Zpívej, kovboji!
Komedie / Western
Východní Německo, 1981, 86 min
Dean ReedHudba:
Karel SvobodaObsah
Snímek Zpívej kovboji byl natočen ve východoněmecko-rumunské koprodukci a stal se posledním filmem legendárního americko-východoněmeckého zpěváka a herce Deana Reeda (1938-1986), jenž k němu napsal nejen scénář, ale také ho i režíroval. Reed se obsadil do role lehkomyslného kovboje, který je ovšem stále na té správné straně a ve filmu zaujme nejen řadou country & western písniček, ale také solidním hereckým výkonem. V dalších rolích Violeta Andrei, Václav Neckář nebo Helena Růžičková. (oficiální text distributora) -
Václav Neckář putuje po Divokém západě , kde se živí jako zpěvák a komik. Se svým společníkem (Dean Reed) cestou narazí na krásnou Zuzanu, jejíž matka je farmářkou a má problémy hlavně kvůli majetku s vypočítavým padouchem Arnoldem. A tak se dívka rozhodne, že ji tito dva kovbojové pomůžou, aniž by jim něco řekla. (MVanis)
Brouk
"Slavný" DEFA film s Vencou Neckářem a Deanem Reedem (amík, co vzal kramle z Ameriky do DDR)... to byla myslím poslední Defácká kovbojka a byl pak už klid....(20.4.2005)
paascha
odpad!Teplí bratři Vašššík, ješště před mrtvičkou, a Dean, ještě před utopením v jezeře, dělají, co můžou, aby zhnusili východnímu bloku westerny. To se nepovedlo, ale za to se jim dokonale podařilo zhnusit sebe sama a spoustu dalších věcí. Nebudu je vypisovat, aby mě tu místní morální hlídátka nenadávala do šovinistů a ...fóbů, ale každý si po shlédnutí téhle sračky udělá názor sám. Jedna z můr mého dětství(3.4.2010)
LiVentura
Zpěvná hovadinka s českou viditelnou účastí, snad, bohužel. Od té doby Neckář a Reed=kamarádi..?!(13.12.2009)
Exkvizitor
odpad!Nerad se uchyluji s superlativům, ale toto je bezpochyby jedno z NEJpříšernějších hraných celovečerních kinematografikých děl, jaké jsem měl možnost zhlédnout. Složitost a invenčnost zápletky, důvtip dialogů, souvislost střihu, práce s kamerou, propracovanost kostýmů a rekvizit, přesvědčivost hereckých výkonů i velikost režijní vize se pohybují na úrovni bezejmenného pornofilmu druhé poloviny 90. let. Rozumím samozřejmě tomu, že film Zpívej, kovboji! je v skromných představách tvůrců zřejmě určen nenáročnému dětskému publiku (i když nechápu, jak do této koncepce spadají postavy smyslných žen vystavujících opakovaně svá vnadná poprsí do kamery) - ale právě důvěřivé dětské publikum si zaslouží ochranu před takovým trapným a laciným škvárem. Kromě toho, dítě nerovná se idiot.(3.4.2010)
anderson
ČESKOSLOVENSKÁ DVD PREMIÉRA: LEVNÉ KNIHY = 2.3.2010 --- Označte ma hoci aj za komunistu, ale ja mám na tento film iba pozitívne spomienky. Na projekciu v našom vypredanom kine, keď nikto netušil o čo vlastne pôjde nastala sprvu atmosféra nenávisti, nakoľko to bol prvý film s titulkami, ale čoskoro ju vystriedala atmosféra zábavy, keďže film mal skôr primitívno - zábavné než intelektuálne posolstvo (založené na hlbokomyseľných dialógoch). :-) (8.4.2008)(8.4.2008)
sharka.68
V letním kině jsem na tomhle filmu byla ve 13ti letech, tenkrát nebylo s čím tolik srovnávat a mělo to takovej pro léto a dobu prázdnin nenáročnej děj...ale v těch letech jsem ten film nezatratila, takže ani teď ne....(15.3.2010)
patsandor
Odpad ani jednu hvězdu si film nezaslouží, tak špatný zase není.(13.3.2010)
MBob
To nebylo myšleno vážně, měla to být parodie, by't neumělá a šerifská dvojice Růžičkových - při skleničce vína, výborná zábava, má Suzzane(10.1.2011)