Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beera (Abhishek Bachchan) je zločinec. Lidé ho milují, policie nenávidí. Neustále po něm a jeho lidech pátrá, ale nemůže je dopadnout. Beera unese Ragini (Aishwarya Rai Bachchan), manželku inspektora Dev Pratap Sharma ('Chiyaan' Vikram), kterému se chce pomstít. Hodlá ji zabít, ale nakonec se tak nestane. Dny ubíhají a Ragini stále doufá, že ji manžel zachrání. (andiek05)

(více)

Recenze (11)

majo25 

všechny recenze uživatele

Fajnová kamera a príjemné horské zasadenie z toho robia netradičný akčný film. Ani tých tanečkov nie je toľko, ako divák musí pretrpieť v iných bollywoodskych filmoch, asi iba dva-tri. Zato presladené vďaka romantike to bolo dosť. Radšej mohlo byť viac akcie, ktorej bolo málo, ale vedela čo-to ponúknuť. No a krásna herečka v hl. úlohe (hrala napr. aj v Jodhaa Akbar) zasa polahodí mužskému oku. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Začátek nebyl až tak poutavý a zároveň mi i některé scény přišly umělější, ale na druhou stranu jsem Abhisheka ještě v takové roli neviděla a byl to trošku šok :-D :-D :-D Jak příběh ubíhal, zdálo se mi to lepší a lepší, přesto to není film, který bych si chtěla pouštět dokola. Bylo to zajímavé, překvapivé (a to hlavně konec) ... ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Fotky, plakáty, trailery... celý marketing v podstatě sliboval cosi mezi Apocalyptem a Rambem dvojkou, což se ukázalo jako zbytečný tah. Raavan má zcela jiný příběh, jinou formu a staví na jiných přednostech. Bohužel je žánrově nestálý a práce s flashbacky celému filmu jen škodí. Kameraman se bohužel od některých efektů nedokázal odloučit a opakoval je zbytečně stále dokola, zatímco střihač nedodal potřebné tempo a gradaci si ponechal jen pro několik málo scén v úvodu a pro epické finále. Nicméně právě toto finále činí z Raavana nezapomenutelné dílo, které hravě dává zapomenout takovým opusům, jakým byl v minulých letech například SRKův Don. Abhishek v hlavní roli není sice to pravé ořechové (osobně doufám, že v budoucnu zůstane u filmů jako je Dostana nebo Dhoom), zato jeho protihráč Vikram je nadskutečným padouchem. Aishwarya je vynikající, přesto si podržela určitou rezervu. Její rejstřík je stále bohatší. O Govindovi jsem si myslela, že je absolutně neorganický, ale při srovnání s jeho zrcadlem v Raavananu musím ocenit jeho zdrženlivé mnohoznačné herectví. Raavan má v sobě víc, než příběh, Raavan nabízí poselství o zneužívání moci, a o manipulaci, která hýbe světem. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální delikatesa, která se ale v ústech poněkud rozpadá. Zatímco Santosh Sivan (kameraman) a A. R. Rahman (skladatel) si své mistrovství udrželi, Mani Ratnam už je od dob svých nejlepších děl poněkud z formy a po jeho pověstných dlouhých a virtuózně inscenovaných záběrech tu není ani stopy. Jako většina Ratnamových filmů ovšem Raavan nepatří do předlouhého a pestrobarevného zástupu typických bollywoodských fláků, takže člověka až zamrzí, že mu musí dát hodnocení, které lze vykládat také slovem "průměrné". Slovem, jaké se k tomu filmu vůbec nehodí. 50% ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Pro me vysoce zajimavy, byt ne dokonaly, pokus (a za tim slovem si stojim) o to, udelat konecne neco s Ramleelou a ukazat, kdo je vlastne v ramovskych mytech (taky) padouch a to ten nebezpecnejsi. Jako bonus navic krasna kamera, hudba a velice organicke zapojeni scenerie do narace. Za me rozhodne palec nahoru. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama