Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (385)

freddy 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipná komedie s Benem Stillerem a Cameron Diaz. Smál jsem se, až jsem se za břicho popadal. Navíc je zde dnes už kultovní scéna s nagelovanými vlasy pomocí spermatu. A do toho je zde velká řada dalších geniálně vtipných scén. Tohle je prostě jedna z prvních, dá-li se to tak říci, teenagerovských komedií a já jsem spokojený. Navíc konec dobrý, všechno dobré, a tak to má být. Bratři Farrellyové mě nezklamali a já dávám s čistým svědomím čtyři hvězdičky. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie hodně divoce a účelově přepíná mezi člověčími silnějšími (čistá láska) a slabšími (naschvály, onanie, exkrementy) chvilkami. Jsou-li silné situační nápady a smysl pro "nerdovské" miniatury - koncept zlomyslného invalidy shledávám geniálním - Farrellyových Jekyllem, výsledný dojem jim hyzdí impulzivní zlo v podobě nadměrné dějovosti, gagové nezřízenosti (čti absence smyslu pro míru) a přehnaných metráží. Přesto životní dílko bratří Farellyů, komediálních auteurů, kteří vyhasli dřív, než stihli natočit opravdu dobrý film. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

a čo to vlastne na tej mary je? ja osobne nenachádzam nič viac, než pekné bradavky 26-ročnej cameron, ktorá, ak by ste ju roztopili, by mohla slúžiť ako poleva na svadobné torty a inak naozaj nič - z priemeru či ľahkého podpriemeru v ketegórii romantická komédia to vytrhávajú jedine známejší herci a asi tri alebo štyri "farrellyovské" humusácke žartíky (gule v zipse, vrásšité cecky, semeno na uchu a vo vlasoch, hovno na dlážke, vyrážky), ktoré tu však nefungujú... čo však trochu funguje a je vytrhnutím z nudy je úloha/postava barda-hudobného rozprávača... inak naozaj nechápem úspech a popularitu tohto filmu... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mnozí recenzenti tehdy skřípali zuby, netušíc, že vzniká jeden velký komediální kult. Bratři Farrellyové přes všechna škobrtnutí dokázali balancovat na hranici situační komiky a dobrého vkusu. Pohrdající leckterými tabu se nebáli ničeho, ostatně podobně nevybíraví nebyli ani u svého asi nejslavnějšího kousku Blbý a blbější (mimochodem na rok 2014 chystají ve své značně uvadlé kariéře pokračování). Sestrojili sled komických situací, které fungují i po letech a divák si u nich rád připomene, jak rovnátko Ted (Ben Stiller konečně prorazil) zachraňuje mrkvičku a fazolky, jak si od něho Mary (sladká Cameron Diaz) bere trochu toho tělního gelu do vlasů, jak dopadne jeho souboj se psem nebo jeho oživování Healym (výborný Matt Dillon)!! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Komediální verze Osudové přitažlivosti. Zajímavě postavená zápletka o milostné posedlosti, kdy Stillerově postavě ukradne značnou část filmu Dillonova postava, a dál to, co od farellyovky čekáte - pohodový casting (Dillon je velmi vtipná karikatura slizouna) a soundtrack a řada pamětihodných brutálních gagů (zip, výslech, vězení, vlasy...). A Diaz je perfektní jako Mary. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Producent a šéf studia FOX při premiéře prohlásil, že smích diváků byl tak hlasitý, že neslyšel půlku filmu. (Trainspotter)
  • Při natáčení na golfovém hřišti trefil zbloudilý míček Cameron Diaz (Mary) tak nešťastně, že skončila v nemocnici s otřesem mozku. (lesumir)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama