomných gymnastických libovek i méně pestrá choreografie rozhodně nevadí, jelikož souboje jsou krásně přehledné, nepostrádají švih a vzhledem k bojovým dovednostem protagonistů je v nich pořád na co se dívat. Taktéž potěší absence přehrávání a pokusů o humor (z čehož by si Thajci měli vzít příklad) a neprkenný hlavní hrdina. Celkově je pro mě Merantau příjemné překvapení a věřím, že v delší verzi naskočí tradičně jednoduchý příběh do komplexnějšího režimu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Jakarte a na ostrove Sumatra. (MikaelSVK)
  • Poprvé v historii filmu je použito bojové umění Silat, které se vyznačuje pomalými pohyby. Až po jejich úplném zvládnutí se přechází do rychlých pohybů, které by se dali nazvat až tanečními. Toto bojové umění je převážně používáno ve Filipínách, Indonésii a v Malajsii. Používajího jej i policejní a bezpečnostní složky. (ČSFD)

Reklama

Reklama