foto

Chuck Norris

  • nar. 10.3.1940 (76 let)
    Ryan, Oklahoma, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ať se to někomu líbí či nikoliv, Chuck Norris bude navždy ve světě kinematografie zapsán jako legenda akčních karate filmů. Narodil se 10. března 1940 v Oklahomě jako Carlos Ray. Jeho otec byl příslušníkem indiánského kmene Cherokee a jeho matka byla irská baptistka. Když vystudoval střední školu, dal se k vojenskému letectvu a stal se letcem první třídy. V Koreji, kde sloužil, se naučil bojovému umění zvanému Tang Soo Do. Bojovému umění se začal později věnovat i profesionálně. Byl prvním evropským profesionálním šampionem karate ve střední váze.

Když mu bylo 34 let, měl již otevřeno 32 škol karate. Jedním z jeho žáků byl i slavný Steve Mc Queen, který byl Chuckův dobrý přítel. Byl to právě Steve Mc Queen, který Chucka Norrise přivedl k herectví. Chuck Norris má bratra Aarona, který je režisérem několika jeho filmů, jako např. NÁVRAT HITMANA. Se svým bratrem Aaronem založil filmovou společnost Norris Brothers. Chuck Norris má dva syny, kteří jdou v jeho šlépějích. Jmenují se Mike a Eric.

Za vlády prezidenta George Bushe působil jako jeho poradce pro sport a tělovýchovu ( stejně jako jeho slavnější kolega Arnold Schwarzenegger ). Velmi často se účastní také charitativních akcí, z nichž ta nejznámější se nazývá Vykopněte drogy z Ameriky ( Kick drugs from America ), kterou velmi často propaguje i ve svém seriálu WALKER,TEXAS RANGER.

Tento seriál není populární jen ukázkami bojových umění nebo hostováním akčních hvězd jako jsou např. Richard Norton, Marshall Teague, Mako, Martin Kove, Brian Thompson, James Remar, Michael Ironside nebo Sam Jones, ale hlavně ukazuje, jak by se k sobě lidé měli chovat, mezilidské vztahy, přátelství, lásku, podporu a toleranci. V posledních několika letech spolupracuje především s mladými herci, jako jsou např. Marco Sanchez nebo Jimmy Wlczek, kteří si v seriálu WALKER,TEXAS RANGER zahráli postavy dvou soukromých detektivů Carlose Sandovala a Trenta Malloye.

Diváci si oba herce tak oblíbili, že se v roce 1998 začal natáčet seriál WALKER,TEXAS RANGER: THUNDEROVI SYNOVÉ. Protože se však Chuck Norris v tomto seriálu moc často neobjevoval a divákům chyběl, seriál byl po několika dílech ukončen. Chuck Norris také napsal několik knih o bojovém umění. Postavu Cordella Walkera si zahrál také v jedné epizodě seriálu MARTIAL LAW. Zatím jeho posledním filmem je WALKER, TEXAS RANGER: FALEŠNÉ OBVINĚNÍ.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

2012 Expendables: Postradatelní 2
2005 Cutter
Walker, Texas Ranger: Falešné obvinění (TV film)
2004 Vybíjená
2003 Bells of Innocence
2002 Prezidentův muž 2: Ground Zero (TV film)
2000 Prezidentův muž (TV film)
1999 Walker, Texas Ranger: Thunderovi synové (TV seriál)
1998 Loganova válka - Čest zavazuje (TV film)
Martial Law - Stav ohrožení (TV seriál)
1996 Zálesák
1995 Top Dog
1994 Walker Texas Ranger 3: Deadly Reunion
Zásah z pekla
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)
Wind in the Wire (TV film)
1992 Mistr kickboxu
1991 Hitman 3: Likvidátor
1990 Delta Force 2: Kolumbijská spojka
1988 Braddock: Ztracen v boji
Sám proti teroru
1986 Delta Force
Firewalker
Chuck Norris: Karate Kommandos (TV seriál)
1985 Invaze U. S. A.
Nezvěstní v boji 2
Zákon mlčení
1984 Nezvěstní v boji
1983 Osamělý vlk McQuade
1982 Tichá zuřivost
Vynucená pomsta
1981 Oko za oko
1980 Osmiúhelník
1979 Oddíl jedna
1978 Hra smrti - a.z.
Správní chlapi nosí černou
1977 Bourák
1974 Masakr v San Franciscu
1973 Student Teachers, The
1972 Cesta draka
1969 Wrecking Crew, The

Dokumentární

2015 The Real Miyagi - a.z.
2014 Go-Go Boys: The Inside Story of Cannon Films, The
In the Shadow of Chuck Norris - a.z.
2010 WWE: John Morrison - Rock Star
2009 Mile High: How to Win... and Lose... the White House
2000 Hollywood Remembers Lee Marvin (TV film) - a.z.
1998 Mystic Origins of the Martial Arts
Path of the Dragon, The
1997 Chuck Norris: Private Lesson
1996 Walker: Behind the Scenes with TV's Toughest Cop (TV film)
1993 Drakova kletba
1992 Bruce Lee and Kung Fu Mania
Dying for a Smoke
1990 Happy Birthday, Bugs!: 50 Looney Years (TV film)
1989 One for the Road (TV film)
1987 Ultimate Stuntman: A Tribute to Dar Robinson, The (TV film)
1986 Omnibus: The Last Moguls
1983 Making of 'Lone Wolf McQuade', The (TV film)
1977 Bruce Lee - Mistr bojových umění
1976 Mistři bojových umění
1973 Li Xiao Long di Sheng yu si

TV pořady

2005 Contender, The (TV pořad)
2004 UFC 46: Supernatural (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(443)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace