Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Halovi je devět a reverend Larson, jeho otec, umírá. Žádá syna, aby mu slíbil, že se nikdy v životě nesmíří s průměrností a najde si hezkou ženu. Když obtloustlý a málo přitažlivý Hal dospěje, navštěvuje s přítelem Mauriciem zábavní podniky, kde loví krásné ženy. Dvakrát se mu nedaří. Jeho současná přítelkyně Jill, se kterou měl jen jedno rande, mu řekne, že ji nepřitahuje. Ani v práci není povýšen, jak očekával... Když odchází od nadřízeného, setká se se známým guruem Tonym Robbinsem, který pomáhá lidem s problémy spojenými s důstojností a odvahou. Uvíznou ve výtahu a Hal mu vypráví o svých snahách získat krásnou ženu. Robbins mu řekne, že takové jednání je povrchní, a zhypnotizuje ho. Od tohoto okamžiku bude Hall hledět jen na vnitřní krásu. Mladík ztratí schopnost rozeznávat fyzický vzhled žen, ale neví o tom. Jednou se na ulici seznámí s krásnou štíhlou dívkou Rosemary. Její otec je ředitel firmy, kde Hal pracuje. Rosemary se svěří, že se přihlásila do zahraničních mírových sborů. Zatímco čeká na povolávací rozkaz, vypomáhá v dětské nemocnici. Hal stále nemůže pochopit, proč o sobě Rosemary tvrdí, že je tlustá. A také ho udivuje, kolik jídla spořádá. Rosemary nemá přítele, a když jí Hal řekne, že je štíhlá, myslí si, že se jí vysmívá. Zanedlouho pozve Rosemary Hala k sobě domů. Seznamuje se s ředitelem Stevem Shanahanem a při obědě mu nastíní své nápady, jak zlepšit činnost firmy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// Jack Black, myšlenka, hudba, provedení, zábavné a dojemné –některé Ugly postavy/// Tak takovýto film mě velice sedl. Předně jej táhne Jack Black, který u mě stále více a více boduje a dostává se do popředí mích nejoblíbenějších herců. Strašně jsem se smál a bavil když jsem sledoval jeho herecké kreace. Zamiloval jsem si jeho postavu a vůbec nebýt jeho…. Rovněž reakce okolí na něj byly velmi vtipné. Možná jen některé dějové linie si mohli tvůrci odpustit. Ale celkově velice příjemný film, kterému se dokonce vyhnuli i trapné scény. Je to filmík sice šablonovitý, ale i tak v porovnání s jinými komediemi celkem originální. Mám z tohoto filmu dobrý pocit./// Celkem 82%/// ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Lepší tři *,škoda že jsem škrt,jinak bych dal klidně i čtyři 8D.Bratři Farrellyové ubrali ze svých fekálních vtípků a natočili regulérní,skromnou,odychovou komedii.Filmu určitě přispělo i kvalitní obsazení,pár scén je opravdu povedených a téměř žádná vyloženě trapná,což je velké plus.A ikdyž je celý film vlastně protknut hlavní poučnou myšlenkou "Na kráse nezáleží",ani závěr není vyloženě Hollywoodsky trubkovitý,takže příjemná podívaná,nejen pro losery :)! ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Farrellyovci chcú dojímať? Chcú robiť príjemné film? PREBOHA! Miesto hrubozrného humoru iba nuda a nepochopenie. K veľkým záhadám vesmíru sa priradí asi aj tá, prečo Gwyneth Paltrow prijala rolu v tomto filme. Jedna hviezda a to iba za perfektného Farrellyovského kripľa Walta ("Keby som mal zadok, utieral by som si ho dvadsať dolárovkami!"), inak tu nie je nič, prečo by mal niekto pozerať tento film. Asi každý fanúšik Farrellyovcov zaplače. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Filmy Farrelly brothers mám rád, protože jsou krásně cyničtí, ironičtí, v podstatě nekorektně političtí a hlavně do haldy krásných retušovaných "dokonalých" fotek hází fotky reality. Prostě tak nějak kazí ten "krásný, dokonalý, povrchní, malovaný svět", kterým se snažíme opájet a ukazují, že je takový i bez toho opájení. A přesně takový je i tento jejich film. Jenže jeho problémem je, že ten daný problém prostě jen vzali a postavili na hlavu, v podstatě ho zachovali. Onen kritický náhled na povrchní náhled: krásné-dobré, škaredé-zlé, jen jakoby otočili a v jejich filmu jsou krásné postavy většinou zlé a "škaredé" postavy ty dobré. Což pomáhá vlastně jen takovému tomu klasickému americkému prvoplánovitému ultravýchovnému povrchnímu zjednodušení. I když i výjimky se najdou, kamarád hlavního hrdiny je nechutnej, v podstatě zlej a ještě k tomu škaredej, a jeho závěrečná katarze tomu trapnému výchovnému tónu jen odpovídá (a je to věc, která mi na filmu vadí nejvíce). I hezcí lidé jsou dobří a škaredí lidé jsou někdy zlí. Každý to známe. O tom měl ten film být. A není. Přesto film obsahuje spoustu humorných a zábavných momentů a scén (když si hlavní hrdina splete svou milou se služkou), a i těch dojemných (návštěva dětské nemocnice mě dojme vždycky), skvělou Gwyneth Paltrow, oceňuji, že i přes svou možná zbytečně nataženou stopáž vůbec nenudí. A to ani nemluvě o tom, že v hlavní roli hraje Jack Black, herec, který je mi hrozně nesympatický a dalo by se říci, že ho nesnáším, ale baví mě filmy, v nichž hraje. 3,5* ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

FIlm je jako jedna velká sinusoida. Nahoru dolu,nahoru dolu a pořád dokola. Má to pár dobrých momentů, ale těch vynucených keců od Blacka je víc a docela mi to kazí dojem z celýho filmu... Transformace lidí je taky posunuta nekdy docela za meze chápání, a přitvrdlej Hal, kterej je nepoznává a ani mu vlastně nedojde že by to mohli být ti lidi které potkal... sorry ale dyt to by poznal každej. Slabota na jedno podívání... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (6)

  • Potom, ako si Gwyneth Paltrow (Rosemary) prvýkrát obliekla svoj latexový oblek, strávila zvyšok dňa chodením na verejnosti. Nikým nepoznaná vnímala reakcie ľudí, aby pochopila charakter svojej postavy a myslenie obéznych žien. (misterz)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scénka. (figis20)
  • Gwyneth Paltrow v roce 2020 řekla, že lituje své role v tomto filmu, kde hrála v tzv. „fat suit“ a film nazvala „katastrofou“. (hansel97)

Související novinky

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama