Lovci

Lovci

Drama / Válečný / Romantický

USA, 1958, 108 min

Dick Powell

Pěkné válečné drama z korejské války se zajímavými leteckými souboji. Na pátou hvězdičku mi ti Američané přece jen přišli jako trošku velcí Spidermani. Robert Mitchum v této poloze neměl chybu.(22.8.2010)

Válka a romantika, jde to k sobě ? Tady to celkem fungovalo.(27.5.2012)

Mitchum si střihnul roli pilota stíhačky Sabre a nad Korejí prohání Migy. Je velitelem eskadry a opravdu tvrdý chlapík, pro nějž létání a sundavání nepřátelských letounů je hlavní náplní života. Bojové letecké souboje prvních prouďáků jsou úžasné a i dnes nepůsobí úsměvně. Mitchum se zamiluje do manželky jednoho z pilotů z jeho letky. Ta jej poprosí aby jí tam nahoře na manžela dohlédl. V jedné z misí je Sabre manžela zasažen a ten se těžce zraněn katapultuje nad nepřátelským územím. K hořícímu letounu a pilotovi, který uvízl v bezvědomí na stromě na padáku se už začínají sjíždět Severokorejští vojáci. Mitchum si musí vybrat. Buď splnit rozkaz a vrátit se na základnu kde by na něj navíc čekala krásná žena a zřejmě i vdova, nebo splnit svůj slib a postarat se o sestřeleného kolegu. Je to super válečný film a milovníkům leteckých filmů doporučuji!(23.1.2011)

Krásný snímek z války v Koreji,který nepostrádá bojové souboje stíhaček Mig 15 sovětské výroby proti F86a Sabre americké výroby.Originální použití bojové techniky,láska,rozpolcení citů manželky jednoho s amerických pilotů,přátelství,kolegialita-hraničící s těžkým porušením přímých rozkazů,strastiplný utěk před bandou "čínských dobrovolníků"na uzemí které ovládalo OSN.Tak toto je film Lovci.A já nechápu proč jsem mu dal jen čtyři hvězdy.Po druhém shlédnutí opravuji na plnou palbu hvězd.A vřele doporuručuji.(22.2.2008)

Vynikající film se skvělým Robertem Mitchumem v hlavní roli a parádními leteckými souboji. Americké stíhačky F-86F Sabre jsou originály, „sovětské“ MiGy-15 musely nahradit (v době natáčení je nebylo možné z pochopitelných důvodů získat) také americké letouny F-84F Thunderstreak.(11.12.2007)