Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Helm (Dean Martin) je přeřazen do nejmenované tajné agentury, aby zajistil a zničil skupinu Contini. Tato skupina se snaží získat miliardu amerických dolarů, aby mohla zničit světovou ekonomiku. (Terva)

Recenze (19)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Když chcete okopírovat známou sérii a zbohatnout, ale: 1, máte k dispozici tak absurdně pitomý příběh, že i Čekání na Godota bledne závistí... 2, do hlavní roli si vyberete herecké a pohybové dřevo, vhodné tak do muzikálů, ale ne do akčních scén... 3, máte k dispozici Chucka Norrise a Bruce Leeho, ale je vám to houby platné, protože i rvačka v Mrazíkovi je více vzrušující... 4, máte skladatele hudby, který si pomýlil film a dodal partituru pro va-va pa-pa film Šampón... 5, máte béčkového režiséra, který je mistrem akce jako lyžař po trojnásobní fraktuře, a obdařen nadhledem jako Mrzout ze Šmoulů, tak... Jediným kladem jsou kostýmy a celková vizáž filmu. V rámci žánru za 2. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Občas zábavná pseudobondovka s otráveným hrdinou čekajícím na další cigáro a whisku, s dějem, který nedává smysl, příšerně natočenou akcí (byť se na choreografii podíleli Bruce Lee a Chuck Norris) a Sharon Tate, která i přes svou často otravnou postavu je tím nejlepším, co se tu dá vidět. Bez ní bych hvězdu ubral. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vykradená Bondovka, znásobená na ten laškovací aspekt, kde v poloze ležérního alfa kance vtipálka hláškuje Dean Martin, po boku s roztomilou agentkou Sharon Tate. Jste-li v dobrém rozpoložení na starosvětsky šovinistickou 1960s blbinu (což já teď ani přímo nebyl), tak tady ta je celkem vděčná. (přijde vhod vidět i pro Tarantinův HOLLYWOOD) ()

RPupkin 

všechny recenze uživatele

Velice slabá komedie, která nezná míru a snaží se utahovat si ze sebe sama, na což by měla nárok, pokud by nám ukázala nějakou kvalitu. Takhle jde jenom o pofidérní pokus o parodii. Zápletka je bezduchá, akční scény (snad vyjma automobilových honiček) neumětelsky narafičené. Charisma tady nemá vůbec nikdo. Dean Martin se rozhodl proplout filmem s jediným přihlouplým výrazem, ale to opravdu nestačí. Jeho snaha o humor působí stejně klopotně jako „nonšalantnost“, s níž zdolává jednu nástrahu za druhou. Někdo by také mimochodem tvůrcům mohl vysvětlit, že v Dánsku nemají hory… i když možná je tam přemístil Chuck Norris, který se ve snímku mihne ve své první drobné roli. Celkově vzato: za mě palec mírně dolů, 40 %, nechci vidět znovu. [viděno v dubnu 2021 | komentář #24] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale tak ano, je to hravé, na Nancy Kwan se na rozdíl od těch druhých dvou helmgirl dobře kouká, je zde slovní vtip a slovní hříčky, jen ten příběh, do kterého je to zasazené, je hrozně vachrlatý, nedůvěryhodný, se spoustou děr a působí pak celý film dojmem jakési nedotaženosti, což je škoda. Třeba ve scéně, kdy Helm po jednom výbuchu otevírá láhev šnapsu, čekal bych, že se bude bát, aby opět nebouchl - ne, žádná reakce na minulou scénu. A tak je to se vším. Jako by tvůrci vymýšleli nápady za pochodu, točili na přeskáčku, ale jednotlivé scénky pak nedávají buď smysl, nebo vypadají zmateně, případně si říkáte, a proč on nejde udělat raději tohle, než támhleto, když je to jednodušší a rychlejší? Ano, pobaví, vzor pro bondovky je jasně znatelný, ale kromě těch skvělých vtípků jsem se často ošíval z oné nedotaženosti. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Chuck Norris si ve snímku odbyl svůj filmový debut. Na natáčení se podílel zejména jako kaskadér. (Rominator)
  • O choreografii bojových scén se postaral instruktor bojových umění, zakladatel stylu Jeet Kune Do, filozof, producent, scenárista, režisér a herec Bruce Lee. (Rominator)
  • Film je natočen podle stejnojmenného románu Donalda Hamiltona. (Terva)

Reklama

Reklama