Muž jménem La Mancha

Komedie / Drama / Dobrodružný

Itálie / USA, 1972, 132 min

Arthur Hiller

• Houdini

Oscar 1 nominace: Hudba - A(15.4.2004)

Rozpočet $12miliónov(21.4.2010)

O´Toole v rolích hlavních hrdinů slavných světových románů prostě obstál vždy na jedničku, toto dílko je tomu opět důkazem.!(6.7.2011)

Skvělý herecký výkon Petera O'Toola, líbivá hudba občas przněná rádoby zpěvem Sophie Loren, která vážně zpívat neumí.(9.3.2007)

• danecek24

30. Zlatý Glóbus za rok 1972 - nominace (2) - Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Peter O'Toole, Nejlepší herec ve vedlejší roli - James Coco(3.1.2009)

U širšího publika téměř neznámá (kdysi vysílala Nova ve všední den dopoledne ve strašlivém ořezu 4:3) filmová adaptace slavného muzikálu podle ještě slavnější literární předlohy se špičkovou hudbou a písněmi-a báječnými hereckými výkony Petera O´Toola (Cervantes/Don Quijote) a Sophie Loren (Aldonza/Dulcinea).(22.1.2007)

Krásný příběh s krásnou hudbou, který mám ještě raději na jevišti - přeměna z vězeňské cely a jeho obyvatel ve svět Dona Quijota před vašimi zraky má něco do sebe!(8.12.2008)

Charismatický Peter O'Toole jako Alonso Quijana, krásná Aldonza Sophie Loren a obtloustlý sympaťák Sancho Jamese Coca - na první pohled výborný výběr herců. S jejich zpěvem je to sice trochu na pováženou, ale písničky jsou natolik dobré, že jim to příliš neuškodí. Filmové zpracování má oproti divadelnímu mnohých výhod, které byly využity dostatečně a výsledkem je výborný filmový muzikál.(7.3.2008)

Povedeny muzikal o Don Quijotovi, kteremu vevodi Peter O'Toole i ustredni pisnicka je velmi chytlava.(20.12.2006)

4 hvězdičky určitě za hudbu... Hudbu k životu potřebuji a tady... některé pasáže mě dostávaly nekompromisně. Ačkoliv musím přiznat, že "Muž z kraje La Mancha" se mi nejvíc líbil v podání poloamatérů, kteří si na něho troufli a v jabloneckém divadle vystřihli jak z partesu. To byl úžasný zážitek, při prvních tónech orchestru se mi slzy do očí hnaly automaticky. Takže já vlastně až díky tomu prvotnímu divadelnímu vjemu objevila ten filmový. A víme holt, jak to s těmi prvními pocity bývá... Sophie Loren nikdy mezi mé nejmilejší herečky nepatřila, čímž nechci vůbec snižovat její um, naopak!, ale z těch Italek to byla spíš Virna Lisi, ale v kombinaci s Peterem O'Toolem, hm...(12.4.2009)

chvílema dost nuda(20.12.2006)

Upozornění - skutečně se nejedná o reklamu na Hondu!!!(9.6.2010)

Muzikály sice moc nemusím,ale nemohl jsem si nechat ujít mé oblíbené hvězdy Peter O'Toola a Sophii Loren.Nakonec jsem byl velmi spokojený.(13.3.2012)

když jsem viděl tento muzikál na tv nova dlouho jsem ho sháněl až se mi to podařilo a v té chvíly jsem si uvědomil, že internet vlastně už nepotřebuji, poněvadž to byl můj poslední film co jsem doopravdy chtěl a skutečná perla nazávěr.to je moje hodnocení. ještě jednu perličku: od kustoda karlínského divadla jsem se dozvěděl, že tento muzikál tam byl uváděn a skončil na jaře 1968. když nás přijeli soundruzi s varšavské smlouvy zachránit před kontrarevolučnímy živly, byl tento muzikál vytáhnut a hrál se místo jiného představení.větší aplaus při děkovačce karlínské hlediště nezažilo.(10.4.2008)

Vynikající herecké výkony s nádhernou hudbou osloví opravdu každého diváka. Je to jedno z nejlepších ztvárnění tohoto klasického příběhu a navíc muzikálovou formou. A to nemluvím o nádherné Sophii Loren. Jednoznačně doporučuji ke shlédnutí. Shlédl jsem to v originále i s českým dubbingem. A český dubbing je také výborný.(14.12.2008)