Reklama

Reklama

Experiment

  • USA The Experiment
Trailer

V šokujícím psychologickém thrilleru si zahrál Adrien Brody a Forest Whitaker. Téma filmu se točí kolem dvaceti čtyř mužů, kteří se účastní experimentu, který má simulovat život ve státním vězení.  V šokujícím psychologickém thrilleru natočeném na základě nechvalně známého Stanfordova vězeňského experimentu si zahráli oscaroví herci Adrien Brody a Forest Whitaker. Tým vědců provádí dvoutýdenní psychologický experiment, kterého se účastní čtyřiadvacet dobrovolníků. Pravidla jsou jednoduchá: některým ze zúčastněných bude přidělena role dozorců a ostatní budou vězni. Ačkoli jsou bachaři jasně poučeni, že musejí udržet pořádek mezi vězni bez použití násilí, po vypuknutí vzpoury mezi trestanci jdou jakákoli pravidla stranou. Čím více se muži vžívají do svých rolí, tím více se o slovo hlásí moc, strach a celý experiment se dostává absolutně mimo kontrolu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

sepp 

všechny recenze uživatele

Premyslel jsem i o 3*, ale nakonec jsem nemohl jit tak vysoko. Dve hvezdy za celkem slusne zpracovani a Whitakera, co mi vadilo byl (tradicne) Brody a hlavne fakt, ze takhle ten experiment neprobihal. A ja mam rad fakta nebo aspon snahu o nakou presnost ve filmu, ne ovsem ulety typu, ze v prubehu tam zemrel clovek apod. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je určitě dobře, že jsem německý originál neviděl, a proto se můžu vyhnout srovnání. Je to prosté. Stačí odpovědět na inzerát z novin, projít psychologickými testy, a poté se ocitnout v simulovaném vězení, které slouží jako behaviorální experiment pro vládní účely. A hlavně každý účastník dostane za 14 dní trvající experiment solidně zaplaceno. Na inzerát odpoví i z práce čerstvě propuštěný Adrien Brody, a hned po příchodu do vězení je část uchazečů rozdělena na dozorce a vězně.Ve vězení se musí dodržovat velmi přísná pravidla a režim, a pokud nebude vše splněno tak, jak má, rozsvítí se červené světlo, experiment bude předčasně ukončen a účastníci nedostanou slíbené peníze. S přibývajícím časem, stráveném v uzavřeném prostoru, vězni v čele s Brodym zjišťují, že bezprostřední nebezpečí nehrozí od spoluvězňů, ale od sadistických dozorců, kteří se do svých rolí vžili až příliš. Experiment se brzy vymkne kontrole. Film usiluje o to stát se jakousi psychologickou sondou do chování člověka vystaveného extrémnímu prostředí a podmínkám. Občas se mu to daří, občas až tolik ne. Chtělo to totiž lepšího režiséra. Řada scén nevyzněla tak silně, jak měla, a když to tak vezmu, tak ani jedna se mně pořádně nevryla do paměti, ale díky silnému hereckému trojlístku Adrien Brody, Forest Whitaker a Cam Gigandet stojí film za vidění. ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Experiment je film natočený na motivy slavného Standsfordského experimentu, který je jeden z nejznámějších z USA. Na tento film se dá v klidu odmaturovat. Filmaři se drželi předlohy, nejsou tu žádné zbytečné scény ani tichá místa, já jsem s filmem maximálně spokojen. Válečné zločiny nejsou díly psychopatu ani šílenců, jsou díly obyčejných lidí, kteří byli vystaveni velmi silnému tlaku okolnosti. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Vězeňský expetiment aneb dej blbci funkci. Možná by neškodilo, kdyby se scénárista namáhal víc vysvětlit emocionální přerod nejen u dvou hlavních postav, protože mi není tak docela jasný, kde se najednou vzala ta vlna odporu u ostatních vězňů, nemluvě o tom, proč kurva nezstavili ten debilní experiment dřív, ale dobrý, jak bych nenapsala ani pohádku o nemocným kuřátku, takže nemám co kvákat. Brody a hlavně Whitaker odtáhli psychologickou stránku v podstatě sami a šlo jim to jako vždy skvěle. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Uplně zbytečný remake..vlastne to není ani remake je to jenom horší kopie dobrého filmu. Adrian Brody který v první polovině filmu vypadal jak ježíš kristus mi do role vubec nesedl a Forest Whitaker to samý. Myslel jsem, že to konec spraví, ale spíš to konec zhoršil. Horší dvě hvězdy.. A vy co jste hodnotily pozitivně tohle a neviděly original radím vám, zkouknete original, at víte, co je to pravý ořechový. Tohle je jen kopie... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Původně se počítalo s uvedením do kin. Nakonec šel snímek v USA rovnou na video a stejně tak ve většině ostatních zemí. (darek kartac)
  • Filmovanie prebiehalo v americkom štáte Iowa a na viacerých miestach v ďalekej Indii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama