Reklama

Reklama

Dějiny udatného českého národa

(seriál)
Česko, (2010–2012), 5 h 33 min (Minutáž: 3 min)

Režie:

Pavel Koutský

Předloha:

Lucie Seifertová (kniha)

Hrají:

Jiří Lábus
(další profese)

Série(3) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Kreslený animovaný seriál, který vychází obsahově i výtvarně ze stejnojmenné úspěšné knihy Lucie Seifertové. Pohled na historii je úsměvný a mírně ironizující. Forma kresleného seriálu spojuje prvek informativní se zábavou. (Zlín Film Festival)

Recenze (85)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Troufám si poznamenat, že nejmenší diváky osloví zřejmě jen animace a vhodně zvolený průvodce - lev namluvený Jiřím Lábusem. Ale po té historické zkratce by to chtělo přednášku, protože třeba díl o Kosmovi připomíná řadu osobností, jednotlivé éry česko-slovenských dějin a to těžko nejmenší vstřebají. Modernizace (Kosmas u počítače, seniorát vysvětlený pohybem panovníků na pohyblivém pásu) přiměřená a účelná. Pro zasvěceného diváka celkem zajímavý "dějepis v kostce". ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jsa majitelem rozhodně zajímavé knížky paní Lucie Seifertové, jsem tento seriál přijal z povděkem. Ale knížka je knížka. Díky, o Bože, že celý ten animák nemá takový ten vychechtaný hektický disneyovský nádech a je to od Koutskýho. Pro děcka přítažlivou formou líčí opravdu velmi zjednodušeně dějiny (ne)udatného národa českého. Proč ne. ()

Reklama

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Neberu to vážně, celý je to směšný - názvem seriálu počínaje, nulovým historickým obsahem konče. Tvůrci asi nabyli dojmu, že dělat z dětí debily a probouzet v nich nacionalismus je ten nejlepší výchovný krok. Já nevím, ale některý momenty jsou i na mě moc!! Doporučuji díl sv. Václav :D :D .. aneb jak se za tři minuty dá napáchat škody dost... ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Dějiny českého národa ve lživém podání, zkonstruované tak, aby se to mohlo dětem už od mala cpát do hlavy. Fakta jsou úmyslně překrucována. S žádnými Židy nikdo, nikde a nikde nevycházel dobře. Češi a Němci se začali rozdělovat mezi sebou až díky politice, která štvala lidi proti sobě. Tehdy to byla demokracie a kapitalismus. Stejné svinstvo, jako dnes. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

DĚJINY jsou znamenitým úvodem do dějepisného poznávání naší národní i státní historie pro děti ve věku od 5/6 do 7/9 let (záleží na vyzrálosti, inteligenci a rodinném i školském prostředí). Komiksově pojatý seriál Lucie Sifertové tu koná skutečně průkopnickou práci a byl poprávu oceněn. Zvolené metodě i jejímu praktickému provedení není skutečně co vytknout. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (2)

  • Ucho, které se objeví v závěru dílu, odkazuje na film Ucho z roku 1970, ve kterém jsou zobrazeny praktiky komunistického režimu. Ty jsou tak zde přirovnány k tomu, co se dělo během vlády Ferdinanda I. (Cheeter)
  • Na seriálu se odborně podílel archeolog a historik Zdeněk Dragoun. (mar48)

Reklama

Reklama